Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 2.

Határozottan egyenes

A téli hidegben minden férfinak szüksége lehet egy trendi kabátra. A 2010-es őszi-téli kollekciók visszatérő elemeként számos térdig érő, karcsúsítás nélküli, párhuzamos oldalvarrású kabáttal találkozhattunk, amelyet bármilyen alkalomra bátran viselhetnek a trendkövető férfiak. Lehet rever nélküli vagy nagy kihajtós, hosszított ujjú vagy csuklóig érő, szövet vagy ballon, a lényeg az egyenesség.

A térd a cél

Szinte alig volt az idei szezonban olyan tervező, akinek a bemutatóján ne fedezhettünk volna fel egyenes szabásvonalú kabátokat. Azon túl, hogy nem jellemző idén télen a karcsúsított derék - ha csak nem deréköves kabátokról van szó -, megfigyelhető, hogy legtöbbjük térd fölé vagy térdig ér. Ilyen például a Burberry Porsum katonazöld darabja, a Bottega Veneta ovális nyakmegolású, hangsúlyos reverú feketéje és a Gucci teveszínű háromgombosa.

Burberry PorsumBottega VenetaGucci

Szép sziluett szövetben

Az egyenes vonalakhoz merev anyagokra van szükség. Hogy a Burberry Porsum homokszínű, nagyreveres kabátja tökéletesen megtartsa a párhuzamos oldalvonalakat, a tervező egy sűrűn szőtt szövetanyagot választott. A 2010-es őszi-téli kollekciók egyenes vonalú kabátjainak nagy része szintén ebből az anyagból készült, akárcsak a Calvin Klein alább látható két alkotása is. Itt mindenképpen megjegyeznénk, hogy a szövetkabátok vásárlásánál érdemes megfigyelni, hogy mennyire merev az anyag. Minél keményebb ugyanis, annál sűrűbben szőtték és ezáltal annál jobban szigetel. Mindenképpen ajánljuk a báránygyapjúból készült darabokat, amelyek nemcsak szépek, hanem praktikus téli viseletnek is bizonyulnak.

Burberry PorsumCalvin KleinCalvin Klein

Elején széllel

Azon túl, hogy egy kabát tervezői milyen szabásvonal mellett döntenek, számos más apró dologgal egyedivé tehetnek egy-egy darabot. A 2010/11-es télen a reverek igen nagy szerephez jutottak. Korábban már bemutattuk, milyen stílusos lehet egy eltérő színű rever egy-egy zakón vagy kabáton, most azonban a formáé a főszerep. Az alábbi példák megmutatják, milyen sokféle lehet egy karcsúsítás nélküli kabát egy jól eltalált reverformával. A Burberry Porsum például egy hatalmas kihajtóval dobta fel military stílusú szövetkabátját, míg Marc Jacobs és a Viktor&Rolf keskenyebb megoldásokkal kísérletezett.

Burberry PorsumMarc JacobsViktor&Rolf

Revertelenül

Egy egyenes szabásvonalú kabát rever nélkül, magasított nyakkal még határozottabban követi a párhuzamos vonalakat. Fontos megjegyezni, hogy ezek a típusok nyújtják a felsőtestet és optikailag rövidítik a lábakat, így az átlagmagasságú férfiaknak állnak a legjobban. Kihajtó nélküli kabátra példa Giorgio Armani bőrből készült, kis fekete nyakú, nagyzsebese vagy Neil Barett ötletes rávarrással díszített szürke kabátja ebben a tone-in tone összeállításban. A Prada pedig egy kreatív nyakmegoldással ellensúlyozta a revernélküliséget.

Giorgio ArmaniNeil BarettPrada

Kivillanó kézfej

A rever mellett egyedivé teheti az egyenes vonalú kabátokat az ujjak hossza is. A különböző hosszúságú kabátujjak közül idén a leggyakoribb a csuklóban vágott és a kézfejre logó típus. A Burberry Porsum sötétkék kabátja tökéletes példája egy jól eltalált, csuklóig érő ujjnak. Ennél a kabátnál egyébként az is szembetűnő, hogy bár kiegészítették egy divatos derékövvel, ennek ellenére mégis megtartja a párhuzamos oldalvonalakat és mellőzi a karcsúsítást. Szintén kézfejvillantó kabátujjakat láthatunk a Gucci és a Tommy Hilfiger alábbi alkotásainál is.

Burberry PorsumGucciTommy Hilfiger

A kezet is védi

A kézfejet szabadon hagyó ujjak ellentetje a hosszított, kézre lógó kabátujj, amely kifejezetten praktikus lehet hideg, szeles, téli napokon. A hosszú ujjak megfigyelhetőek például a Burberry Porsum alábbi military kabátján, a D&G elegáns feketéjén és a Prada kétgombosán is.

Burberry PorsumD&GPrada

Hideg fekete a hideg ellen

A 2010-es őszi-téli férfi kollekciók bemutatóin nem nagyon találkozhattunk élénk színű kabátokkal. Annál jellemzőbbek voltak az örökké divatos fekete darabok. Az egyenes vonalú kabátok közül íme három emlékezetes példány: rever nélküli a Cavallitől, csuklóig érő a D&G-től és bővebb fazonú a Givenchy-től.

CavalliD&GGivenchy

Harmóniában az ősszel

Ha ősz, akkor földszínek. A fekete mellett jellemzőek idén az ősz színeiben készült egyenes vonalúak. A Burberry Porsum például egy zöldes árnyalatban gondolkodott, míg a Gucci és a Tommy Hilfiger a bézs és a barna különböző tónusait alkalmazta. Ezek az árnyalatok egyébként is rendkívül trendinek számítanak a 2010-es őszi-téli szezonban, hiszen a dizájnerek például a zöld különböző árnyalatait is előszeretettel mutattak be a kifutókon. 

Burberry PorsumGucciTommy Hilfiger

Fotók: stlye.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Parfümös szakáll

Ha már ragaszkodsz az arcszőrzethez, illatosítsd is azt!»»

Online szabóság, made in Hung...

A férfiak szeretnek vadászni, de nem ingekre és öltönyökre!»»

DSquared2 az elegáns férfiakn...

A DSquared2 új kapszula kollekciót készített, mellyel az igazán kifinomult férfiakat szólítja meg.»»

Christian Louboutin férfi cip...

A cipőmágus a 2011-es tavaszi-nyári szezonra is ellátja a pasikat lábbelikkel.»»

Csizmás kandúrok a kifutón

Nem hiányozhatnak a csizmák sem a divattervezők téli kínálatából!»»

Kendőzetlenül a nyakkendőkről

Minél vékonyabb, annál jobb – ha az idei téli nyakkendődivatról van szó!»»