Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 30.

Halloween a divatban

Az ősz egyik legszínesebb és meglehetősen angolszász hagyományokra támaszkodó ünnepe a Halloween. Magyarországon is javában jelen van már e mulatság – és most tekintsünk el az új szokás üdvözlésének elemzésétől, inkább fókuszáljunk a divatra, arra, hogy túl a jelmezeken, milyen inspirációkat adhat a színes kavalkád.

Számos kollekció reflektál a halloweeni hangulatra, hol boszorkányos, ijesztő, horrorisztikus elemekkel tarkítva az őszi trendeket, hol álomba illő víziókkal. A másik lehetőség, hogy a Halloween jelmezes mivolta lévén a különböző foglalkozásokat, maskarákat felidéző összeállításokkal rukkolnak elő a tervezők. Ilyenkor egy kicsit újra gyereknek érezhetjük magunkat, azzal a különbséggel, hogy direkt utánzás helyett a divat eszközeivel idézünk meg szerepeket. Hogy mire is gondolok? Egy érdekes kiegészítő vagy egy anyag már önmagában sok asszociációt tud elindítani, és ha szeretünk egy kicsit különbözni vagy különlegesnek tűnni öltözködés terén, akkor ilyenkor ne féljünk kiteljesedni. Inspirációkat pedig meríthetünk az alant bemutatott őszi kollekciókból.

Christian Dior

A Dior Couture kollekciója nem vádolható szürkeséggel vagy fantáziahiánnyal. Bátran megvalósít egy víziót, szürreális elemekkel tarkítva. Kicsit Alíz csodaországban, kicsit mesebeli színes tündérek, a lényeg, hogy elindít a szemlélőben valamit, és ettől lesz egy-egy darab műalkotás.

Chanel

Ennél a kollekciónál tetten érhető a játékos motívumhasználat: egy kis betét vagy rátét a ruhára, és mindjárt új értelmet kap. A szín- vagy anyaghasználat is érhet el jelentős hatást, kiválóan alkalmasak egy halloweeni partin való megjelenésre. Tanulság: nem kell feltétlenül direktben beöltözni valaminek, lehet, hogy egy extravagáns koktélruhával nagyobb sikert érhetünk el, mint horror Mini Mouse-nak maszkírozva.

Alexander McQueen

A virtuóz tervező kakasokat, orosz népviseletet, jégkirálynőt tudott egyszerre megjeleníteni egy kollekcióban úgy, hogy az ettől nem lett zsúfolt vagy giccses. Nehéz elmagyarázni, mitől jön létre balansz a merész és az elegáns között. Halloween idején erre kevésbé kell talán odafigyelni, az ősz ne a nátha vagy a visszahúzódás, hanem a kibontakozás és divat időszaka legyen.

Merjünk kísérletezni, rétegelni a ruhákat, kiegészítőkkel feldobni összeállításokat. Ez az a szezon, ahol a legtöbb lehetőség adatik: még nincs túl hideg, ám ahhoz meg nincs túl meleg, hogy megmutathassuk, hogyan tudjuk kombinálni a különböző ruhákat.

Boncsér Sára

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
123456»

Veszélyes henna

A henna és a lemosható tetoválások is veszélyesek lehetnek! »»

Fátylat rád!

Fátyol és fejdíszuralom a párizsi Haute Couture bemutatókon.»»

A fotók illata

Fényképek illusztrálta parfümök az Olfactive Studiótól!»»

KREA Workshop

2012 SS make-up trend»»

Darázsderék a divatvilágban

Nem tündérmese a homokóra forma!»»

Valentin-nap - szólóban

Na azért nem dől ám össze a világ! Nézd csak! »»