Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. március 31.

Fashion Week Budapest

A Toni&Guy Fashion Week Budapest március 27-én, péntek este megnyitotta kapuit az impozáns Várkert Bazárban. Mindig is úgy gondoltam, hogy a magyar divat élet egyik -, sőt talán a - legrangosabb, immáron 2 napos eseménye ez kis hazánkban. A napokban bizonyíthatott, és bizonyított is.

A hatalmas fashion eventen olyan nevek vonultak fel mint Éder Krisztián - fotográfus, Csalár Bence -blogger, Horányik Juli énekesnő tetőtől talpig NUBU szerelésben, a mindig stílusos megjelenésű Zipy, de még a filmmágnás, Andy Vajna is az első sorban ült. Nem volt mese a magyar divat élet krémje összegyűlt és a legújabb, 2015-16-ős őszi-téli trendeket várta.

Dori Tomcsányi

A derekat finoman körbeölelő, nagy szoknyás little black dress-ével a Dori Tomcsányi rögtön a bemutató elején már levett a lábamról. Nem egy szokványos "kis feketéről" beszélünk, hiszen a már jól ismerttől elrugaszkodik a tervező, és hatalmas konfetti darabokkal bohókás hangulatot visz a kifutóra, és a komor feketét is mosolyra bírja. 

A tervezőnő bevallása szerint az inspirációforrásról az egzotikus Korea és a pezsgő éjszakai élettel büszkélkedhető Szöül gondoskodott. Fontos megemlítenünk, hogy a környezetbarát anyagok (!) printekkel díszített változatait a dizájner maga készítette.

Nincs szerencsém ismerni a tervezőt személyesen, de ha olyan mint amilyen ez a kollekció volt, szívesen megismerném! Még a fekete szettekbe is bohémságot csempészett, frissességgel és élettel töltötte meg a darabokat, a drappszínek, valamint a szigorú szabásvonalak pedig csendes eleganciát csempésztek a kollekcióba!

Áeron

Az Aeron bemutatót egy jó nagy adag kíváncsisággal vártam, hiszen ez volt a Toni&Guy Fashion Week Budapesten történő debütációja a márkának. A bemutató pedig meghozta, sőt felülmúlta várakozásaimat. Áron Eszter képes volt pusztán a színeket és a szabásvonalakat úgy alkalmazni, hogy azok egy kerek egésszé álljanak össze. A maszkulinabb vonalakkal, valamint főleg a csendesen tiszteletet parancsoló szürkével és a föld színekkel dolgozott.

Nemes egyszerűség, finom elegancia. C'es magnifique!

Kata Szegedi

Szegedi Kata idén is igazán odatett magáért és bedobta magát a Stimulation_Bátorság és magabiztosság című kollekciójával, amit a '70-es évek streetstyle platformja ihletett. Merész vonalvilág, a komoly fekete párjakén intenzív színek kavalkádja pontosan egy olyan törtető, erős nőt öltöztet, aki pontosan tudja mit akar. Minket teljesen meggyőzött!

The FOUR

A korahajnali órákban, egészen pontosan 11 órakor a The FOUR kollekciója motivációval és mély tónusokkal töltötte meg a Várkert Bazárt és felébresztett minden alvó lelket. Imádtuk már a kifutó első darabját, a "Motivated" feliratú pulóvert. Ilyen felsőt mindenkinek! Mély színek, szögletes minták, egyedülálló anyaghasználat. A The FOUR olyan kollekcióval rukkolt elő, amibe akár a hétköznapokban is szívesen bújik az ember fia, avagy... lánya.

Je suis belle

A Je suis belle tervezőpárosának múzsája pedig nem kevesebb, mint személyesen maga a művészet volt: A modern festészet egyik legbrilliánsabb elméjének, azaz Henri Matisse-nak a papírkivágásai, valamint a pompeii és a nápolyi Arcehológiai Múzeum freskói és a karrierjüket elindító értelmiségi nők, Woody Allen nőalakjai. Dévényi Dalma és Kiss Tibi káprázatosan egységes kollekciójának drámai főszereplőjeként a vörösen izzó szőrme díszelgett. A harmónia - talán ez a legmegfelelőbb szó erre a tökéletesen egyensúlyba került extravagáns eklektikára.

ANDA

Anda Emília, az építészből lett tervezőnő inspirációforrása idén egy saját magával folytatott dialógus volt - a legnagyobb örömünkre ezt a beszélgetést velünk is megosztotta. Aki ismeri az ANDA-műveket, azok már sejthették, hogy Anda Emília ismét sötét tónusok által uralt monokrón világba kalauzol el minket. A bőrkabát alól kivillanó fehér bőr esztétikuma, és a végletekig tisztult fekete-fehér matéria játéka adta csak az igazi showt.

NUBU

A NUBU tervezői is a festészethez nyúltak segítségül: Molnár Vera festőnő négyzetes konstrukciója szolgáltatta az inspirációt kollekcióhoz. A tervezők elegánsan játszottak a geometriával: a kabát síkjába bele nem simuló, attól organizmusként eltávolodó négyzetes alapú zsebeken is visszaköszönt a motívum, csakúgy ahogy az élénk színekkel díszített printeken is. Lenyűgöző volt, ahogy nem csupán a színekkel és a textilek felületével, hanem az anyagvilág egyediségével is bántak sziluettek, vagy éppen a deréknál csendesen összehúzódó matériák formájában.

USE&Unused

Hogy az '50-es évek magyar építészete és a gemenci erdő mélyén méltóságteljesen elhelyezkedő Kádár-villa miért került ismét a magyar figyelem középpontjába? Azért, mert a USE&Unused inspirációforrásaként a magyar múlt 1950-es szelete szolgált. A márka tervezőpárosának brilliáns kollekcióját biztosan Támogatták volna. Púder rózsaszín, enyhén futurista fehér, vörösben úszó textilek. Ingek, lapszoknyák, dressek, oversize kabátok - ahogy Berlinben, majd Párizsban, úgy nálunk is hatalmas sikert arattak a tervezők!

A gyönyörű képekért pedig köszönet a FashionTime, és egyben a Toni&Guy FashionWeek rendezvényének hivatalos fotósának: Holecz Endrének!

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»

Gombold újra!- Már nem csak a...

Idén immár harmadjára rendezték meg a magyar divat egyik legjelentősebb rendezvényét: Gombold újra! Közép-Európa cím...»»