Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 27.

 

Budapest Fashion Nights - Orlando divatbemutató

Az idén első, ám összességében ötödik alkalommal megrendezett Budapest Fashion Nights-on jártunk 2010. március 24-én, melyen ezúttal az Orlando tavaszi estélyi és ruha bemutatóját élvezhettük, a Boscolo Hotel impozáns falai között.

Masnik kora

A fekete koktélruhák és kosztümök felvonulását a magenta és pink színű masnik hivatottak a kiegészítésen túl kiemelni és elkápráztatni a szemeket, ám sajnálatos módon, az ötlet megvalósítása közbeni rossz anyagválasztás miatt, a káprázat és az egyediség elmaradt. A masni, mint fő és egyetlen díszítőelem megjelent a ruhák hátulján, ujján, a mell alatt és deréktájon, de a kifinomult érzéstől elragadott minket az összes gyűrődés, mely a szoknyákon, blézereken látszódott, hiszen minden korábbi, a színfalak mögötti, apró rezdülést és mozdulatot látni lehetett a ráncokon.

OrlandoOrlandoOrlando 

Klasszikus elegancia

A púderrózsaszín ruhák és kosztümök esetében már kevesebb masnit láthattunk, ám annál több, virágsziromra emlékeztető megoldást, többek között a csuklókon, a nyaknál és a váll magasságában. Egészen egyszerű szabású darabok ezek, a klasszikus női vonalakat emelték ki szűkített fazonokkal és a nőiesség hangsúlyozásával. Következőleg komolyabb, estélyinek is beillő változatok sorakoztak a kifutón, melyeknél a nőies vonalakat strasszok borították, akár a dekoltázsnál, akár az egész fűzőn.

OrlandoOrlandoOrlando 

Színfolt

A tavasz beköszöntével a színek is újra előkerültek, az élénkebb árnyalatok betöltötték a színpadot. A barack és lila ruhákon kívül a piros volt az, mely leginkább ihletet nyújtott a tervezőknek, ezt kiegészítendő a tüll anyaggal, melyből a szoknyák és díszítések készültek. Az abszolút egyszerűség elkerülése végett az éj kék ruhát fehér tüll aljjal színesítették, mely valóban kiemelte és izgalmasabbá tette a sziluettet.

OrlandoOrlandoOrlando 

Esküvő előtt

Az anyagok keverésével és strasszokkal kiemelt ruhák a fehértől a bézs árnyalatokig terjedtek, fodrok és virágok díszítették őket. A fő motívumok a váll és/vagy nyak körül, saját anyagból, keresztpántos megoldással készült kiemelések voltak, melyek akár a derék magasságában is díszítésként szolgáltak. A tüll anyagból készült, elől rövidebbre hagyott szoknyákon barokk hatást érezhettünk, mindezt hasonló színű fűzővel kombinálták, mely esetében sokszor a dekoltázsra helyezték a hangsúlyt. 

OrlandoOrlandoOrlando 

Végszó

Könnyed, ám már korábban megismert sziluetteket láthattunk, melyek sokszor a hordhatóság kérdését vetették fel bennünk, hiszen még a modelleknek is nehezükre esett a kifutón végig lépkedni bennük.

Székely Krisztina

Fotók: Berczi Dávid


Mse 2010-03-28
Nna, végre egy vállalkozó szellem :) Csak valami hordhatót csinálj, ne zsákruhákat :D
Pati 2010-03-27
Szerintem nehéz lehet a divat világában újat hozni, ha csak valaki nem extrém módon kreatív. bár nekem lennének ötleteim, hogy lehetne feldobni a pesti divatot. Lehet megcsinálom.
Chifon 2010-03-27
Igen, az a rossz, h egy tervező nem tud megújulni, ami azért is érdekes, mert a tervező is öregszik, azaz kell, hogy más dolgok iránt legyen nyitott, stb.
Bősz Krisztina 2010-03-27
Ez a fodros ruha kifejezetten nem tetszik. A többi is olyan, mintha már láttam volna őket korábban.
Pintyőke 2010-03-27
Régebben sokkal jobb volt. Most olyan mintha 1 ötletre lenne 5 variáció....
Mse 2010-03-27
Szépek, szépek, de valóban semmi új nincs bennük.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Je suis Belle futurisztikus gyöngyei és a Nubu letisztult formavilága»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Szegedi Kata expresszionizmus és grunge ihletésű kollekciója.»»

Budapest Fashion Nights 2013

Reneszánsz Manier!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Idén is volt Marie Claire Fashion Days, immáron 3. alkalommal! »»

Gellért, a divat strandja!

Azok a csodás '40-es, '50-es évek!»»

Divatbemutató rovarokkal

Rovarmintás ruhadarabok Szilas Ritától»»