Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 3.

Stip-stop, stepp!

Bár ahogy arról már korábban is beszámoltunk, ezen a télen legfőképp a gyapjúszövetből készült, térdig érő, egyenes szabásvonalú kabátok számítanak az elsőszámú slágerterméknek a legtöbb tervező kifutóján, természetesen van más alternatíva, kedves férfiak. A 2010-es őszi-téli kollekciók visszatérő eleme ugyanis a steppelt dzseki. Apró minták, nagy négyzetek, különböző színek és anyagok. A variációk száma végtelen.

A steppelés ugyanis nem más, mint amikor két anyag közé egy harmadik, vastagabb és ezáltal melegebb réteget varrnak, megadva ezzel a kabát hőszigetelő képességét. A kabát így plasztikussá és formatartóvá válik.

Az azonban, hogy egy vagy kétszínű anyagokkal dolgozunk, illetve hogy milyen formákban varrjuk össze a három anyagot, már csak a tervezőn múlik. A 2010-es őszi-téli kollekciókból variációiból válogattunk. 

Apróságok

A három anyagot összefogó varrások lehetnek egymáshoz igen közel, s formázhatnak egészen apró geometriai mintákat. Ezt példázza az Etro fényes anyagból készült, kávébarna, cipzárral záródó, ugyanakkor gombokkal díszített, állógalléros dzsekije, amelyet álló rombuszok mintájával steppeltek. Hasonló a Gucci plüsshatású, teveszínű, fekete gombos darabja is, amelyen négyzeteket vélhetnek felfedezni a szemfülesek.

EtroGucci

Nagy lehetőségek

Nem muszáj azonban apró mintákban gondolkodni, sőt az sem biztos, hogy a geometriai formák mutatnak a legjobban. Giorgio Armani például - akinek kollekciójában egyébként feltűnően sok steppelt darab kapott helyet - leginkább rajzolt halakra hasonlító varrásokat választott, amelyek a megszokottól eltérő sortávolsággal követik egymást ezen a szürke, sötétkék övvel díszített kiskabáton. A Viktor&Rolf ugyanakkor a kabátbélelés egy másik módját választotta és csak a kabát alatt lévő mellénynél alkalmazta a steppelést, amelyre viszont igen terjedelmes mintákat álmodtak meg.

Giorgio ArmaniViktor&Rolf

Tarkabarkaságok

Még látványosabb lehetnek a steppelt varrások, ha különböző színű foltokat kötnek össze úgy, hogy azok végül egy egészet alkossanak. Giorgio Armani több ilyen példát is felvonultatott. A sötétkék és fekete alakzatokból összeállított, plüsshatású cipzáros dzseki és a legalább ötféle négyzetből varrt magasnyakú darab bizonyítja, hogy érdemes a steppelésnél is bátran színeket használni. Kifejezetten érdekes egyébként az a módszer is, amikor a steppelőcérna egy, a kabát anyagától teljesen elétérő színben pompázik, erre azonban ebben a szezonban nem láthattunk példákat.

Giorgio ArmaniGiorgio Armani

Cipzár, gomb, deréköv

Azért, mert a steppelés által a kabátok némiképp testesebbé és plasztikusabbá válnak, nem szabad félni a különböző záródási típusok kipróbálásától. Az idei télen bátran hordhatunk cipzáros, gombos vagy derékövvel záródó dzsekiket is, mint ahogy Giorgio Armani alábbi két darabja is bizonyítja. Uraim, csapjanak le bátran egy ezekhez hasonló dzsekire, a jelszó: stip-stop, stepp!

Giorgio ArmaniGiorgio Armani

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»