Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. március 27.

 

Budapest Fashion Nights - Orlando divatbemutató

Az idén első, ám összességében ötödik alkalommal megrendezett Budapest Fashion Nights-on jártunk 2010. március 24-én, melyen ezúttal az Orlando tavaszi estélyi és ruha bemutatóját élvezhettük, a Boscolo Hotel impozáns falai között.

Masnik kora

A fekete koktélruhák és kosztümök felvonulását a magenta és pink színű masnik hivatottak a kiegészítésen túl kiemelni és elkápráztatni a szemeket, ám sajnálatos módon, az ötlet megvalósítása közbeni rossz anyagválasztás miatt, a káprázat és az egyediség elmaradt. A masni, mint fő és egyetlen díszítőelem megjelent a ruhák hátulján, ujján, a mell alatt és deréktájon, de a kifinomult érzéstől elragadott minket az összes gyűrődés, mely a szoknyákon, blézereken látszódott, hiszen minden korábbi, a színfalak mögötti, apró rezdülést és mozdulatot látni lehetett a ráncokon.

OrlandoOrlandoOrlando 

Klasszikus elegancia

A púderrózsaszín ruhák és kosztümök esetében már kevesebb masnit láthattunk, ám annál több, virágsziromra emlékeztető megoldást, többek között a csuklókon, a nyaknál és a váll magasságában. Egészen egyszerű szabású darabok ezek, a klasszikus női vonalakat emelték ki szűkített fazonokkal és a nőiesség hangsúlyozásával. Következőleg komolyabb, estélyinek is beillő változatok sorakoztak a kifutón, melyeknél a nőies vonalakat strasszok borították, akár a dekoltázsnál, akár az egész fűzőn.

OrlandoOrlandoOrlando 

Színfolt

A tavasz beköszöntével a színek is újra előkerültek, az élénkebb árnyalatok betöltötték a színpadot. A barack és lila ruhákon kívül a piros volt az, mely leginkább ihletet nyújtott a tervezőknek, ezt kiegészítendő a tüll anyaggal, melyből a szoknyák és díszítések készültek. Az abszolút egyszerűség elkerülése végett az éj kék ruhát fehér tüll aljjal színesítették, mely valóban kiemelte és izgalmasabbá tette a sziluettet.

OrlandoOrlandoOrlando 

Esküvő előtt

Az anyagok keverésével és strasszokkal kiemelt ruhák a fehértől a bézs árnyalatokig terjedtek, fodrok és virágok díszítették őket. A fő motívumok a váll és/vagy nyak körül, saját anyagból, keresztpántos megoldással készült kiemelések voltak, melyek akár a derék magasságában is díszítésként szolgáltak. A tüll anyagból készült, elől rövidebbre hagyott szoknyákon barokk hatást érezhettünk, mindezt hasonló színű fűzővel kombinálták, mely esetében sokszor a dekoltázsra helyezték a hangsúlyt. 

OrlandoOrlandoOrlando 

Végszó

Könnyed, ám már korábban megismert sziluetteket láthattunk, melyek sokszor a hordhatóság kérdését vetették fel bennünk, hiszen még a modelleknek is nehezükre esett a kifutón végig lépkedni bennük.

Székely Krisztina

Fotók: Berczi Dávid


Mse 2010-03-28
Nna, végre egy vállalkozó szellem :) Csak valami hordhatót csinálj, ne zsákruhákat :D
Pati 2010-03-27
Szerintem nehéz lehet a divat világában újat hozni, ha csak valaki nem extrém módon kreatív. bár nekem lennének ötleteim, hogy lehetne feldobni a pesti divatot. Lehet megcsinálom.
Chifon 2010-03-27
Igen, az a rossz, h egy tervező nem tud megújulni, ami azért is érdekes, mert a tervező is öregszik, azaz kell, hogy más dolgok iránt legyen nyitott, stb.
Bősz Krisztina 2010-03-27
Ez a fodros ruha kifejezetten nem tetszik. A többi is olyan, mintha már láttam volna őket korábban.
Pintyőke 2010-03-27
Régebben sokkal jobb volt. Most olyan mintha 1 ötletre lenne 5 variáció....
Mse 2010-03-27
Szépek, szépek, de valóban semmi új nincs bennük.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Gellért, a divat strandja!

A döntőbe 17 tervező és 4 tervezőpáros jutott. »»

Csinos, csibész La Masni

Bemutatta 2012-es kollekcióját a La Masni!»»

My Very First Collection

Julia Horvath divatbemutatója a Fashion Caféban.»»

Don't forget to be AWESOME

Ízelítő a Modart világából.»»

By Me Vadász Kollekció - 2012...

A vadászatért is rajongó Sissy császárné kosztümjei ihlették Hrivnák Tündét.»»

Időtálló elegancia Frank Adél...

Fiatalos lendület és ősi technikák a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióban!»»