Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. augusztus 8.

Bikini miniszótár

Ismerd meg te is a fürdőruha-variációkat és elnevezéseiket!

Nem baj, ha megelégszel azzal, hogy van néhány trendi kétrészesed a fiókban, de nem árt ismerned a többi bikinifajtát is. Azt azért nem ajánljuk, hogy hordd a listában felsorolt mindegyik fazont, de jó, ha tudod, milyen fürdőruhatípusok léteznek még. Csak hogy ismerd, mi az, amit  biztos, hogy soha nem akarsz majd felvenni...

Bikini

Mindenki ismeri a bikinit, és mindenkinek van is belőle (jó)pár darab. Hagyományos verziója alatt a bugyit és a melltartót értjük.

Tankini

Kedvelt vízparti outfit lehet a hasat takaró topból és bugyiból álló tankini azok számára, akik kevesebbet szeretnének megmutatni bájaikból, miközben elegánsak és divatosak maradnak.

Skirtini

Az alkalmibb megjelenést elérni kívánók bújhatnak szoknyarésszel ellátott skirtinibe is - a problémásabb csípőtáji területeket elrejtő fazon pedig még csinos is lehet.

Trikini

A bikini és az egyrészes közti kreatív átmenet egyre közkedveltebb, ízléses viselet. Arról ismerhetjük fel a trikinit, hogy a bugyit és a melltartót a hason átívelő egy, vagy két csík egyesíti.

Variokini

A változatos fürdőruhát kedvelő nők körében jó választás lehet az olyan kétrészes, amelynek pántjait kedvük szerint változtathatják nyakbakötős, vállon átengedett, hátul fecskefazonra igazított, aszimmetrikus, vagy pántnélküli variációba.

Monokini

Monokinizni, vagy más néven unikinizni főleg a nem szégyellős lányok szoktak, akik parányi alsóban flangálnak a parton, hogy melltartó nélküli felsőtestük is szépen barnulhasson.

String bikini

A tanga plusz melltartó kombót csak elvétve látni a strandokon. Szerintünk az amúgy sem sokat takaró bikini talán már túl ledér fajtája ez.

Seekini

A kizárólag bátraknak ajánlott bikinifajta fő tulajdonsága, hogy bár fazonra megegyezik hagyományos társaival, a seekini transzparens anyaga láttatni engedi viselője intim testrészeit is – ehhez nem feltétlenül kell magamutogatós szándék, elég, ha kevésbé jó minőségű fehér fürdőruhát vásárolunk, amiről nem sejtjük, hogy vizesen bizony teljesen átlátszóvá válik...

Microkini

Talán inkább felnőtt tartalmú videókban tűnhetnek fel ezek az igen keveset – gyakorlatilag csak a nemi szervet – fedő fürdőruhák, strandon szerencsére sosem látunk ilyeneket.

Pubikini

Reméljük, hogy e darabbal sem fogunk szembetalálkozni sehol – a pubikini lényege ugyanis, hogy a hagyományos, ágyékot eltakaró bikinivel ellentétben pont a legkényesebb területet hagyja szabadon, és az „intimfrizurát” mutatja meg a kíváncsi tekinteteknek.

cenzúrázva...

Sling bikini

A hírhedt Boraton kívül nem emlékszünk másra, aki V alakú, egy darabból álló, férfiak számára mankiniként is nevezett fürdőruhakölteményt viselt volna, Borat viszont így is túl híressé tette a sling bikinit, amely még poénnak sem a legjobb.

Pretzel bikini

A perecre emlékeztető, dekoltázson keresztezett fürdőruha nem örvend túl nagy népszerűségnek, pedig egy medencepartyn, egy jól eltalált fazon, a tökéletes alakú lányon még szépen is tudna mutatni.

Swimbikini

Ha nemcsak a megjelenés, de a praktikum is fontos szempont, úszáshoz leginkább egyrészes úszódresszt ajánlunk; a széles választékban a sportostól a nőiesig sokfélét megtalálunk.

Veilkini

Vagy nagyon szégyellősnek, vagy nagyon vallásosnak kell lenni ahhoz, hogy a veilkini viselésére kényszerüljön valaki. A muszlimok által gyakran viselt fürdőruha az arc kivételével a teljes testet eltakarja, könnyű anyaga viszont lehetővé teszi a viszonylag kényelmes fürdőzést akkor is, ha tetőtől talpig beöltözött az illető.

Doroszlai Beáta

Fotók: made-in-china.com,

infotainmentnews.net,

shopping.cherchons.com,

amicella.de,

wikipedia.org,

stylehive.com,

aymericdelatoale.com,

istockphoto.com,

find-me-a-gift.co.uk,

kaboodle.com,

fabsugar.com,

all4women.co.za,

growabrain.typepad.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»