Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. augusztus 21.

Elhunyt Lovász Sándor „lelkesamatőr”

Tragikus hirtelenséggel, 41 éves korában elhunyt Lovász Sándor fotós. Meghatározó alakja volt a magyar divatéletnek, mindig viccre készen, mosolygósan köszöntött mindenkit.

„A folyó évszázadról évszázadra folyik, s a partján zajlanak az ember történetei”(Kundera)

Minden (divat) sajtós várja az ősz első divatbemutatóját, amikor úgy érezheti: újra a helyén van, az ismerős közegben, az ismerős szakmában. Megannyi kapaszkodójuk van -  (konkurens) lapok és cégek kollegái, akiket jól ismernek, de mégsem ismernek igazán. Kölcsönös-felszínes kapcsolat ez, de nincs idő többre: védjük álmainkat és vágyainkat, önnön világunkat, ezért csak mosolygunk, ám keveset beszélünk. A mosoly a biztos címere: a világ bővizű folyóként a medrében halad, tehát minden rendben van. Újabb szezon következik a régi sémák mentén. Ma két órára együtt vagyunk, hogy aztán holnaptól más utakon járjunk.

Nem várjuk az ősz első divatbemutatóját, mert most a víz zavaros, és nincs rendben semmi sem. Egy mosoly nem lesz ott a szeptemberi bemutatón, s már soha többet, sehol sem.

„A Lovász”

Kezdő korunkban, mikor még nem tudtuk tapasztalat hiányában felmérni, melyik divatbemutató fontos, és melyik nem, csak megnéztük az aulába lépve, hogy „A Lovász” fenn áll-e a médiának fenntartott emelvényen - vagy annak híján híres-hirhedt fém bőröndjén -, de sokszor rutinosan, egy-egy bemutató előtt felhívtuk, ő ott lesz-e? Nem volt valamire is való divatbemutató nélküle.

Sajátos stílust képviselt, minden tekintetben. Imádta a divat szakmát, imádta a lányokat, a divatbemutatókat, fotózott éjjel-nappal, ahogy ő maga írta: „a magunk kedvére”. Úgy tűnt, lélekben a 70-es évek ejthették rabul, megjelenése, faviccei azt idézték, míg modora letűnt idők rizsporos, olcsó parfümtől szagos színházi backstagek világából őrzött valami negédes bájt. Engem is, de talán téged is Művésznőnek hívott, s mi művésznők talán pont a fentiek miatt szerettük őt.

Végtelen és gyermeteg bája tette őt jelenséggé. Mindenkit elkapott egy csókra, minden kisebbecske-nagyobbacska sztárra szánt legalább egy képkockát, miután a jól ismert, szenvtelen-elégedett arccal mutatta gépe kijelzőjét ad hoc modelljeinek. Ismertük jellegzetes mozdulatait, grimaszait, tudtuk, mikor akad ki a fények gyengeségén, a szervezetlenség milyenségén, de tudtuk azt is, megnyugszik, és boldog lesz, ha kattinthat végre.

Egyedül élt, és csak remélni merem, nem volt egyedül mégsem a zajos tömegen kívül maradó világában. Hóbortos „Művész Úr” volt a XXI. századi művésznők csillogó-lüktető koszorújában.

Nyugodj békében Sanci, hiányozni fogsz mindannyiunknak!

Kovács Marcella


Kovács Marcella 2010-08-22
Már most görcsbe rándul a gyomrorm, ha arra a pillanatra gondolok, amikor majd az első bemutatón keressük szemünkkel, és nem látjuk majd...
Steiner Gábor 2010-08-21
Egyszerűen nem tudom elhinni! Nem olyan régen még együtt kattogtattunk. Nagyon hiányos lesz nélküle a fotós csapat a divatbemutatókon. R.I.P.
Szlopóczki Janka 2010-08-21
Hihetetlen- jut először eszembe, mert nehéz elképzelni nélküled egy bemutatót. Valahogy nem megy és most még nem is fog. Mert tényleg mindig ott voltál, részévé válva minden divateseménynek. Mindannyiunkat emlékek kötnek hozzád, valakinek több van, valakinek kevesebb. De ha csak egyszer láttalak volna, akkor sem felednélek, mert meghatározó alakja voltál minden divatrendezvények. Csak körbe kellett nézni és ott voltál. Vagy középen kattintásra készen, vagy épp valakivel bohóckodóan csacsogva. A kedvencem mégis az a kép, mikor mindenre felkészülve két nagy sörös rekesszel a kezedben jelentél meg... Hiányozni fogsz a fashiontime egész csapatának.Isten veled!

Oscar, a varázsló

Frizura- és sminkkészítést próbáltunk ki az Oscar Hair & Beauty szalonban!»»

Támogasd Te is az éhező gyere...

Az AMNESIA segít ebben»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Újévi fogadalmunk betartható:...

Fogyás otthon, kín, műtét, gyógyszer és éhezés nélkül – Forever Slim kavitációs géppel»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

A tartós szőrtelenség ma már ...

Bár még messzinek tűnik a következő nyár, de nem árt, ha már most elkezdesz készülni rá!»»

Szálljunk szembe a bőröregedé...

Ha egyszer az utálatos ’’öregedés-lavina’’ elindul, akkor a legtöbb nő (és férfi!) szeretné ...»»

6+1 tipp ránctalanító krém vá...

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. De nem árt ...»»

Levi's Kalifornia kollekció

Ebben a szezonban a márka folytatja a gyökerei felkutatását: bemutatja az ikonikus ruhadarabok otthonát, Kaliforniát...»»

Diktálja a trendet Magyarorsz...

Nemrégiben jelen lehettünk Magyarország második MCS üzletének fergeteges megnyitójának. Volt ott tűznyelő, zsonglőr...»»

Magenta party - Üzletmegnyitó...

A Magenta bemutatta az idei őszi trendeket és egyben megünnepelte az Andrássy úton található legújabb boltját. Termé...»»