Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 13.

Hamupipőke és Szőke herceg egy személyben

A szerb származású, de Ausztráliában élő Andrej Pejic története maga a valósággá vált Hamupipőke-sztori. Egy álmodozó fiatal egy eldugott kisvárosból egyszercsak a legnagyobb párizsi kifutókra, és ezáltal totális reflektorfénybe kerül. Megtestesíti azt a tökéletes nőt, amelyre a divatvilág áhítozik. Van azonban egy kis csavar a tündérmesében: a tizenkilenc éves platinaszőke szépség ugyanis Hamupipőke és Szőke herceg egyszemélyben. Cikkünket legutóbbi, az ausztrál hetes csatorna Sunday Night című műsorának adott interjúja ihlette.

A divatvilág eseményeit figyelemmel kísérők számára szinte biztos, hogy nem ismeretlen az angyali szépséggel, kecses lábakkal és sudár termettel megáldott szőkeség. Azt azonban kevesen gondolják, hogy Andrej Pejic valójában a férfi modellek TOP50-es listáján szerepel, méghozzá az előkelő tizenhatodik helyen.

Andrej Pejic (Tush)

Andrej ugyanis egyszerre férfi és női modellként is tevékenykedik, sőt ő maga lett a 21. századi androgünia megtestesítője. Új divatot élünk tehát, amely ugyanakkor a történelem ismétlődése. Emlékezzünk csak vissza a kilencvenes évek nagy androgün hullámjára! Igaz, akkor inkább a férfias nők kerültek előtérbe, akik nélkülözték a nőiesség legfőbb jellegzetességeit és tökéletesen illettek egy-egy maszkulinabb ihletésű kollekcióba vagy tervezői koncepcióba.

Andrej Pejic (Vogue Turkey)

Most, 2011-ben a nőies férfiaké a kifutó. A jelek azt mutatják, hogy a jövő nagy sztárjai a férfias vonásokat csak nyomokban magukon viselő modellek lesznek. Nem Andrej Pejic ugyanis az egyetlen úttörő a divatban, hiszen nem szabad Lea T-ről sem megfeledkeznünk.

Andrej Pejic

Kettejük között azonban lényeges különbség, hogy míg Lea T inkább a transzszexuális irányvonalat képviseli - amely úgyszint könnyen divatirányzattá válhat -, addig Pejic az androgün eredeti jelentését testesíti meg. A szó ugyanis kétneműt jelent.

Andrej Pejic és Jana Knauerova (Vogue Turkey)

Az ókori mítoszok szerint az ember ugyanis eredetileg egynemű volt, viszont tökéletessége szemet szúrt az isteneknek, ezért ők "kettévágták" az embert nőre és férfira. A jelek szerint Pejic-et szerethették az istenek, mivel ő egyszemélyben testesíti meg mind a két nemet, sikerrel. Alig húszéves és már a legnagyobb divattervezők bemutatóin és kampányaiban szerepel.

Andrej Pejic és Jean Paul Gaultier

Ebben a szezonban láthattuk már például Jean Paul Gaultier tavaszi és nyári kampányfotóin, melyeken Karolina Kurkovával látható, de ő szerepelt a Marc by Marc Jacobs 2011-es tavasz-nyári kollekcióját reklámozó plakátokon is, valamint a német Zeit magazin címlapján is.

Jean Paul Gaultier

Karrierje egyébként a 2010 júniusában megrendezett párizsi férfi divatbemutatók óta folyamatosan felvelé ível. A pletykák szerint amióta Párizsban a divatszakma elkezdte kérdezgetni, hogy "ki az a szőke lány a férfiak között", azóta Pejic a divatandrogünia igazi királynője. Vagy királya.

Marc by Marc Jacobs

Feminin vonásai olyan alkotókat ihlettek meg, mint Steven Meisel, Mert Alas vagy Marcus Pigott, legnagyobb dobásának mégis a 2011 januárjában megrendezett Paris Fashion Week - Haute Couture Jean Paul Gaultier bemutatója számított, amelyen a modell menyasszonyként vonult végig a kifutón.

Jean Paul Gaultier

Az ausztrál hetes csatorna Sunday Night című műsorának Pejicről készült anyagában megszólal többek közt maga Gaultier is, de az igazán érdekes színfoltokat a modell édesanyjának hozzászólásai adják. Azon túl, hogy a hölgy mesél a család hányattatott sorsáról, az Ausztráliába menekülésről, valamint arról, hogy Andrej már gyerekkorában is nagyon jól érezte magát a lányok társaságában.

,,Lehet, hogy egy picit fura volt, de soha nem volt különc." - állítja az édesanya, aki szerint a modell mindig is érdeklődött a lányos dolgok, sminkek és ékszerek iránt.

Pejic a videóban mesél például nehéz tinidzseréveiről, ekkor jött rá ugyanis, hogy különbözik a többiektől.

,,A mai világban az embereknek nincsen pénzük arra, hogy férfi és női modelleket is foglalkoztassanak, ezért én nagyon jó kompromisszum vagyok a számukra." - mondja.

A videóból az is kiderült, hogy Andrej végzős gimnazistaként csupán egy részmunkaidős állást keresett, így került a modellek világába. Az interjú egyik legérdekesebb pontja, amikor megkérdezik Andrejt, hogy gyönyörűnek tartja-e magát, mire ő a következőt feleli: ,,Szerintem attraktív ember vagyok, de nem értékelem túl sokra a szépséget."

Andrej Pejic

Egy biztos: Andrej Pejic karaktere igencsak megosztó. A divatőrülteknek maga a zsenialitás, míg a konzervatívabbak rosszalóan szemlélik sikereit. Abban azonban mindenki egyetért, hogy azon kivételek egyike, aki mer élni az adottságaival és bebizonyítja, hogy a Hamupipőkéhez hasonló tündérmesék igenis léteznek.

Forrás, fotók: frockwriter.blogsport.com,

models.com,

fanpop.com

thefashionisto.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«12345»

Madonna, a kaméleon - Első ré...

,,Madonna is fashion!" (Jean-Paul Gaultier) Ki az, aki mind külsejét, mind stílusát folyton megreformálja,...»»

Kylie Minogue: Hamarosan Magy...

Kylie Minogue idén lesz negyven éves Leküzdve a mellrákot friss lendülettel elkészült új albuma, az X. A szőke ...»»

John Travolta

Az éneklő gengszterpilóta Jennifer Lopez szerint egyáltalán nem férfias, sőt, mi több, sokan azt gyanítják, ne...»»

Björk

A huncut sikolyok királynője Hamarosan megkörnyékezi a punk mozgalom. Legelső zenekara csak lányokból áll és ...»»

Carol Bouquet

Szépségikon, színésznő és borász Ezeken az egymástól teljesen eltérő szerepeken keresztül megtalálta belső egye...»»

The King of the Pop...was (?)...

1988-ban Michael Jackson főszereplésével elkészült a Moonwalker című, amerikai zenés film.»»