Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2012. május 26.

„Will you marry me?” - másodszor

Előző cikkünkben viszonylag átlagosnak mondható menyasszonyi ruhákat mutattuk be nektek, amiket filmekben láttunk. A folytatásban pedig összegyűjtöttünk pár extrémebb, rendhagyóbb darabot.

1.)

Elizabeth Taylor egy Helen Rose ruhában mondta ki a boldogító igent, az 1950-es Papa című filmben. Alfred Angelo tervezte ezt az abroncsos selyem ruhát, melynek alsószoknyája csupa csipkéből készült, a csipke a felső részen is felbukkan. Érdemes megfigyelni a csipke bubigallért is, ami ma már nem olyan gyakori nyakmegoldás az aráknál. A forgatások után a ruhát eladásra kínálták a nagyközönségnek.

 

2.)

Julia Roberts ismét férjhez ment, méghozzá a Hófehérke történetét feldolgozó Tükröm, tükröm c. amerikai fantasyben. Az Oscar-díjas jelmeztervező, Eiko Ishioka álmodta meg ezt a lélegzetelállító ruhát, amit Tom Foden ötlete után Swarovski (!) kristályokkal díszítettek, méghozzá gazdagon. A gonosz királynő terebélyes abroncsú, buggyos ujjú ekrü ruhája a néhai Diana hercegnő esküvői öltözékére emlékeztet minket, amin ugyan kevesebb volt a díszítő motívum, ám a szabás több vonala is megegyezett.

 

3.)

Sandy Powell tervezte Az ifjú Viktória királynő menyasszonyi ruháját, ami az eredeti, Kensington Kastélyban őrzött öltözék alapszabását és –motívumait is őrzi. Az elefántcsont színű, selyem-szatén ruhát antik csipkével, és varrott selyem virágokkal díszítették fel. Természetesen antik, krémszínű, selyem-csipke fátyol is dukál a szetthez. A kiegészítők is fontosak ez esetben: egy Szent György korabeli lánc, egy antik, kristály nyaklánc és egy nagy, strassz kövekkel kirakott zafírköves bross teszi teljessé az összhatást. A készítők, és a mi legnagyobb bánatunkra is ezt a gyönyörű ruhát a mozivásznon csak néhány pillanatig viseli Emily Blunt.

 

4.)

A letisztult, Audrey Hepburnös vonalak. Ezen szavakkal tudnánk a legegyszerűbben jellemezni Givenchy ruháját, amit a Mókás arc c. filmben hordott a színésznő. Méghozzá Fred Astaire-nek mondta ki a boldogító igent, ebben a díszítőelemektől mentes, selyem-tüll, térd alá érő, abroncsos ruhában, amit egy kis balerinacipővel tett még elragadóbbá.

 

5.)

Mamma Mia, micsoda ruha! Mondhatnánk Amanda Seyfried törtfehér, tüllös-fodros-uszályos ruhájára, melyet az Oscar-díjas jelmeztervező, Ann Roth készített. A ruha légiessége tökéletesen passzolt a film műfajához és hangulatához.

 

6.)

Megoszlik a vélemény a Twilight Sagáról, azonban Bella (Kristen Stewart) esküvői ruhája vitathatatlanul elnyerte tetszésünket. Carolina Herrera hat hónapon keresztül dolgozott az ara ruháján, mire kész lett ezzel a gyönyörű, nem mindennapi darabbal. Krepp szaténból varrták, a hátán gyönyörű selyem betétet varrtak, amit csipkével hímeztek át. A két kézfejet is csipke díszíti, s a háton, ill. az uszályon végigvonuló gombsor az alkarokon is folytatódik. Hosszú tüllfátyol és egy fehér, strassz köves Manolo Blahnik cipő egészíti ki a szettet.

 

7.)

A misztikus Star Wars világában találtuk meg a kedvenc esküvői ruhánkat, amit azóta se tudtunk elfelejteni. Trisha Biggar volt a dizájnere Natalie Portman menyasszonyi ruhájának, ami annyira szokatlannak tűnik a mai trendekhez képest, hogy nehezen tudjuk elképzelni egy 2012-es magyar esküvőn.

Vagy tévedünk?

Lazáry Fanni

Fotók: celebritybrideguide.com,

weddingphotography.com,

coralsbridal.com,

weddingbee.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»