Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. december 5.

Luxust a népnek!

Útikalauz stopposoknak és állandó kétkedőknek. Azoknak, akik azt hiszik, a metróállomástól sosem juthatunk el a bizonyos vörös szőnyegig.

Szorosan magamhoz ölelem a táskám, mikor megpróbálok emberáldozatok nélkül kipréselődni a villamosból. A zuhogó esőben akrobata módjára ugrom át a pocsolyákat, de az utolsó betalál. Térdig felszökik a város legjava, közben pedig azon bosszankodom, hogy jobb lett volna egy drágább esernyőbe fektetni, mert a mostanit az első saroknál széttépte a szél. Elhaladva a New York kávéház előtt, akaratlanul is kétségbe esem. Eljön vajon az idő, amikor nem a kirakatot, hanem a kirakatból fogom szemlélni a várost? Amikor az ilyen dolgok nem fognak megtörténni velem, mert mondjuk lesz egy sofőröm, aki esernyőt tart fölém?

A fogyasztás árváiként mindannyian arra vágyunk, hogy mi is részesei lehessünk a sodrásnak egy olyan folyóban, ahol csak aranyhalban mérik a halászatot. Nem szégyen többre vágyni, hisz ezen alapszik a fejlődésünk. A sikerekben gazdag élet mindenki számára elérhető, azonban fontos felismernünk, hogy a siker elsősorban minőségi, nem pedig mennyiségi állapot. A pénz egymagában senkit sem tesz boldoggá. Vehetünk tíz házat, bizonyára hamar megunjuk őket, de ha egyet olyanná tudunk alakítani, amilyenné igazán szeretnénk, akkor a pénz jóságos oldalával kerülünk szembe. Nem kell pszichológiai tanulmányokat böngészni ahhoz, hogy rájöjjünk, azok az emberek, akiknek nem kell állandóan a megélhetés küszöbén egyensúlyozniuk, sokkal több idejük marad élvezni az élet adta lehetőségeket. Így személyi fejlődésük is gyümölcsözőbb, nagyobb az esélyük egy boldogabb életre.

Arra jutottam, hogy a luxus, mint életforma, kevés pénzből is élhető. A középosztály is követheti a felsőbb körök életvitelét. Mi is ott lehetünk a legjobb helyeken és mi is vehetünk a legjobból, ha ügyesen csináljuk. Nem tudok tanácsot adni abban, hogy miként legyünk gazdagok. Első körben talán a minőségre kéne törekedni, aztán talán egyszer a mennyiség is összejön, de ha jól csináltunk mindent, akkor ez utólag már nem is lesz olyan fontos.

Ki ne vágyna arra, hogy őt is körülrajongják az eladók valamelyik luxus áruház egyikében? Ha egy kabátért az egész havi fizetésünket ott kéne hagyni, az nyilván nem lenne a legjobb döntés, kisebb dolgokat viszont alkalmanként lelkiismeret furdalás nélkül megengedhetünk magunknak. Különösen az ünnepek alkalmával. Jó megoldásnak tűnhet ilyenkor a pénztárca, kendő vagy akár egy kulcstartó. A Burberrynél például kitűnő ernyőket lehet kapni, amelyek tuti bírják majd a tempót. Ne érezzük magunkat kellemetlenül amiatt, hogy csak egy „apróságot” vásárolunk. Az eladók úgysem sejtik, mi rejlik igazán a szekrényünk mélyén. Luxus táskákat kölcsönözhetünk is vagy vásárolhatunk használtan. Sokszor észre sem lehet venni, hogy nem egy új darabról van szó.

Ha már a stílusnál és a divatnál tartunk, akkor a legikonikusabb darabokat többnyire a ZARA boltjaiban is megtalálhatjuk. Jóval kedvezőbb áron. Ha öltözékünkön akár csak egy ruhadarab jobb minőségről árulkodik, az máris más színben tünteti fel a megjelenésünket. Legyen az egy elegáns szabású kabát, vagy egy eredeti bőrcipő. Ezt a trükköt szinte mindenki alkalmazza a divatiparban, mert a látszat mindennél fontosabb. Az előkelőbb megjelenés, presztízst biztosít és észre sem vesszük, mennyire megváltoztatja testtartásunkat és viselkedésünket. Sokkal jobban mennek majd az ismerkedések és a kiszemelt munkahelyre is ügyesebben bejuthatunk. Fontos, hogy kerüljük a hamisítványokat, csak hiteltelenné válnánk, hiszen aki hozzáértő, úgyis azonnal kiszúrja a csalást.

Ha már jól eső elégedettséggel térünk ki valamelyik luxus boltból, eszünk ágába se jusson felszállni az első metróra és azonnal hazarohanni. Ki kell élvezni a vadászat sikerét, egy kávé mellett valahol a város egyik legelőkelőbb kávézójában. Mielőtt azt mondanátok, ez nekem túl drága, valójában tévedtek. Egy presszó kávé még egy ötcsillagos hotel lobbi bárjában is megfizethető árban van. Annyi a dolgunk, hogy megkeressük az itallap kedvezőbb kínálatát. Szégyenérzet? Ugyan már, nagyon sok ember nem szereti az ízesített kávékat és csak a régi klasszikusra esküszik. Ha ez sem lenne elég indok, akkor vegyük figyelembe, hogy az előkelőbb helyek, mindig sokkal körültekintőbbek a felszolgálóik kiválasztásában. Egy olcsóbb, sarki kávézóban sokkal hamarabb fordulna elő velünk az, hogy esetleg lenéznek a választásunk miatt. Ugyanez a lehetőség kínálkozik az éttermekben is. A saláta mindig olcsóbb, mint az oldalas és sokkal sikkesebb is. A New York kávéházba betérve például csak csupa külföldi turistát látunk, nem egyszer mackónadrágban. A látszat mindig csal. Szóval csak bátran! Legyen ez az új mantránk. Használjuk bármikor, bármilyen élethelyzetben!

Ha esetleg arra vágyunk, hogy New York vagy Moszkva utcáit járjuk, ne riadjunk vissza az áraktól. A Couchsurfingnek köszönhetően a világon bárhol ingyen megszállhatunk, nincs más dolgunk, mint beregisztrálni az oldalra és már mehet is a móka. A szállodákban is előfordulhat happy hour, nem túl gyakori, de van rá példa. Olyankor fél vagy negyed áron sikerülhet a szobafoglalás. Az oszkár.hu weboldalnak köszönhetően pedig szinte az összes európai nagyvárosba eljuthatunk, jóval kedvezőbb áron mint egyébként, és még lehetőség nyílik az ismerkedésre is.

Ha esetleg külföldön nyaralunk és kedvünk támadna az elittel partizni, bevett szokás, hogy a bálból korábban távozó vendégek átadják a jegyüket másoknak. Csak bátran! Emlékeztek még?

A kuponokat pedig mindenki ismeri. A megfelelő pontszámok összegyűjtésével kedvezményesen vagy ingyen juthatunk plusz termékekhez. El se hinnénk, mennyit spórolhatunk a kiadásainkon.

A siker kulcsa, szokásaink átírásával valósulhat meg igazán. Fontos, hogy sikeres emberekkel vegyük magunkat körül. Ők mindig tudnak tanáccsal szolgálni arról, hogy merre is induljunk. Az optimista világnézet pedig magasabb színvonalra sarkall.

Az, aki legalább egyszer is kipróbálja az alábbi trükköket, rájön mennyi dologról maradt le azelőtt. Ha napi rendszerességgel beépítjük a mindenapjainkba, akkor általános felfogásunk is megváltozik. Mások szemében esetleg majd mi leszünk azok, akiket irigyelni fognak. Elég csak egyszer kinyitni az ablakot, hogy aztán az egész város visszanézzen ránk.

Pongrácz László


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»