Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. április 18.

Divat a bíróság küszöbén – IV.

Terry Richardson a világ egyik felkapott fotósa. Külső ismertetőjegye a sötét kerekes szemüveg és a vastag barkó. Munkásságának ismertetőjegye pedig a szexualitás ösztönös és egyéni látásmóddal történő megjelentetése a fotókon. A 47 éves fotós kamerája előtt általában gyönyörű nők pózolnak, ő pedig nem rejti véka alá a hormonok benne dúló játékát.

A róla készült könyvben (Terryworld) ezt ekként fogalmazták meg: „Terry képes volt a ’70-es években virágzásnak indult pornófilmes látásmódot transzponálni és esztétizálni a divatvilágba”.

Terry Richardson

Feltűnt azonban a médiában néhány modell, akik a magyar származású fotóst pont a sajátos munkamódszere miatt szexuális zaklatással vádolják. A szennyes kiteregetése egy bárban kezdődött, ahol Rie Rasmussen korábbi dán szupermodell kifakadt Terrynek. Szerinte a fotós arra használja fel befolyásos kapcsolatait és hírnevét, hogy a fiatal, s a divatvilágban tapasztalattal még nem rendelkező lányokról megalázó pornófotókat készítsen, majd a fotózás végeztével szexuálisan kihasználja őket. Terry ezt követően bepanaszolta Rie-t a lány ügynökségénél, ahelyett, hogy védekezett vagy magyarázkodott volna. Rie-nél ekkor telt be a pohár és a médiához fordult.

Rie Rasmussen

Az esetet újabb modellek felbukkanása követte, ami már okot ad arra, hogy Terry jogi védelemhez forduljon. Jamie Peck (19) például azt nyilatkozta, hogy a fotós két alkalommal is meztelen képeket készített róla, s közben folyamatosan obszcén célozgatásokkal próbálta szexuális aktusra rávenni Jamie-t. A megdöbbent lányt ezen felül arra is megkérte, hogy fotózza őt le meztelenül és közben szólítsa Terry bácsinak.

Korábbi modelljei névvel vagy név nélkül, de mindenesetre pikáns részletekkel tudnak szolgálni a közös munkát illetően.

„Először arra kért, hogy játsszak magammal, majd egyre furcsább dolgokat akart. Azt mondta, ez nem pornó, mert csak képeket készít. Végül a kezembe nyomta a kamerát, és azt mondta, hogy akkor nekem kell lefotóznom, ahogy kielégíti magát.” - nyilatkozta egyikük.

Egy másik lány hamar elhagyta a helyszínt, ő erre emlékszik: „Láttam, amint egy nagyon részeg lányt fotóz. A csajnak félre volt húzva a bugyija, úgy lovagolt egy pasin. Richardson az egyik kezében a kamerát tartotta, a másikkal pedig a farkát fogdosta."

Tény, hogy Terry fotóinak nagy része erotikus kisugárzású, szereti használni a fallikus szimbólumokat és van, hogy belepirulunk képei nézegetésébe.

Mihalik Enikő

A Vogue, a GQ, a Rolling Stone, a Purple, stb. mégis őt akarja, s egyelőre minden híresztelés ellenére foglalkoztatja is. A magyar topmodell, Mihalik Enikő is imád a fotóssal dolgozni, és ezzel nincs egyedül.

Mihalik Enikő és Terry Richardson

Richardson korábban maga is elismerte, hogy egy-egy fotózása szexbe torkollott, de egy 2005-ben adott interjú során úgy nyilatkozott, a modellek saját akaratukból elégítették ki őt, de álláspontját mára már védekezőre fogta: „Nagyon rosszul esnek a hamis vádaskodások. Szerencsésnek érzem magam, hogy nap, mint nap ilyen különleges emberekkel dolgozhatok. Mindig jól bánok velük, figyelmes vagyok, mert úgy gondolom, hogy a modell és köztem egy igazi együttműködés van. Mindenkinek, aki átölelt és támogatott engem, és a munkámat, nagyon hálás vagyok. Köszönöm, nagyon sokat jelent nekem.”

A cikksorozat első, második és harmadik részét itt olvashatod el.

Pesti Zora

Fotók: s4.zetaboards.com,

bkrw.com,

itsactuallyfly.blogspot.com,

rhapsodani.com,

glitterandgreasepaint.com,

freeyork.org,

videodromshop.blogspot.com,

fabsugar.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234»

A legbotrányosabb ruhák - III...

Emlékeztek még Lady Gaga húsokból készült ruhájára?»»

A legbotrányosabb ruhák - II....

Egekig tupírozott haj, aranyozott biztosítótű és hamisítás.»»

A legbotrányosabb ruhák - I. ...

Ki az, akinek nem kellett volna inkább bevonulnia a divattörténelembe?»»

Divat a bíróság küszöbén - VI...

14 év közös munka után vált külön John Galliano és a Dior divatház útja.»»

Divat a bíróság küszöbén - VI...

Bár Ivanka Trump nemrég kezdte el divattervezői karrierjét, neve máris felmerült egy perlekedés kapcsán.»»

Divat a bíróság küszöbén - VI...

A divatot nem a celebek teremtik.»»