Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 7.

Miben menjünk állásinterjúra?

Remegő térd, összeszoruló gyomor, izzadó tenyér, gombóc a torokban. Bőven elég e jelenségek felett uralkodnunk, amikor álmaink állására pályázva interjún veszünk részt. Az év elején gyakrabban kerülhetünk ilyen helyzetbe, mert a legtöbb cégnél ilyenkor nyitnak meg új pozíciókat, és sok alkalmazott az év elején szánja rá magát a munkahelyváltásra. Ha Te is éppen egy mérföldkőnek számító interjú, vagy akár vizsga, meeting, tárgyalás előtt állsz, olvasd el tippjeinket a tökéletes megjelenés eléréséhez, hogy a fontos pillanatban a külsőd miatt ne kelljen szégyenkezned.

Rend a lelke mindennek

A legfontosabb szabály, ha jó benyomást szeretnél kelteni beszélgetőpartneredben, hogy rendezett külsővel állj elé. Koszos cipő, nyitva maradt slicc, leszakadt gomb, gyűrött ing és kócos haj vagy elkenődött smink a legtöbb ember számára igenis számít az első pillanatokban, amikor még csak a vizuális szempontok alapján alakul ki rólunk az interjúztató véleménye. Persze ha már jobban ismer minket a másik, több információ birtokában már alaposabban, belső tulajdonságainkat figyelembe véve is meg tud minket ítélni.

Visszafogott elegancia

Az esetek nagy részében a legjobb választás egy szolid, de szép outfit. A fekete-fehér kombinációhoz nem kell feltétlenül ragaszkodni, de érdemes ilyen alkalmakkor a rikító, tarka, szakadt, vagy túl trendi, pláne a túlságosan kihívó ruhadarabjainkat a szekrényben hagyni és egyszerűbb ruhákat magunkra ölteni. Így a konzervatívabb interjúztató sem fog öltözetünk alapján elítélni minket. Azért nem kell túlságosan régimódi, vagy épp gyászos fekete ruhákba bújnunk, csak döntsünk olyan, formális megjelenéshez illő viselet mellett, amely illik egyéniségünkhöz.

Kevés kiegészítő

Interjúra igyekezve mindenképpen érdemes szem előtt tartani a kevesebb több elvét. Maximálisan hét darab ékszert viselve még a legrégimódibb felfogású személynek sem fog szemet szúrni túlcicomázottságunk – ez az elv alapján viszont a két fülbevaló már két egységként értendő.

Szolid smink

Csinosnak lenni jó, de ne essünk túlzásokba, ha interjúra megyünk. Ahogy az ékszerek számát is korlátozzuk pár darabra, úgy a sminkünk elkészítésénél is törekedjünk visszafogottságra. Friss, barátságos megjelenés elérhető egy kis alapozóval, pirosítóval, enyhe színű, vékonyan felvitt szemhéjpúderrel, szempillaspirállal, és halványrózsaszín szájfénnyel is. Parfümből pedig elég csak egy leheletnyit magunkra fújnunk, nem baj, ha nem illatozunk már messziről. Körmünkön sem ilyen alkalmakkor érdemes kipróbálni a legvadabb színű lakkokat vagy mintákat, fazonokat.

Finomság a frizura esetében is

Nem az esti bulira készülünk, így ne a fontos beszélgetés előtt álljunk neki hajat tupírozni, vagy feltűnő díszeket hajunkba tűzni. Frissen mosott, egyenesen elválasztott, jól fésült, de egyszerű frizurát készítsünk magunknak a nagy napra. Ha összekötjük lófarokba, vagy kontyba tűzzük hajunkat, komolyabbnak tűnhetünk beszélgetőpartnerünk szemében, mint kiengedett frizurával.

Fedett testrészek

Biztosan nem fogunk mellényúlni, ha inkább a lábujjainkat takaró cipőt viselve jelenünk meg az interjún. A formális megjelenés esetében a lábujjak láthatóvá válása mellett az sem szerencsés, ha szoknyánk sokkal a térdünk fölött végződik; ahogy arra is érdemes figyelnünk, hogy viseljünk testszínű harisnyát szoknyánk alatt – ha lehet, még meleg időben is. Felsőnk kiválasztásakor pedig maradjunk a nem túl mélyen dekoltált, és legalább a vállat eltakaró blúzoknál. A kivágott ujjatlanjainkat inkább a blúz alatt, vagy majd csak este hordjuk.

A fent említett tippek általános esetekre érvényesek. A leginkább megszívlelendő javaslatunk az, hogy viseletünk ne legyen túlságosan kirívó – kivéve, ha az állás, vagy a szituáció pont azt kívánja. Persze az egyéniségünkhöz és karakterünkhöz illő stílusú outfitben fogjuk legmagabiztosabban érezni magunkat, így ezeket a tanácsokat felülírja az a szabály, hogy legyünk önmagunk, és ne próbáljunk másnak tűnni, mint amik mi vagyunk. Külsőnk mellett sokkal inkább személyiségünkkel, valamint a munkára való rátermettségünkkel, tudásunkkal, tapasztalatainkkal fogjuk a pozícióra való alkalmasságunkat bizonyítani interjúztatónknak. Az alkalomhoz nem illő megjelenésünk azonban ne gördítsen akadályt karrierünk útjába!

Doroszlai Beáta

Fotók: fashionorbit.com,

blog.shopittome.com,

shopcrazy.com.ph,

bonbon-jewellery.co.uk,

dailymail.co.uk,

angelakerwin.com,

modeststyle.kopiblog.com,

howtoteachenglishonline.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Elferdítve

„Nothing taste as good as skinny feels.” - Kate Moss.»»

A ruha teszi a partit!

Egyre több tematikus partyra kapunk meghívót, és ha a normál dress code is okoz fejfájást sokszor, akkor egy ilyen ...»»

Luxust a népnek!

Útikalauz stopposoknak és állandó kétkedőknek. Azoknak, akik azt hiszik, a metróállomástól sosem juthatunk el a...»»

Újromantika? Újromantika!

Gondoltátok volna, hogy századunkban újra értelmet nyer a romantika felfogása?»»

Nőideál az art deco idején

Az 1910-es évek vége és az 1920-as évek eleje úttörő volt a női egyenjogúság terén.»»

Vintage esküvő stílusbakik né...

Interjú Klenovszki Mimi esküvőszervezővel. »»