Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 27.

Tóth Bori - Florissima

2010. március 24-én, egy csodálatos tavaszi nap fénypontjaként TOTHBORI bemutatta 2010-es tavaszi-nyári "Florissima" elnevezésű kollekcióját a Millenáris Teátrum virágba borult alkalmi kifutóján, melyet egy igazán erős felütésként Csézi, az énekesnő nyitott meg egy dallal, így színesítve az elegáns alkalmat.

 

Pasztell álom, selyem lebegés

A tavasz kivirágoztatta a kifutókat is, s Tóth Bori tervező bizony a modelljeit is a megújulás, a frissesség és a romantika jegyében öltöztette fel. A meghatározó színek a lazac, a barack, a púder, a krém és földszínek, melyek akvarellisztikus rózsamintákon köszöntek vissza, s melyek hűen tükrözték az idei trend fő áramvonalát. Visszafogott, üde nőiesség és bájos romantika lengte be a kifutót, az anyaghasználat is ezt a könnyedséget sugallta: sifon, muszlin, szatén és finom hernyóselyem határozta meg a kollekciót. A már az előző bemutatóról ismert modellek hajviselete is a tavasz allegóriája volt, mintha éppen most keltek volna fel téli álmukból, s kócosan feltűzött hajukban itt-ott bohókásan tűzdelt virágokkal vonultak fel a tavasz árnyalataiban. A zene franciás hangulatot teremtett, mely talán egy kissé elütött a ruhák és a kifutó hangulatától.

Irodai elegancia

A kollekcióban megjelent a Boritól már megszokott üzleti, irodai sikk is, mely kevés nadrágkosztümöt, férfias, élére vasalt egyenes szárú nadrágokat, ingruhákat vonultatott fel. A business outfitet a pasztell, illetve a virágminta, számos lazac, málna, menta és krémszínű matéria tette tavasziassá és könnyeddé. Megcsodálhattunk rózsaszínes, elegáns tavaszi kabátokat, melyek jacquard szövésű selyemből készültek, egyszerre sugallva tradicionális megjelenést és játékos romantikát. Az aszimmetria feloldotta a szigorú irodai viseleteket, félujjas, könnyű esésű selymekből készült blúzokat is tartalmazott a kollekció, melyeket bő fazonú, magas derekú nadrágokkal párosítottak. Apró részleteket is elrejtett a tervező a kosztümökön, például hátul hajtásokkal bővült a blézer a derékvonalnál, és fényes csillogást is csempészett az összeállításokba.

Haute Couture

Anyagaiban és színeiben itt is a pasztell és a selyem volt a kulcsfogalom, s magas fényű hófehér szatén estélyiket, plisszírozott muszlinokat és selymeket, lágy esésű sifonokat vonultatott fel a kollekció, az irrizáló felületek színesítették a matériák sorát. Az haute couture ruháknál is az apró részletekben rejlettek az egyediség jellemzői, gyöngy pántok, csillogó kristály berakások, masnik, vagy a ruha anyagából készült rózsaformájú gyűrt díszek vittek színt az amúgy natúr és letisztult sziluettekbe. Az ejtett nyakmegoldások, aszimmetrikus és átlós, finom ráncolások karcsúságot eredményeznek a viselőjüknek, ugyanakkor izgalmas optikai hatást érhetnek így el. A szárnyszerűen lebegő stólák és a réteges megoldások légies könnyedséget adtak a kreációknak, s a gyakran megjelenő empire és antik szabásvonal pedig klasszikus hangulatot teremtett.

Az est méltó lezárásaképpen Csézi énekelt még egy dalt, s röpke sorsolás után a vendégek egy kis állófogadáson gratulálhattak, beszélgethettek Tóth Borival, aki ízléses és minőségi kollekciót tervezett, igazodva a trendekhez, talán kissé veszítve az egyediségből és különlegességből.

Boncsér Sára

Fotók: Holecz Endre


lili 2010-03-27
Jó a csajok haja. Nekem az tetszik. Ki volt a fodrász?
Pati 2010-03-27
A fehér ruhák jól néznek ki szerintem. A többi az nem az én világom.
Chifon 2010-03-27
Igen, a színek tényleg szépek, nem rossz ez a pasztell vonulat. Olyan letisztult lesz tőle minden.
Bősz Krisztina 2010-03-27
Lehet, hogy nem fantáziadúsak, viszont nagyon szépek a színek.
Pintyőke 2010-03-27
hát sajnos nem látom a ruhákban az ötletet, a fantáziát...
Babygirl 2010-03-27
A frizurájuk viszont jó. Ezt is biztos a Koczka csinálta....
Mse 2010-03-27
Háát, a ruhák egyáltalán nem tetszenek, a nadrág-felső párosítás elmegy, de akár a Mangoból is vehetnék hasonlók.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

Don't forget to be AWESOME

Ízelítő a Modart világából.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»