Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 13.

Korhoz illő öltözet?

Tízből kilenc nő a koránál csak fiatalosabb öltözetbe hajlandó bújni, és több, mint felük nem is tervezi, hogy életkorának megfelelő viseletet hordjon addig, amíg el nem éri a 70 éves kort - derül ki a Debenhams kutatásából.

Az egyesült királyságbeli Debenhams kereskedelmi lánc különböző korban járó hölgyek körében végzett felmérésének adataiból derült fény erre a meglepő eredményre. Érdekes tény az is, hogy minél fiatalabb lányokat faggattak öltözködési szokásaikról, annál nagyobb számú olyan válasz érkezett, amelyben a fiatalok inkább idősebbnek próbálnak tűnni kinézetükkel, először is azért, hogy nagyobb hatással legyenek a fiúkra, majd a huszas éveiket taposó nők amiatt kívánnak többnek látszani valódi életkoruknál, hogy az általuk kiválasztott karrierjükben komolyabban vegyék őket.

Körülbelül a harmincas éveit taposó hölgyektől kezdve fordul meg a helyzet. A 30 körüli nők több, mint 50 százaléka vallotta be, hogy igyekszik fiatalabb külsővel leplezni korát, míg a megkérdezett 40 körüli hölgyek 90 százaléka próbál csalni öltözékével. Ugyanez jellemző a 73 esztendős Jane Fondára is, aki miniszoknyát viselt az új DVD-i bemutatóján. 

Oprah Winfrey

A Hogyan ne nézzünk ki öregnek című könyv szerzője, Charla Krupp szerint a legtöbben inkább érettebben öltözködve farmerba és kényelmes cipőbe bújnak, mint amilyeneket a gimnáziumban hordtak. A StyleList-nak Krupp azt mondta: ,,Aztán léteznek olyan nők is, akik azt hiszik, beleférnek a lányaik ruhájába is - na ők nevetségesen néznek ki". Az írónő Oprah Winfrey, Queen Latifah és Demi Moore példáját hozta arra, hogyan lehetnek az asszonyok ízlésesek és fiatalosak.

Doroszlai Beáta

Forrás, fotók: stylelist.com,

examiner.com,

fancyfreedom.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nők elégedettsége arányos a...

Minden második nő elégedetlen a hajával. Az elégedettség arányos például a hajhosszal.»»

Milyen legyen egy pláza? Rend...

A legfontosabb tényezők egy bevásárlóközpont választásánál: az ár, a tisztaság, a kényelem és a parkolási lehetősége...»»

Jessica Alba cuccait akarom!

A hidegebb hónapokra pasztellszínekkel, kötött holmikkal, bokacsizmával készülünk»»

Minőségre és egyediségre váru...

Fashion Index kutatás eredmények a tavaszi gardróbfrissítés kapcsán»»

A luxus boldogít (?)

Jóllét-érzésünkön javít, ha van prémium márkás cuccunk.»»

A hölgyek az aktívabb hitelká...

Többet vásárolnak hitelkártyával a nők, mint a férfiak»»