Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 19.

Trendirányzatok 2010/2011 ősz-tél

A téli időszak három kulcsfontosságú stílusát mutatjuk most be, ezúttal a férfiaknak: New York bandái, az utak harcosai és az amolyan szedett-vedett forradalmárok módjára öltözködés jegyében telhet és telik majd a hideg átvészelése.

New York bandái

A 19. századi gengszterekre visszautaló jegyeket először Alexander McQuennél láthattuk, ám később sok más tervező is felhasználta kollekciójában ezeket, ahogy Zegna is. Néhány viktoriánus jellegű motívumot is láthatunk a szabásokban, mint a három részes öltönyök, vagy a szűk nadrágok. Színek tekintetében a szépia hatása ad kifejező jelleget az összeállításoknak, közkedvelt a fekete, szürke és a barnák, ahogy a bőr anyaghasználat is.

New York bandái

Az utak harcosai

A stílus főbb tervezői Kris Van Assche és Gareth Pugh, kik egy erősen meghatározó, poszt-apokaliptikus látomást tárnak elénk. Egy őrületes és agresszív esztétikai harc az, melyet a fekete ruházat és a megannyi szürke szín élénkít, gazdagon tűzdelve szűk bőrnadrágokkal és biciklis kabátokkal. A fekete vagy sötét szürke színekből képzett réteget olyan anyaghatást keltenek, mint egy vastagabb bőr a lágy jersey-vel ellentétben. Az igazi hab a tortán mindenképp a fém kiegészítőkben rejlik, melyek kemény kinézetet kölcsönöznek szakadt farmerrel kombinálva.

Az utak harcosai 

Forradalmárok

A stílus tulajdonképpen egy tematikus reakció napjaink gazdasági kihívásaira. A második világháborúra emlékeztető jegyek keverednek némi viktoriánus stílussal, melyek leginkább a zsakett kabátok esetében mutatkoznak meg. A munkaruházat szintén egy kulcsmomentum lesz, párosítva olyan darabokkal, mint a karmester nadrág és a nadrágtartó, vagy a kezeslábas. A színpaletta főként a bézseket, a khakit és némi kéket takar, anyaghasználatban pedig a foltos drapériák, valamint a vaskos, kötött holmik a jellemzőek. A hab a tortán az angolos kemény kalap, viseljük bátran!

Forradalmárok 

Székely Krisztina

Forrás, fotók: fashionmag.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Öltönyszabályok 1. – ál...

Mikre figyeljünk öltönyválasztáskor?»»

Férfi hajtrendek 2014

Ismerjük meg az év legmenőbb frizuráit.»»

Mit hord a férfi 2014/15 ősz/...

Nemrég értek véget a férfi divathetek és mi végre megtudhattuk, melyek lesznek idén a musthave darabok. »»

Mindenhol szőrme

Az eddig csak jobbára nőknek titulált viselet most az uraknál kopogtat. »»

Pulcsik pasiknak

...különleges nyakmegoldással ellátva.»»

Táskás pasik Szilas Ritának k...

Merthogy a férfiaknak is lehet táskájuk.»»