Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. december 23.

Különleges Karácsonyfák

Legyél idén környezetbarát és kreatív!

Ha kímélni szeretnéd a Földet, ha unod a megszokott dekorációkat, ha kevés a hely a lakásodban, ha nem szeretnél költekezni, ha nincs időd, vagy ha csak lusta vagy egy rendes fát beszerezni és feldíszíteni, szemezgess vicces tippjeink közül, hátha megtetszik valamelyik ötlet, esetleg ihletet nyersz saját verziód megalkotására!

Akinek sok dísze van, de a favásárlásból szeretne kimaradni, választhatja a kartonpapíros megoldást. Fehér kartont kell csak faformára vágni, majd kilyuggatni, és gömböket akasztgatni az üregekbe. Egyszerű, de nagyon ízléses lesz a végeredmény!

A divatról sem kötelező lemondania az igazán trendmániásoknak. Ha legszívesebben egész nap a cipőidet nézegetnéd, hát csinálj belőlük karácsonyfát!

A sok könyv elfoglalja a helyet a lakásban? Használd fel őket hasznosan az ünnepekkor is, ha éppen nem olvasnád egyiket sem: pakold őket egymásra, hogy fenyőalakot kapj a könyvkupacból! Még díszeket sem kell ráaggatnod, elég, ha körbetekered az egészet egy izzósorral.

Mániákus újságolvasók számára is van ötletünk: aki nem szívesen dobja ki a felhalmozódott magazinjait, sodorja őket hengerbe, és erősítse őket egy rúdhoz. Türelmet és kézügyességet igénylő feladat, annyira nem is szép végeredménnyel, de praktikus és környezetkímélő lesz a remekmű, az biztos!

Annyi élelmiszert vettél az ünnepekre, hogy attól félsz, rád rohad a roppant mennyiségű zöldség? Amennyiben esetleg igen, készíts karácsonyfát az ennivalókból. Bár élettartamukat ezzel sem növeled meg, legalább duplán hasznát veheted az ételeknek. Csak nehogy egy éhes állat felfedezze a nappalidat!

Annak, aki inkább az italokra fektette a hangsúlyt a nagybevásárláskor, nem is ajánlhatnánk mást, minthogy üdítős dobozokból/alkoholos üvegekből állítsa össze karácsonyfáját. Hátha ez majd visszatartja attól, hogy idő előtt megiszogassa az egész készletet!

Ha semmiképp nem mondanál le a frissen vágott fenyő illatáról, egy apró ágból is varázsolhatsz magadnak végtelenül kedves, egyszerű fácskát. Egy dísz bőven elég is lesz rá!

Nem sok ajándék fog aláférni egy pár fülbevalón kívül, de ha épp csak pár négyzetcentiméternyi szabad felületed van a karácsonyi dekorációra, igen egyszerű, mini és olcsó fát szerezhetsz magadnak: csak hegyezz ki egy zöld ceruzát úgy, hogy a lehegyezett faforgács ne szakadjon el, hanem csigavonalban maradjon a hegyező alatt. Drótra felszúrva, radírba állítva kész is. De lehet, hogy ez inkább egy babaházba illene...

Nem feltétlenül kell vesződni sem fa-, sem díszvásárlással. Fenyőformának megteszi néhány fogas is, ha legfőképp a praktikusságra törekszel.

Frissen költözött olvasóinknak például lehet, hogy még nincs lehetősége rögtön fenyőkkel vesződni. Tekints akkor is kreatívan a téged körülvevő használati tárgyakra, és bármiből nyerhetsz szívmelengető, fahelyettesítő dekorációt, csak legyen kéznél egy izzósor!

Férfi olvasóink lehet, hogy frászt kapnak az egész karácsonyi mizériától. Azért megeshet, hogy fát ők is igényelnek az ünnepek alatt, csak a giccses díszektől szeretnék megkímélni magukat. Futballrajongók figyelem: két mini focilabda egymás mellé felakasztva a fa felső harmadára – több nem is kell a boldog karácsonyhoz!

 Doroszlai Beáta

Fotók: blog.easytobook.com,

wishlist.nu,

themetapicture.com,

awcpictures.com,

blog.ecohip.co.uk,

zedomax.com,

zainteriora.net,

trendhunter.com

somepeaceloveandfashion.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»