Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 22.

Szürke minden mennyiségben

Szürke. A hamu, a köd, a csend, a minőség, az időtlenség és az idei őszi-téli férfi divat színe. A szürke korántsem unalmas vagy semleges. Bizonyos értelmezések szerint az alkotó szellemű embereket inspirálja. A divattervezők márpedig pont ilyenek.

Az előrejelzéseknek megfelelően ugyanis az előző szezon mintegy folytatásaként az állandóság színe mindenhol megjelenik a férfi divatban. Legyen szó kabátokról, öltönyökről vagy pulóverekről, a szürke sötét, világos, fényes és tone-in tone árnyalatokban is megtalálható. Lássuk!

Világosan látszik...

...hogy bár a szürkéről sokan a sötétségre asszociálnak, egy világosabb árnyalat könnyen feldobhatja a borongósabb napokat. Neil Barett laza öltönye például kifejezetten vidám darabnak számít az ötletesen rávarrt, szintén szürke árnyalatú geometriai mintáktól. Hasonlóan a leghalványabb vonalat követi Calvin Klein ezüstös benyomást keltő öltönye és a Dsquaredfarmer-póló összeállítása is.

Neil BarettCalvin KleinDsquared2

Kifinomult középtónus

Hiába tartják a szürkét semleges színnek, ha jobban belegondolunk, megszámlálhatatlan árnyalata van. Még mindig a világosabb vonalon maradva, mégis kicsit másképp találkozhatunk a szürkével Gianfranco Ferré kifutóin vagy példuál Alexander McQueen formabontó darabjain, de Ermenegildo Zegna összeállítása a középtónusok kifinomultságát bizonyítja.

Gianfranco FerréAlexander McQueenErmenegildo Zegna

Az elegáns sötétség

A sötét árnyalatok általában eleganciát sugároznak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Ralph Lauren őszi-téli kollekciójából válaszott öltöny mellett a stílusában sokkal lazább Burberry Porsum öltözet és az egyedi Viktor&Rolf összeállítás is hasonlóképp megállja a helyét egy smart casual rendezvényen.

Burberry PorsumRalph LaurenViktor&Rolf

A keveredés nem káosz 

Persze korántsem muszáj letennünk a voksunkat csupán egy szürke árnyalat mellett. A 2010-es őszi és téli férfiöltözeteket bemutató showkon számos tervezőnél megfigyelhető a világos és sötét tónusok együttélése. A Banana Republic például egy halványabb nadrágot párosított egy sötétebb kabáttal. Hasonló a DKNY megoldása is, míg Phillip Lim éppen hogy fordítva, a sötétebb árnyalatot a nadrághoz használva a lábakra helyezte a hangsúlyt.

Banana RepublicDKNY3.1 Phillip Lim

Szín a színben

Vagyis tone-in tone. Ezt a kifejezést használjuk arra, amikor egy azonos szín többféle árnyalatát használjuk fel egy-egy összeállításban vagy akár egy ugyanazon ruhadarabban. Erre is számos példát találhatunk az őszi-téli bemutatókon. A Burberry Porsum például egyenesen három teljesen eltérő tónust tett egymás mellé. A középszürke tunika mellé egy kékes árnyalatú nadrágot és egy szénszürke kiskabátot választottak. A Comme des Garçons egy kevésbé bátor összeállításban egy azonos színű zakó-nadrág pár alá egy többféle szürke felsőt adott modelljére, míg a D&G megszámlálhatatlan árnyalattal kísérletezett.

Burberry PorsumComme des GarçonsD&G

Szintén az árnyalatokkal játszottak a Louis Vuittonnál, hiszen ebben az összeállításukban nem csak a nadrág és a felső tér el el hangyányit tónusaiban, de a zakón látható betétek is más árnyalatú anyagból készültek. Marc Jacobs egyébként saját kollekciójában is alkalmazta a tone-in tone-t, ebben az összeállításában például háromféle szürkét különböztethetünk meg, akárcsak Ermenegildo Zegna öltönyös szettjében.

Louis VuittonMarc JacobsErmenegildo Zegna

Ezüstre hajazva

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a szürke nem más, mint a nemes ezüst matt változata. Nem csoda tehát, hogy ha a szürke színt fényes anyagokkal párosítjuk, akkor a ruhadarabok némiképp az ezüst csillogására hajaznak majd. Megfigyelhetjük ezt például Calvin Klein őszi-téli kollekciójának több darabján vagy ezen a Giorgio Armani nadrágon is.

Calvin KleinCalvin KleinGiorgio Armani

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»