Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 23.

Feketét kékkel

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a divatérzékeny férfiaknak érdemes ezen a télen az éj színeit párosítani, mint hogy a 2010-es őszi-téli kollekciókat bemutató divatshowkon több tervezőnél is felbukkant a fekete és a kék kombinációja. Legyen szó elegáns öltönyökről vagy laza, sportos összeállításokról, ezzel a két színnel garantált a siker.

Az éjszaka eleganciája

Uraim, önöknek is problémát okoz, hogy milyen összeállításban jelenjenek meg egy Semi-Formal vagy Business Formal dress code-dal jelzett rendezvényen? Nos, a fekete és a kék párosításával biztos, hogy nem tévednek. Ezek az előírások ugyanis sötét színeket követelnek meg, mint a sötétkék, tengerkék, mélykék, királykék vagy fekete. Tökéletes példa erre Dries Van Noten erős V-reverrel ellátott, kétgombos zakójú, rövidített ujjú fekete öltönye királykék inggel párosítva. Hasonlóan elegáns Ermenegildo Zegna sötét összeállítása: fekete ing, fekete nadrággal és fekete reverű sötétkék zakóval. Szintén kifinomult ízlésre vall Zegna az előzőtől merőben eltérő alkotása, amelyben egy halványabb kéktónus keveredik a fekete inggel és egy sötétkék nyakkendővel.

Dries Van NotenErmenegildo ZegnaErmenegildo Zegna

Lazán is kék-feketében

Bár a sötét színek leggyakrabban az elegancia szinonímái, a fekete és a kék párosítása a lazább összeállításokban is remekül mutat. A Bottega Veneta kifutóján láthattuk például ezt a nyolcvanas évek melegítőfazonjára hajazó, sportos kétrészest, amely a kék színt helyezi előtérbe. A Comme des Garçons fele-fele arányban keverte a színeket ebben nadrágszoknyás szettben, míg Ermenegildo Zegna egy kék, magasnyakú, kötött pulóvert kombinált egy fekete duplagombolású téli kabáttal.

Bottega VenetaComme des GarçonsErmenegildo Zegna

Farmerrel párosítva

A farmernadrágok színe hagyományosan a kék. Ezt kihasználva több tervező is a farmerkék és a fekete együttesével kísérletezett, amelyet érdemes a hétköznapokban is gyakorta alkalmazni. A Bottega Veneta egy lazább és egy elegánsabb kombinációt is bemutatott. Második összeállításuk tökéletes példa egy sportosan elegáns összeállításra, hiszen a farmer casual jellege ellenére a mély V-nyakú, egygombos, fényes anyagú fekete zakó a fehér inggel formálisabb megjelenést kölcsönöz viselőjének. 

Bottega VenetaBottega VenetaDSquared2

Teljes sötétség

A sötét színek harmóniáját bármikor ki lehet használni. Legyen szó tetőtől talpig sötétkék összeállításról egy kis belecsempészett feketével, kék szettek fekete kabáttal való kiegészítéséről vagy a fekete és a kék fele-fele arányban való keveréséről, mindegyik variáció határozottságra utal. Határozott színek, határozott férfiaknak.

EtroErmenegildo ZegnaErmenegildo Zegna

Kis kék apróság

Bár egyre több férfi veszi a bátorságot, hogy fekete összeállításait élénk színekkel dobja fel, íme egy hasznos tipp az erősebb nem kevésbé merész képviselőinek: sok fekete kevéske kékkel kombinálva. A Bottega Veneta első összeállításában megfigyelhető, hogy a fekete kétrészes alól alig észrvehetően kivillanó égkék felső hogyan töri meg az egybefüggő sötétséget. Ugyanezt a hatást érhetjük el egy kék sállal is, mint ahogy ezt a Bottega Veneta másik szettje bizonyítja, sőt, ha netán egy mélyfekete öltönyt szeretnénk megbolondítani egy kis színnel, kövessük Ralph Lauren példáját egy világoskék ing választásával. 

Bottega VenetaBottega VenetaRalph Lauren

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»