Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 2.

Reverben eltér

Eltérő színek? Eltérő anyagok? Mindezt egy zakón? Igen! Trendi tipp a megfelelő zakót kereső férfiaknak: ezen a télen merj reverben különbözni! A 2010-es őszi-téli bemutatók kifutói ugyanis hemzsegtek a fekete alapon színes és fordítva, a mintás alapon egyszínű, az anyagában eltérő és ezekhez hasonló fantáziadús revermegoldásokban. Ezek közül válogattunk.

Apró eltérés

Az eltérő reverek egyik legstílusosabb formája, amikor egy rever anyagában és színében megegyezik a zakóval, viszont szegélye ettől különbözik. Ezt bizonyítja például Adam Kimmel, aki egy fekete öltönyzakó színben megegyező reverét az öltöny alatt viselt királykék ing színével harmonizálta. Hasonlóan gondolkodott a Viktor&Rolf, akik egy élénk kék ing-kendő pároshoz igazították sötétszürke öltönyük reverszegélyét. Ebből a típusból egyik kedvencünk a D&G kávébarna öltönye grafitszürkével párosítva.

Adam KimmelViktor&RolfD&G

Egyszerű, elegáns, eltérő

Azoknak sem kell lemondaniuk az eltérő reverekről, akik a kifinomult elegancia kedvelői. A 2010-es őszi-téli bemutatókon számos példát láthattunk arra, hogy a szürke különböző árnyalatai a fekete visszafogottságával párosítva tökéletes elegyet alkotnak. Calvin Klein például egészen apró színeltéréssel kísérletezett ennél a sötétszürke egygombos zakónál, amelyet tökéletesen kiegészít ez a széles V-t formáló fekete rever. A Dolce&Gabbana és a Louis Vuitton bátrabban bántak a szürke-fekete kombinációval.

Calvin KleinDolce&GabbanaLouis Vuitton

Színeset feketével

A fekete revereket azonban színes zakókkal is lehet párosítani. A Dolce&Gabbana például egy bronzosabb árnyalatú barna zakót mutatott be 2010-es őszi-téli kollekciójában, de láthattunk az alábbi Giorgio Armani és Ermenegildo Zegna alkotásokhoz hasonló kék-fekete kombinációkat is. Ezek is bizonyítják, hogy a fekete revereket érdemes minél többféle színű zakón kipróbálni, különösen igaz ez az ég- és földszínekre.

Dolce&GabbanaGiorgio ArmaniErmenegildo Zegna

Mintáshoz egyszínű

Az idei szezon divatját bemutató showkon többször felbukkantak a mintás zakó-egyszínű rever párosítások is. Az egyszínű kihajtók ugyanis letisztulttá teszik a mintás anyagokat, legyen szó egészen apró vagy nagyobb, feltűnő mintákról. Előbbire példa a Dolce&Gabbana szürke összállítása, amelynek zakója egészen apró színazonos mintákkal díszített, revere pedig a nadrág sötétebb szürke színével harmonizál. Szintén a nadrághoz igazodik Giorgio Armani szürke-lila kockás zakójának elejeszéle, míg a Viktor&Rolf a már korábban említett, idén szintén nagyon divatosnak számító derékövhöz alkalmazkodott a rever színének kiválasztásánál.

Dolce&GabbanaGiorgio ArmaniViktor&Rolf

Lásd pepitában!

Az előző inverze, amikor egyszínű zakókhoz és kabátokhoz mintás kihajtókat álmodnak meg tervezőik. Az alábbi példák bizonyítják, hogy egy kis becsempészett minta mennyire képes feldobni egy egyszerűbb összeállítást. Calvin Klein például egy teljesen egyszínű, fekete szettet dobott fel batikszürke reverrel, míg Dries Van Noten sötétkék egyenes szabásvonalú deréköves kabátját egy fekete-fehér mintás elejeszél díszíti. Mindenképpen meg kell említenünk a Viktor&Rolf zakóját is, amelyet egy finoman megbújó, erős mintázatú keskeny rever tesz tökéletessé.

Calvin KleinDries Van NotenViktor&Rolf

Anyagban is gondolkozz!

Persze nemcsak színben, hanem anyagban is eltértek a reverek az idei szezon trendjét felvonultató bemutatókon. Roberto Cavalli, a Dolce&Gabbana és a Louis Vuitton alábbi összeállításai bizonyítják, hogy érdemes anyagban is gondolkodni. Szövetet a selyemmel, kordot a szaténnal, bármit bármivel, az eltérő rever idén mindenképpen trendinek számít.

Roberto CavalliDolce&GabbanaLouis Vuitton

Szmokingok stílusában

Mivel szinte minden tervezőnél láthattunk legalább egyet, így mindenképpen meg kell említenünk a szmokingreverre hajazó kihajtómegoldásokat. A szmokingoknál ugyanis legtöbbször az elejeszél a zakó anyagánál fényesebb selyemborítással készül. Ezt a módszert alkalmazta például Gaultier is ennél a magasan záródó, szélesreverű egygombosnál, de ilyen Neil Barett alábbi kétgombos és az Yves Saint-Laurent frakkszabású zakója is. Ez egyébként az eltérő reverek egyik leghagyományosabb típusa, amelyet a kevésbé bátrak is nyugodtan viselhetnek akár egy farmerral vagy egy Neil Barett-féle bőrnadrággal párosítva. Reverben idén télen órási szabadság van, lehet kísérletezni!

GaultierNeil BarettYves Saint-Laurent

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Bársonyos férfiak

Ez a matéria az idei téli férfiruháknak is egyik kedvelt alapanyaga.»»

Mellényt az urakra is!

Mellények, eltérő kabátujjak, meglepő anyagpárosítások a férfi kabátokon.»»

Egy szoknya, egy nadrág

Szoknyaszerű szerzemények a férfiakon!»»

Irhával a hideg ellen

Ha a leghidegebb téli napokon sem akarsz fázni, válaszd az idén divatos irhát!»»

Mintaférfi

Erőteljes minták lepték el a férfiruhákat!»»

Oldalra húzódva

Ha jobban tetszenek a gomboknál a cipzárok, idén télen hordd őket oldalt!»»