Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. szeptember 2.

A cipők, a cipők, a cipők

A központi kérdés a cipő. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Funkciója sem elhanyagolható, hiszen már őseink is különböző állati eredetű bőrökből eszkábáltak talpvédőt, s valahogyan minden korban kifejezte a szellemiséget – gondoljunk a barokkos hegyes orrúkra vagy a japán gésa cipőkre. Az ember egyéniségét, életstílusát a legjobban kifejező dolog ez, szinte azonnal millió információ olvasható le egy ember cipőjére tekintve. Érdemes hát odafigyelni milyen burkolatba vonjunk lábunkat.

C.P. Company – surranók

Kényelmes, egyszerű és mindenekfelett praktikus cipőtípus a belebújós. Egy laza lenvászonnadrággal a legjobb, de igazából bármivel passzol. Valahol félúton van a papucs és a tornacipő között, így elegánsnak egyáltalán nem nevezhető. Idén különösen divatosak a mokaszinre emlékeztető darabok, illetve a navy stílusú hajózós hangulatúak.

C.P. CompanyC.P. CompanyC.P. Company

Dolce & Gabbana – hegyes orrúak

A hegyes orrú cipők mindig valami modorosságot feltételeztek viselőjükről. Így van ez a Dolce & Gabbana-nál is, ahol a fényes lakktól elkezdve a matt velúrig megtalálhatjuk ezen maníros cipellőket, hol kissé talán túlzásba esve rövidnadrággal viselve, hol a hófehér öltözéket dobva fel. Olaszos patetikusságot és feltűnőséget sugall egy ilyen hegyes orrú cipő, megalomániával párosítva egészen giccses végeredmény is létrejöhet, így ügyeljünk a megfelelő kontextusra – arany nyaklánc, tűzpiros sportkocsi mértékkel ajánlott hozzá.

Dolce & GabbanaDolce & GabbanaDolce & Gabbana

Duckie Brown – színes

Ilyen amikor egy kevéssé népszerű divatház remekműveket alkot. Hordható és egyedi. A formát remekül kiegészíti a feltűnő szín, határozottan meggyőző a rövidnadrágos, kigombolt inges összeállítás. Ugye milyen egyszerű erőlködésmentes magabiztosságot tükrözni?

Duckie BrownDuckie BrownDuckie Brown

General Idea – az általános vélekedéssel szemben

A legtöbben azt mondják, férfi ne viseljen szandált, legfőképpen ne legyen olyan vakmerő, hogy magas szárú verzióban tegye mindezt. A világ változik és lám, a gladiátor saruk visszavándorolnak eredeti tulajdonosukhoz, a férfihoz. A megkötős fehér verzió nagyon feltűnő divatimádóknak ajánlott, a jóval szolidabb, érett bőrből készült masszív darabokat viszont bármely férfitípus viselje bátran és büszkén, mint egy gladiátor.

General IdeaGeneral IdeaGeneral Idea

Giuliano Fujiwara – vissza a jövőbe

Nekem azonnal a film ugrik be eme kollekcióról. Szellemes és nagyon futurisztikus, viseletéhez kellő humorérzék és csipetnyi exhibicionizmus szükségeltetik. Szandál is megtalálható a merész kollekcióban, természetesen ez sem a rejtőzködésre lett kitalálva: ez is feltűnő, szemtelenül egyedi és szórakoztató.

Giuliano FujiwaraGiuliano FujiwaraGiuliano Fijuwara

Boncsér Sára

Fotók: fashionising.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Duplán gombolva

Mindegy, hogy egy, kettő, három, négy vagy sok gomb, ezen a télen megduplázzuk!»»

Man in black. And white.

Hogyan maradhat trendi a teremtés koronája idén télen úgy, hogy a fekete és fehér színeket viseli?»»

A szomszéd ruhája mindig zöld...

Teret nyert a zöld szín a férfiviseleteken is.»»

Derékövek mindenhol

Legyen szó bőrről vagy irháról, térdig érőről vagy rövid dzsekiről, a deréköv minden kabáton jól mutat.»»

Szürkét, de hol?

Megmutatjuk, hogyan viselj szürkét a hideg téli napokon 2010/2011-ben.»»

Övet a derékra!

Bemutatjuk a 2010/11-es tél slágerét: éljenek a deréköves kabátok!»»