Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

Színjáték

A színek alapvető szerepet játszanak életünkben. Mindig meghatározó értékük volt, hiszen már az ókortól kezdve a ruhák színei társadalmi rangot jelöltek. A színek napjainkban sem vesztettek fontosságukból. Például a filmipar is előszeretettel alkalmazza a színtanácsadást, tudniillik egy szereplő a ruháinak színeivel szimpatikussá vagy éppen ellenszenvessé is tehető! Mindez azért van, mert a színek tulajdonsága, hogy képesek hatni a hangulatunkra és érzelmeinkre bizonyos biokémiai reakciók folyamán.

Piros

A piros a legforróbb és a legaktívabb szín, mert a tűz, a szerelem, az agresszivitás és a vér színe. Általában akkor viseljük, ha magabiztosak vagyunk és középpontba szeretnénk kerülni. Tehát ha előadást tartunk nagyobb közönség előtt, akkor célszerű egy figyelemfelkeltő motívumot viselni: egy kék kosztümhöz például jól illik a piros zsebkendő, nyakkendő vagy sál. Ez az energikus szín nagyon jól feldobja az öltözéket, ezáltal nem lesz annyira unalmas és egyhangú a megjelenés. Mivel a piros szín pompás hangulatfokozó, ezért ha fáradtak vagy netalántán betegek vagyunk, akkor eme szín viselése mindig erőt fog nyújtani számunkra, vagy éppen örömöt ad, ugyanis a keleti hitvilágban a piros fehérrel kombinálva az öröm színe.

Fekete

A fekete a hagyomány szerint a gyász, de a fiataloknál akár a különcség színe is lehet. Ez a szín mindig tekintélyt kölcsönöz viselőjének, ezért leggyakrabban akkor viseljünk feketét, ha elegánsnak és visszafogottnak szeretnénk tűnni. Ámde ügyelni kell arra, hogy a gyerekeket akár meg is ijesztheti a sötét szín, mert számukra túl komor, hiszen a mesékben – nem véletlenül – a gonosz mindig feketét visel.

Fehér 

A fehér – a feketével szöges ellentétben – az abszolút tisztaság és ártatlanság színe. Ennek köszönhetően az ilyen színű ruhákban ezt a két jelzőt sugalljuk a külvilág felé, ezért van az, hogy mindig frissnek és újszerűnek érzi magát az, aki fehér ruhát visel. A meleg déli éghajlathoz pedig különösen jól illik, hiszen kitűnően visszaveri a napfényt. Jól tudjuk, hogy ez a szín a menyasszonyi ruhák színe a nyugati kultúrákban, de azzal sem árt tisztában lenni, hogy Koreában a gyászé.

Zöld

A zöld a növények, a természet színe, ezért a diszkrét zöld ruhák viselete nyugtatólag hat az emberekre (a műtők színe is ezért zöld). A zöld szín mindenkihez/mindenhez illik, akik/ahol harmóniára, békére törekednek. Tehát zöld ruhát akkor válasszunk, ha kiegyensúlyozottak vagyunk és kreativitásunkra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Kék

A kék az ég, a tenger színe, így egyrészről a természet a zöld mellett , másrészről pedig a logikus gondolkodás színe. A kék színű ruhák általában megbízhatóságot, békességet sugallnak a környezet felé, ezért sok országban kék egyenruhát viselnek a rend őrei. Idegesség ellen is nagyszerűen beválik ez a szín, hiszen ugyanolyan mértékben nyugtat, mint a zöld, ráadásul el is lazít, ezért például elalváshoz nagyon ajánlott.

Sárga

A citromsárga és a narancs a szellem, a pozitív gondolkodás és a túlbuzgó kreativitás színe, ezért ha szellemi tevékenységet végzünk, akkor a sárga szín hatására sokkal jobban tudunk összpontosítani. Mivel a sárga árnyalatai állnak legközelebb a Nap tónusaihoz, ezért az ilyen színű ruhákban jókedvet, aktivitást és vidámságot sugárzunk a többi ember felé. Ez a szín meglehetősen játékos, voltaképpen ösztönző hatással bír, ezért hasznos a gyermekekkel foglalkozóknak és sportoláshoz is. De nemcsak pozitív gondolatok társulnak a citrom színéhez, hanem negatívak is: a népi hagyományok szerint a citromsárga az irigység színe is.

Barna

Erről a színről az ősz, az elmúlás, a szomorúság juthat eszünkbe, talán ezért sem véletlen, hogy Indiában a barna a gyász színe. A mi kultúránkban a fekete tölti be ezt a szerepet, de például az anyósjelölttel való első találkozásra barna színű öltözéket ajánlanak. Miért? Mert ez a szín mindennemű feltűnőséget és extremitást nélkülöz, így megbízhatóságot képvisel. A barna földszín, ebből (is) adódóan igen visszafogott és egyszerű szín, ugyanakkor persze barátságos is, ráadásul más színnel kontrasztba állítva nagy lendületet kap.

Rózsaszín

Szerelem, romantika, kedvesség, megértés és gyengédség. Ezek az asszociációink, amint a rózsaszínre gondolunk. A kislányokat sűrűn öltöztetik ebbe a színbe, ezért még az ártatlan és védelemre szoruló jelzők is kapcsolódnak hozzá. A rózsaszín egyik legjobb tulajdonsága, hogy az arcbőrünknek mindig egészségesen szép és bájos fényt kölcsönöz.

Szürke

A szürkéről mindenkinek a „szürke egér” szókapcsolat ugrik be. Ennek valóban van alapja, hiszen a szürke tényleg nem túl harsány szín, de például pirossal kiegészítve nagyon szépen mutat, és egyéb előnyökkel is bírnak a szürke ruhák: hagyományosak, praktikusak és nem utolsó sorban időtlenek.

Az emberek a külsőnk alapján ítélnek meg minket

Tehát ha tisztában vagyunk azzal, hogy ruháink színével mit sugallunk embertársaink felé, akkor hamar rájöhetünk, hogy a színek voltaképpen manipulációs eszközök, amelyek sokszor segítségünkre lehetnek életünk folyamán. Érdemes tehát a színekkel játszani!

 Kató Iringó


Fotó: atoygarden.com,
chocart.com.au


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Nyuszidivat

Rágcsálónk miért ne lehetne divatos?»»

Hagyjuk a gyereket gyereknek ...

Kis Anett jegyzete a divat gyerekekre gyakorolt hatásáról.»»

Boltkóros celebek - top 10

Kik a legnagyobb vásárlásfüggők a sztárok között?»»

Halloween a divatban

Gyűjtsünk halloweeni inspirációkat a legnagyobbaktól!»»

Csináld magad, javítsd magad

Öt alapvető dolog, amit tudnod kell ruháid karbantartásával és javításával kapcsolatban.»»

Örök fiatalság mindenáron?

Az Egyesült Királyságban mindenki botoxozna, ha tehetné.»»