Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. augusztus 20.

Divatszabályok – szegd meg őket, stílusosan!

Stílusok, melyek elfogadhatatlanok voltak a múltban, manapság normálisnak látszanak. Minden olyan szabályt, amit még nagyanyáink vakon követtek, mi már áthághatunk.

Persze az sosem rossz, ha valaki úgy töri meg a rendet, hogy valami újat kreál közben, hiszen amellett, hogy a személyiségét és az egyediségét fejezi ki vele, a világot is sokkal érdekesebbé teszi. Úgyhogy lássunk is öt alapvető szabályt, amit mi már nem követünk, de amikhez az előző generációk foggal-körömmel ragaszkodtak.

1. szabály: A nyomott mintákat sosem lehet keverni

Ez a szabály már csöppet elavultnak látszik, figyelembevéve azt a tényt, hogy már mindenki mixeli a mintákat. Nemcsak a fashonisták és a bloggerek, hanem a divattervezők is a kifutóra szánt modelljeiken. Csak vegyük például a görög Mary Katrantzout, akinek védjegyévé váltak az autentikus nyomott mintái.

Mary Katrantzou 2012/SS

2. szabály: Ahogy öregszünk, a szoknyánknak is egyre hosszabbnak kell lennie

Ahogy a világ fejlődik, úgy a szépségipar és a plasztikai sebészet sem marad el. Manapság már egy negyven éves hölgy – lásd Jennifer Aniston – is olyan jól nézhet ki, mint egy huszonöt éves lány, és a teste még fittebbnek tűnhet. Claudia Schiffer vagy Andie McDowell fiatalabban néz ki, mint huszonéves barátaink, nem de?

Ráadásul, ahogy Joan Collins egyszer mondta: „A kor csak egy szám”. És ha csodásan nézel ki még egyetemista éveid és három gyerek megszülése után, miért ne mutatnád meg azt a nagyközönség előtt is? Szóval, ha a lábaid még mindig gyönyörűen festenek, akkor bocsásd őket közszemlére! (Azonban a miniszoknyát felejtsd el… azok még mindig csak a tinédzsereknek állnak jól!)

3. szabály: A táskádat a cipőddel mindig párosítsd

Néhány évvel ezelőtt ez egy nagyon fontos szabálynak számított, amit senki nem mert megtörni. Ma már persze ez is megváltozott. Nem kell már a továbbiakban a cipődet a táskádhoz passzítani. Sőt, tedd az ellenkezőjét: üssenek el egymástól teljesen. Színben, anyagban, mintában, mindenhogyan.

Coco Rocha és Harley Viera-Newton

4. szabály: Sose viselj harisnyát vagy zoknit nyitott orrú cipőben

Ugyan már! Még a nagy sztárok is áthágják ezt a szabályt. Lásd Rihannát vagy Alexa Chungot. Egy ilyen kombináció nagyon merésznek tűnhet, önbizalom növelő szerként is hathat, viszont megbocsáthatatlan bűnnek számít, ha a varrat látszik a lábujjakon. Ma már árulnak direkt olyan harisnyákat, melyek lábfejét nem szegték erős cérnával.

 Rihanna és Alexa Chung

5. szabály: A fehérnemű sosem látszódhat a ruhán keresztül

Ez a szabály ősidők óta fennáll, ám a magabiztos divatkövető hölgyek mégsem követték. A divattervezők számos olyan dizájner ruhát terveztek különböző áttetsző anyagokból, melyek mindent láttattak, ami a ruha alatt volt. Ebben persze semmi rossz nincs, csak győződj meg róla, hogy egy igazán csinos melltartót viselsz a blúzod alatt. De ami az átlátszó szoknyákat és nadrágokat illeti, felejtsd el őket. Nem számít mennyire szép bugyit viselsz, legyen inkább elrejtve.

Rosie Huntigton Whiteley és Suzanne Diaz 

És te, melyik szabályt fogod ma megszegni?

Lazáry Fanni

Fotók: millionlooks.com

          style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«9101112131415»

Modell malőrök

10 dolog, amire modellnek és tervezőnek is ügyelnie kéne a divatbemutatón!»»

Divatiránytű: Karácsonyi diva...

II. rész: Ajándékok férfiaknak»»

Divatiránytű: Karácsonyi diva...

I. rész: Ajándékok nőknek!»»

Hogyan lehet homokóra formájú...

Ha a természet nem áldott meg ilyen alakkal, akkor van néhány egyszerű módja annak, hogyan érheted el!»»

Szépségtippek dolgozó nőknek

Néhány tipp ahhoz, hogyan frissítheted fel fáradt külsődet!»»

Hogyan járjunk magassarkúban?

Csetlés-botlás helyett fogadd meg a következő tanácsokat!»»