Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 3.

Repülő divat

Akik nem bírják ki nyárig egy helyben, lehet, hogy márciusban indulnak neki egy rövidebb-hosszabb utazásnak. Nem mindegy viszont, miben vágunk neki a repülőútnak úgy, hogy csinosak maradjunk, de közben kényelmesen utazzunk. Olvasd el ehhez tippjeinket!

Miranda Kerr így repül

Degradáló detektorok

Mostmár minden repülőtéren komoly biztonsági előírások betartásával tudnak csak gépre szállni az utasok. Ha nem akarjuk, hogy állandóan besípoljanak tőlünk a fémkereső kapuk, ami alatt át kell sétálnunk, inkább ne vegyünk magunkra fémet tartalmazó ruhadarabokat, vagy ha mégis ilyeneket viselünk, pakoljuk ki mindet a kosarakba! Csatok, fémgombok, nagyobb ékszerek ilyenkor problémát jelenthetnek.

Ne tartsuk fel a sort "becsipogó" fém kiegészítőinkkel!

Termetes táskák

Ha már megtömtük a nagybőröndünket, és rájövünk, hogy azt majd csak utunk legvégén kapjuk vissza, hasznos lesz egy hatalmas retikül, amely kézipoggyászként funkcionálva el tudja nyelni az indulás előtti kapkodás perceiben beledobált kellékeinket. Jól tesszük, ha emellett egy, a boltokban kapható legkisebb, akár gurulós bőrönddel is felszerelkezünk, amely szintén felvihető az utastérbe, ha a megadott méretlimitet nem lépi túl, és szükség esetén kézitáskánkat is bele tudjuk gyömöszölni.

Hideg fellegek

Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb repülőgépen indokolatlanul hideg a levegő az utastérben. Érdemes tehát rétegesen öltözni, és vastag ruhadarabokat is a kéz közelében tartani, pláne hosszabb repülőutak esetén, hogy ne megfázva kezdjünk neki a kirándulásnak. A miniszoknyát inkább a bőröndbe tegyük, az útra ne vegyük még fel.

Kényelmetlen karosszékek

Az előrelátók csomagolnak maguknak nyakpárnát is a repüléshez, de ha mégis otthon maradt ez a praktikus darab, a kézipoggyászunkban rejlő váltásruhával is körbetekerhetjük nyakunkat, hogy ellazíthassuk fejünket. Ha nem hosszú útra vállalkoztunk, kispárnát sem kapunk a légitársaságtól, úgyhogy jobb megelőzni az út végére úgyis jelentkező derékfájást egy kispárnaformára gyömöszölt, majd hátunk alá tett sállal vagy kardigánnal.

Laza lábbelik

Beszállásunk előtt előfordulhat, hogy ideiglenesen meg kell válnunk cipőinktől, átvizsgálás céljából. Emiatt sem árt könnyen föl- és levehető topánba bújnunk, de ha végre a repülőn ülünk, ott is jobban tesszük, ha laza lábbelit viselünk, amelyet könnyen le tudunk rúgni, mielőtt álomba szenderülnénk. Így bokánk nem fog bedagadni, még az igen hosszú út végére sem. Az indulás előtti percekben bemutatott biztonsági kisfilmek pedig amúgy is a lapossarkúk viselésére szólítják fel a járatok utasait.

Csak csinos, de nem kényelmes viselet hosszú repülőútra nem ajánlott

Klímaváltozás

Azok, akik igazán nagy útra szánják magukat, ne feledkezzenek meg úti céljuk klímájának figyelembe vételéről: bár lehet, hogy itthonról csizmában indulnánk útnak, a bolygó másik felén a hűvösebb napokon is elég meleg viselet egy lenge lábujjközös papucs, amelyre már a repülőtérről kilépve is égető szükségünk lehet!

Mini illatszerek

Ne feledkezzünk meg a folyadéktilalomról - csak icipici, például drogériákban kapható utazós méretű illatszereket tartsunk kézipoggyászunkban, ha nem akarunk nekik még beszállás előtt örökre búcsút inteni. Legyen nálunk mini kézkrém, arckrém és szőlőzsír, mert a magasban könnyen dehidratálttá válhat bőrünk. A többiekre is legyünk tekintettel, így kedvenc parfümünkből most csak leheletnyit fújjunk magunkra, mert elég kis helyen leszünk összezárva utastársainkkal ahhoz, hogy ne tudjon mindenki saját illata érvényesülni.

Ruhánk kiválasztásakor repülésre készülve se hagyjuk figyelmen kívül a kényelmet. Persze nem slamposságra biztatunk, csak arra, hogy bírd ki a legtrendibb outfited viselése nélkül addig, amíg oda nem érsz a végállomásra!

Jessica Alba

Doroszlai Beáta

Fotók: msnbc.msn.com,

dailymail.co.uk,

shoponline2011.com,

imnotobsessed.com,

collegefashion.net,

polyvore.com,

worldstylestar.blogspot.com,

collegeinstyle.onsugar.com,

dexknows.com,

peoplestylewatch.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»