Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. április 12.

Toni&Guy Fashion Week Budapest 1. rész

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Toni&Guy Fashion Week Budapest, a magyar divatélet legnagyobb örömére.

A szervezők idén is Magyarország legnívósabb tervezőit kérték fel, hogy mutassák meg 2014 őszi-téli trendjeit. Számos híresség nem tudott ellenállni a rendezvénynek, többek között Dobó Kata és Mihalik Enikő is jelen volt a divatbemutatók egyikén. A kulisszák mögött című cikkünkben a rendezvény kollekciókon kívüli érdekességeit is összefoglaljuk majd, de addig is nézzük meg, mit álmodtak meg nekünk tervezőink!

KATA SZEGEDI

A Kata Szegedi kollekció különleges ruhakivágásokkal, még egyedibb printekkel, gyönyörű anyagokkal és vonalvezetéssel készített darabokat foglalt magába. Szofisztikált terepmintára emlékeztető anyagokba öltöztette a modelleket, a kollekció másik erős motívumát pedig a félig szőrmés anyag, valamint a szürke és az ezüstösen csillogó világos kék szín képviselte, ugyanakkor a transzparencia is megtalálható volt. A halvány színek mellett megjelent a markáns fekete, a szelíd fehér és nude, valamint az energikusabb piros árnyalat is.  A modellek extravagánsan hűvös sminkje sem volt mindennapi.

A teljes kollekciót itt nézheted meg.

NUBU

A NUBU divatbemutatóján a hatalmas sálak, a bőr részletek és a vagány elegancia hódított. Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett, azaz a NUBU csapata korábban már inspirálódott a festészet és az építészet köréből, de a 2014 SS kollekciójukhoz hasonlóan a FW darabokat is a szobrászat ihlette. Míg a tavaszi és nyári kreációkat a Dunaújvárosi Szoborpark acélszobrai, addig az őszi és téli alkotásokat Haraszti István kinetikus szobrász művei ihlették. A hűvös szoborszerű kreációk mellett a tervezők modelleiket sötét sminkek mögé rejtették.

A teljes kollekciót itt nézheted meg.

Je suis belle

A kifutó sötétbe borult a Je suis belle kreációkkal és a little black dress-ek vették át a hatalmat a háromszög geometriájával. Hogy mi jellemzi leginkább a márka 2014-es FW kollekcióját? Határozottan a különleges szabásminta, a még szokatlanabb és bohókásabb szoknyatervezés, mindez a háromszögek sorával fűszerezve. Az elmúlt években lezajló háromszög-őrület, amely a hipszterkultúrát éltette, vagy az ettől elhatárolódó fast fashion háromszög alakú ékszerek is egy magasabb szintre emelkedve visszaköszönni látszanak a 2014-es év FW darabjaiban a Dévényi Dalma és Kiss Tibor által. Tömeg a művészetben - remek megoldás!

A teljes kollekciót itt nézheted meg.

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»

Gombold újra!- Már nem csak a...

Idén immár harmadjára rendezték meg a magyar divat egyik legjelentősebb rendezvényét: Gombold újra! Közép-Európa cím...»»