Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. április 28.

FF 2014 AW Fashion Show, London

Írhatnánk, hogy a múlt héten a megszokott F&F divatbemutatón jártunk Londonban, de ezt sosem lehet megszokni, akkora élmény a márka prezentációja minden áldott évben.

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mekkora bulit rendez minden évben a divatsajtó képviselőinek. Ha röviden akarnánk összefoglalni, akkor azt írnánk, hogy kiutaztatnak Londonba vagy 350 főt, elszállásolják őket 5 csillagos szállodában, ahol “szokásjogként” ajándékcsomagok várják a semmittevésbe megfáradt divatmunkásokat, majd a nagy divatházakhoz méltó helyen és módon prezentálják az aktuális kollekciót, amely után luxus körülmények között megetetik, megitatják a társaságot, és természetesen gondoskodnak a hazaútról is. Röviden ennyi.

Hosszan így néz ki:

A 2014-es őszi-téli kollekciónak idén is a Somerset House (London) adott otthont, amelyre közel 40 főt utaztatott ki a márka hazánkból.  Magyarországot a legnagyobb divatmagazinok főszerkesztői, stylistjai képviselték,  valamint divat újságírók, stylistok, bloggerek. Magyar részről idén is a FashionTime kitűnő catwalk fotósa, Holecz Endre volt a bemutató hivatalos fotósa.

Csütörtök reggel indult a csapat egy kiadós közös reggeli után repülővel Londonba, és az ötcsillagos St. Paul’s Szállodában szálltunk meg. Az érkezést egy újabb reggeli követte – nevezzük tízórainak -, majd pár órás szabadfoglalkozás után, az ötórai teát – nevezzük uzsonnának - elköltve elindultunk a divatbemutóra.

Különbuszok vittek minket a Sommerset Houseba, ahol képviseltette magát többek között a cseh, a lengyel, a szlovák, a török és a brit divatsajtó is. A bemutató in medias res kezdődött, és negyed órán belül vége is volt. A modellek, élükön idén is a szúrós tekintetű szexi John K-vel úgy masíroztak, mintha a tél elől menekülnének. Az idei kollekció alapja a fekete volt, barnával és szürkével, és egy kis glamúros csillogással. A 20-as éveket idéző flitteres és szexi darabok nem engedik, hogy a tél lehúzzon majd minket, Hangsúlyos volt a legtöbbször púderszínbe hajló műszőrme, amely a feltűnő darabok kedvelőinek biztos, hogy favoritja lesz. A 20-as évek mellett a 60-as évek midi hosszai is feltűntek, de a 90-es évek átlátszó, fekete darabjai is.  A kabátok többsége idén is oversized, az outfitek elemei eklektikusan értek egymásba.  A női kollekcióban egyaránt jelen volt a gyengéd, nőies vonal a csipkék, a virágok, az áttetsző anyagok révén, de a kosztümökben, nadrág-zakó együttesekben erős volt a maszkulin stílus jelenléte.

A férfi kollekcióban a szövet kabátok vonalai élesek, míg a bomber kabátokat átgondolták erre a szezonra. A klasszikus öltönyök borotvaéles vonalakkal és szűk szabással készültek – hála a jó égnek!  A mintás ingek és modern kötött pulóverek az elegáns viselet új dimenzióját idézik. A klasszikus mintákba játékosság kerül a különleges színekkel és méretekkel, a grafikus és virágminták stílusos alternatívát jelentenek majd. Intenzív színpaletta jellemzi a kollekciót, amibe mély fekete, tengerészkék, méregzöld, grafitszürke keveredik lágyabb bordó és föld színekkel.

A bemutatót követően olyan sztárokkal találkozhattunk, mint Sophie Elis Bextor, vagy a hétfőn, tragikus hirtelenséggel elhunyt Peaches Geldolf. Az állófogadást, és a sajtófal előtti fotózkodást követően a gyönyörű Silver Sturgeron yachton vacsoráztunk, igazi partyhangulat mellett. Az olaszos és isteni előételt steakvacsora követte, amit egy pazar citromos sajttorta zárt. A lelkesek továbbálltak a Sohoba, míg a csapat másik fele élvezte a hatalmas szállodai ágyak hívogató magányát.

Say Thank You! 

Még egyszer külön köszönettel tartozunk az egész stábnak (Frunyó Attilának, Heller Tímeának, Hegedűs Izabellának és Schreiter Diának, amiért minden idegszálukkal és figyelmükkel azon dolgoztak már hónapok óta, hogy kis hazánk képviselői igazán nagynak érezhessék magukat. Thank you guys! 

Kovács Marcella

Fotó: Holecz Endre

 


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»

A francia mesterek - Elle Fas...

Az Elle magazin Magyarországra csábított három rangos tervezőt és kollekciót!»»