Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. február 10.

Irhával a hideg ellen

Ha a leghidegebb téli napokon sem akarsz fázni, válassz egy jólszabott irha kabátot, amellyel még a 2010-es őszi-téli férfi trendet is követheted! Fekete vagy barna, hosszú vagy rövid, hagyományos vagy formabontó? Mindegy, csak meleg legyen!

Rövidre szabva

Nem törvényszerű, hogy csak egy nagy kabát lehet meleg. A 2010-es őszi-téli kollekciók számos darabja bizonyítja, hogy rövidben is érdemes gondolkodni. Persze nem árt, ha a rövidre szabott kabátokhoz jó meleg anyagot választunk és mi lehetne melegebb egy puha irhánál? A Burberry Porsum irhabélésű, fényes, barna bőrdzsekije már ránézésre is igazi téli viseletnek tűnik, akárcsak a D&G kis feketéje és a Gucci formabontó, halványkék kiskabátja.

Burberry PorsumD&GGucci

Hosszú, tömött sorban...

...fognak állni a trendkövető férfiak, hogy hozzájussanak egy térdig érő irhához, ha rájönnek, hogy az irhabélés a hosszabb kabátokkal is tökéletes összhangban van. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az irha vastagsága miatt ezek a kabátok optikailag nagyítják viselőjüket, úgyhogy érdemes karcsúsító vonalban vagy derékövben gondolkodni. A Burberry Porsum több ilyen darabot is felvonultatott a 2010-es őszi-téli kollekcióját bemutató shown. Az alábbi Burberry darabok érdekessége, hogy az irhát nemcsak bőrrel, hanem más, matt anyagokkal is kombinálták. Ferragamo térdig érő fekete irháját egy idén télen rendkívül divatosnak számító, hatalmas szürke sállal párosította. 

Burberry PorsumBurberry PorsumFerragamo

Bevált módszer

Az irha kabátok hagyományosan fehér szőrű béléssel rendelkeznek. Az idei szezonban több tervező is ezt a bevált módszert alkalmazta és a fehér belső mellett döntöttek irha kabátjaik megálmodásakor. Ilyen például a Burberry Porsum duplagalléros, bőrpántokkal díszített, szürke bőrdzsekije és Yves Saint-Laurent nagyreverű hosszított feketéje, a leghagyományosabb azonban Ferragamo báránybőr irhabélésű téli kabátja.

Burberry PorsumYves Saint-LaurentFerragamo

Fagytól védő fekete

Természetesen a fekete az irha esetében is remek választás, ekkor nem csak a külső réteg, de a bélés is sötét színű anyagokból készül. Ferragamo például egy bővített fazonú, fekete bőrkabátot alkotott ilyen puha béléssel, míg Neil Barett és Ermenegildo Zegna rövidebb fazonú dzsekiket téliesített ezzel az igazán meleg anyaggal.

FerragamoNeil BarettErmenegildo Zegna

Trendirha

Attól, hogy az irha kabát a régebbi korok jellegzetes ruhadarabja, tökéletesen képes követni az éppen aktuális trendeket. Gondoljunk csak például az irhabélésú pilótadzsekikre! Ha más trendi megoldások is érdekelnek, akkor azonban érdemes duplagallérban, derékövben, álló gallérban és a kabáthoz passzoló nagy bőrtáskákban gondolkodni. Akárcsak a Burberry Porsum vagy Ralph Lauren példa mutatja.

Burberry PorsumBurberry PorsumRalph Lauren

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»