Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 22.

Koktélruhánk kiegészítője: a koktél!

Az esti party-kra készülődésünk során kínosan ügyelünk arra, hogy minden kiegészítőnk harmonizáljon ruhánk stílusához, hogy az összhatás a lehető legtökéletesebb legyen. Ha azonban a bárban is jól akarunk mutatni, érdemes figyelni arra, hogy a kezünkben tartott koktél is menjen az outfitünkhöz. Hiszen bármilyen elegáns dresszt viselünk, rögtön elveszíthetjük nőiességünket azzal, ha például megragadunk egy sörösüveget és férfiasan benyakaljuk annak tartalmát.

A brit koktélszakma elismert tagja, a koktélkönyvíró Salvatore Calabrese összegyűjtötte, melyek azok a koktélok, amelyek világszerte napjainkban a tíz legnépszerűbb ital között szerepelnek.

A koktélok királya e rangsorolás szerint az egyszerű Martini, legyen akár ginnel vagy vodkával elkészítve. Ez egy ezüstös, visszafogott különlegességet képviselő ruhával képzelhető el leginkább, mint például a Dior 2010-es őszi kollekciójának egy ruhakölteménye, amelynek rövid hosszához és bővülő szoknyájához az Y alakú pohár is illik.

Ezüstérmet kapott a Mojito Salvatore listáján. E kubai rumos, mentalevelekkel dúsított,  citrusos ízekkel és édeskés jegyekkel megbolondított, hűsítő koktél a longdrink pohárban stílusos kiegészítője lehet egy zöld, hosszú, légies ruhának, mint amilyet Jean Paul Gaultier mutatott be idén a januári párizsi divathéten.

A dobogó harmadik fokát a Bellini koktél foglalja el, amely a pezsgőspohárban szervírozott száraz pezsgőből és a barackpüréből áll, ezeknek színe visszaköszönhet egy barackszínű dresszen, például a Louis Vuitton 2010-es őszi kollekciójának egyik darabján, amelyhez pasztellszínével és pohárformájával is kiválóan társítható lehet egy lassan elkortyolgatott Bellini.

A Bloody Mary szerepel a lista negyedik helyén. E paradicsomos-fűszeres, vodka alapú koktél leginkább egy vörös, szigorúbb outfithez passzol, legyen az például Ellie Saab Párizsi Haute Couture divathéten bemutatott bársonyruhája, amely alakjában is hasonlít a hosszúkás pohárban felszolgált koktélhoz.

Őt követi az ötödik helyen a Manhattan koktél. A whiskey, vermut és Angostura tartalmú röviditalt szürcsölhetjük például egy dögös, a 2010-es őszi kollekciójának darabjaként prezentált Dsquared miniruhában is.

A lista hatodikja a tequilából, triple secből és citromléből álló Margarita, amely egy a 2010-es év őszére tervezett Moschino ruhát viselő lány kezében tökéletesen mutathat, amelyen felfedezhetjük a margaritás pohár stílusát is a vastagabb és vékonyabb kehelyrész és a sókarima segítségével.

A Cosmopolitan nyerte el a hetedik helyezést a koktél listán vodka, triple sec, citrom- és áfonyalé tartalmával. Carrie kedvenc italát egy Stella McCartney idei őszre tervezett pink outfitben  - mely éppolyan rövid, és egyszerű, de nagyszerű, mint maga a koktél - kortyolgatni élmény lehet.

Salvatore szerint a Sidecar nyolcadikként szerepel a besorolásban, amelynek alkotóelemei a cointreau, a konyak és a citromlé. E férfias koktélt stílusosan hörpinthetjük fel egy sárga-fekete Dolce&Gabbana ruhában például, amelyet a tervezőpáros a 2010-es őszi kollekcióban vonultatott fel, és dekoltázsa felidézheti a széles pezsgőspohár formáját is.

Kilencedik helyezést érdemelt a Singapore Sling koktél a benne rejlő  gin, cherry brandy és citromlé segítségével, amelyet Emanuel Ungaro őszi, virágmintás ruhakölteményének tökéletes kiegészítőjeként kortyolgathatunk. E koktél tökéletes kiegészítője a női alakot kihangsúlyozó felöltőnek.

A listát tizedikként az Old-Fashioned ital zárja, amely a whiskey, a citrom, a cseresznye és a narancs kellemes kompozíciójából tevődik össze. Remekül illene e koktél egy testhezálló Gucci ruhában iszogató hölgyhöz; ezt a ruhát az idei őszi kollekcióban mutatták be.


Doroszlai Beáta

Forrás, fotók: vogue.co.uk,

lechthaler.de,

wordpress.com,

mariebrizard.com,

allcoctails.com,

tomdouglas.com,

gourmet.com,

esquire.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»