Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 19.

Túl sok rongyod van?

Segítünk, hogyan foghatod vissza magad ruhavásárláskor! 10+2 szabály vásárlásmániásoknak.

Első szabály

Véletlenül se menj a kedvenc boltod/boltjaid tájára! Ezenkívül állj ellen a még ismeretlen butikok csábításának is!

Második szabály

Bizony előfordul, hogy nem tudod kikerülni a környéket, és ezért még csak nem is hibáztathatod magad, ha mondjuk a munkahelyed is arrafelé található. Ez azonban még mindig nem elég ok arra, hogy be is menj! Szóval kitartás, haladj el a hívogató ajtó és a kirakat mellett, méghozzá lassítás nélkül!

Harmadik szabály

Vásárlásfüggés ide vagy oda, néha tényleg lehet szükséged egy új ruhadarabra. De vésd jó mélyen az eszedbe, mit szeretnél venni, pontosítsd magadban a kívánt paramétereket, és ehhez tartsd magad!

Negyedik szabály

Attól, hogy végkiárusítás van, még nem szabad eltántorodnod eredeti vásárlási terveidtől. Az üzletek minden szezon végén megpróbálnak megszabadulni a nyakukon maradt termékektől, de jusson eszedbe: ezek már nem is olyan trendik, és nálad is csak útban lennének.

Ötödik szabály

Csínján az akciókkal! Egyrészt sokszor túloznak, amikor feltüntetik portékájuk eredeti árát, majd az akciósat; első ránézésre tűnhet csábítónak az ajánlat, de lehet, hogy mégsem járnál olyan jól. Másrészt lehet, hogy okkal nem vitte el senki a már leértékelt termékeket, ha például el vannak szabva, vagy felvéve már ormótlanok...

Hatodik szabály

Kerüld az egyszer használatos/hordható ruhadarabokat! Feltételezve, hogy nem Oscar-gálára vagy egyéb rangos díjátadóra készülsz, ahol tényleg mindenki megjegyzi a rajtad látott ruhakölteményt és ciki lenne később újra felvenni, kerüld az olyan ruhákat, amelyeket nem tudnál többször is hordani! Olyan cuccokat vegyél, amiket később is szívesen viselsz.

Hetedik szabály

Fogadd el, ha valami nem áll jól, és ne vedd meg csak azért, mert maga a ruhadarab tetszik! Attól, hogy a fogason szépen néz ki, még nem szabad rögtön rohannod is vele a kassza felé. Ha felpróbálva előnytelenül áll rajtad, légy kemény és hagyd ott a ruhát, inkább olyat vegyél, ami tényleg jól mutat rajtad.

Nyolcadik szabály

A méret igenis lényeg. Kicsi rá az esély, hogy ha eddig nem sikerült, akkor most mégis le tudsz fogyni/meg tudsz hízni annyira, hogy az áhított outfit pont jó legyen rád később. Csak olyat vehetsz meg magadnak, amit rád öntöttek. E szabály alól kizárólag a várandósok mentesülnek!

Kilencedik szabály

Gondold át, illik-e a kinézett termék a többi ruhádhoz! Hiába néz ki jól egy adott cucc, ha semmidhez nem tudnád viselni. Persze ez jelenthet kiváló ürügyet arra, hogy egy egész kollekciót vegyél hozzá azért, hogy harmonizáljanak majd egymással új darabjaid, de ha ruhatárad kordában tartása a cél, nem szabad megadnod magad a meglévőektől nagyon elütő stílusú portéka csábításának.

Tizedik szabály

Amiből már van, abból nem kell több. Ott lapul már a gardróbodban egy majdnem ugyanilyen, de igazából mégis teljesen más ruha? Akkor az új kiszemeltre nincs már szükséged, te is tudod. Ha már vettél korábban hasonló típusú darabot, állj ellen annak, hogy teljesen fölöslegesen megvegyél még egy (szinte) ugyanolyat.

Bónusz szabály

Ne a vásárlás legyen a búfelejtő tevékenységed! Szomorkodás esetén inkább kérd meg a barátnőket, hogy vidítsanak fel, csináljatok együtt valami programot, de ne a plázában köss ki és vegyél meg minden, a kezedbe akadó göncöt csak azért, hogy eltereld a gondolataid.

 Jótékony szabály

Ha mindezeket a szabályokat sikerül betartanod, de így is dugig van a gardróbod, csökkents kicsit a meglévő cuccok mennyiségén: adj belőlük családtagjaidnak, barátnőidnek, és amit sem te, sem ismerőseid nem hordanának már, juttasd el a rászorulóknak!  

Doroszlai Beáta

Fotók: kellysboudoir.blogspot.com,

oprah.com,

rediff.com,

first-bikes.com,

famousstyle.com,

inmagine.com,

young.chicagonista.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
123456»

Veszélyes henna

A henna és a lemosható tetoválások is veszélyesek lehetnek! »»

Fátylat rád!

Fátyol és fejdíszuralom a párizsi Haute Couture bemutatókon.»»

A fotók illata

Fényképek illusztrálta parfümök az Olfactive Studiótól!»»

KREA Workshop

2012 SS make-up trend»»

Darázsderék a divatvilágban

Nem tündérmese a homokóra forma!»»

Valentin-nap - szólóban

Na azért nem dől ám össze a világ! Nézd csak! »»