Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. szeptember 29.

Szépnek mondott nő keresi hozzá illő szemüvegét!

Segítünk, hogyan találd meg!

Igen, tudjuk, hogy a hatalmas, műanyag keretes, nem dioptriás „díszszemüveg” szinte mindenkinek jól áll. De amint ez kimegy a divatból, jó tudni, hogyan választhatod ki magadnak azt a szemüveget, amelyet időtállóan fogsz tudni viselni – anélkül, hogy kényelmetlenné vagy divatjamúlttá válna – akár hosszú éveken át!

Szélesség

A legideálisabb az a keret lesz számodra, amelynek szélessége nem haladja meg arcod legszélesebb részeit sem. Ha széltében sokkal nagyobb okulárét választasz, előnytelen fazonja inkább elcsúfítani, mint kiemelni fogja szépségedet.

Forma

A tökéletes szemüveg szépen követi szemöldököd ívét, mintha párhuzamos vonalként egészítené ki azt. Emellett érdemes olyan keretet választanod, amelyet viselve a  pupilláid a lencsék képzeletbeli vízszintes felezővonala felett vannak egy picivel. Tanácsos figyelembe venni azt a szempontot is, hogy a lencsének kissé inkább a belső, mint a külső széléhez legyen közelebb szembogarad.

Méret

Ne törődj bele, ha kicsinek vagy épp nagynak érzed a keretet. Biztos, hogy találsz a kiszemelt modellből több méretet is, mindenképp a számodra legkényelmesebb darabot válaszd. Döntésedben segíthet az is, ha felpróbálod a szemüveget és megrázod előrehajtott fejedet. Az ideális okuláré így is a helyén marad – anélkül, hogy nyomná akár a füledet, akár az orrodat. Amelyik leesett, az megbukott!

Anyag

Szeleburdibb típusoknak inkább olyan szemüvegeket javaslunk, amelyek viszonylag masszív anyagból készülnek. Ha a telefonod is állandóan valahogy a földön landol hangos koppanással, jobban teszed, ha nem a legérzékenyebb szemüveget választod. Kaphatók olyan keretek is, amelyek rugalmas szárral rendelkeznek, ezek biztosan bírni fogják a strapát. Ha bizonytalan vagy, nem túl gyenge-e a kiszemelt termék, tedd le egy asztalra vagy pultra. Ha nincs eldeformálódva a keret, négy ponton – a két szára legvégén, valamint a lencsék alatt – érinti a felületet.

Szín

Ebben nem tudunk konkrét tanáccsal szolgálni, csak annyit javasolhatunk, hogy olyan árnyalatot válassz, ami passzol haj- szem- és bőrszínedhez, valamint nagyjából a ruhatáradhoz is, hogy mindig meg tudd vele koronázni ízléses megjelenésedet.

Lencse

Miután a szemész megállapította, milyen dioptriájú szemüvegre lesz szükséged, érdemes végiggondolnod azt is, milyen típusú lencsét válassz. Ha már magasabb dioptriaszámút kell hordanod, ajánlott vékonyíttatást kérned a lencsékre. Pláne fontos ez, ha viszonylag nagy keretes okuláré mellett fogsz dönteni, hiszen minél nagyobb lencse kell, annál vastagabbak is lesznek a szélei. Érdemes lehet tükröződésgátló réteget is kérned rá, hogy a rólad készült fényképeken a szemed is látsszon, ne csak egy nagy, bevillanó folt az arcodon. Sőt, töprengj el azon is, hogy üvegből vagy műanyagból készült lencsét szeretnél, hogy ne legyen karcolódós vagy törékeny a szemüveged.

Ne siesd el a döntést, ha szemüveget keresel magadnak! Inkább menj el több boltba, ne vegyél meg rögtön semmit, hanem próbáld fel többször is a fazonokat. Sőt, próbálj fel olyan modellt is, ami a polcon nem annyira tetszik, hátha végül az lesz a befutó. Jobban teszed, ha a hozzád és arcformádhoz, karakteredhez legjobban illő darabot választod ki, és – ilyet is ritkán tanácsolunk - ne az hajtson, hogy mennyire divatos az adott modell, hanem hogy olyan legyen, amit pont rád találtak ki!

Doroszlai Beáta

Fotók: dreamstime.com,

glasses-world.com,

infoniac.com,

mscareergirl.com,

blackoptical.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»