Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. szeptember  5.

’90-es frizurakészítés

Praktikus, de ódivatú eszközök hajformázáshoz!

Elég, ha a frizuránk trendi, vagy fontos hozzá az is, hogy elkészítéséhez divatos eszközöket használjunk? Ha nem zavar, hogy nem a legmodernebb kütyükkel varázsolod tetszetőssé hajviseleted, ásd elő a fürdőszobádban azokat a cuccokat, amelyekkel a ’90-es években "lőtted be a séródat"!

Kislánykoromban egyszerre imádtam és utáltam ezt a műanyag pálcás hurkot. Egyrészt nagyon szép, önmagába megfordított lófarkas hajkölteményt tudtam csinálni magamnak már nyolcévesen. Másrészt a copfom áthúzása időnként meghúzta pár hajszálamat, amely az akkori fájdalomküszöbömet bizony megterhelte. De már gyerekként megtanultam, hogy a szépségért szenvedni kell, a látvány pedig még ma is megérheti!

Tévéreklámokból lehetett régebben olyan szivacskarikát rendelni, amely a tökéletes konty elkészítéséhez nyújtott titkos, de nélkülözhetetlen segítséget. Csak rá kellett húzni a lófarokra, majd elrejteni a csúnyácska korongot copfunk tincseivel, és középen hajtűkkel rögzíteni. Tartós és trendi frizurát eredményezett, és ha mernénk újra használni, eredményezne most is!

Ahhoz, hogy frizuránk mindig igényes legyen, nemcsak formájára, de állapotára is gondot kell fordítanunk. Nedves sörénnyel mászkálni nem jó, mert megfázhatnak a hajhagymák. Óriási törülközőhalmazzal viszont elég kényelmetlen a fürdőszobában egyensúlyozni, mert előbb-utóbb úgyis leborul a tákolmány. Nem a legszebb, de mégis milyen hasznos a törülközőturbán, amely tartósan melegen tartotta tincseinket – ha nem lát más, miért ne használhatnánk otthon ma is?

Azért a banáncsattokat és fodros bársonygumikat nem javasoljuk, hogy előkotord a szekrényekből, azokat jobb, ha eltemetjük a többi, divatból kiment ruhánkkal együtt. De egy-egy, akkor jól bevált eszköz bizony jól jöhet még akár több évtizedig is!

Doroszlai Beáta

Fotók: shine.yahoo.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»