Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 29.

Szivacsos bikinit nyolcéveseknek?

Botránygyanús gyerekfürdőruhákat dobott piacra az Abercrombie & Fitch. A divatmárka ugyanis szivacsos bikiniket árusít a 8 és 14 év közötti korosztálynak.

Napjaink kiskorúi eddig sosem tapasztalt szexualizáltságnak vannak kitéve, hiszen egyre gyakrabban készítenek az általános iskolások számára is push-up fürdőruhákat, fehérneműket. Nem csak a nekik szánt ruhadarabokkal, de a túlságosan fiatal modellek bemutatásával is a gyerekek szellemi érését veszélyeztetik e vállalatok, úgy kezelve őket, mintha érett, szexi felnőttek lennének, vagy annak akarnának tűnni.

 

„Ez megdöbbentő. Ha egy szülő szivacsos bikinit vesz nyolcéves kislányának, értesíteni kellene a gyermekvédelmiseket. A tinédzserek szexualizálása is épp elég rossz, ráadásul mindez mostmár a gyerekekre is kiterjed. Ha továbbra is azzal próbálkozunk, hogy a gyermekeink „szexik” legyenek, önértékelésük és belső értékeik igen negatív következményeket fog elszenvedni” – mondta Dr. Janer Rose, gyermeknevelési szakértő.

Dr. Nancy Irwin pszichológus is ellenzi a kitömött fürdőruhákat: „A push-up viselése abban a korban szexuális értékeinek hangsúlyozására bátorítja viselőjét, ez komoly veszélyeket rejthet magában”

 

Remélhetőleg a gyártók minél hamarabb rájönnek arra, hogy mennyit árthatnak e termékeikkel a kiskorúaknak, és rögtön visszahívják a szivacsos bikiniket. Nem kellene újabb esélyt adni a kislányok szexualizálásának, ezzel a pedofília terjedésének és fiatalok önértékelési zavarja kialakulásának, maradjanak, amíg lehet, gyerekek a gyerekek!

Doroszlai Beáta

Forrás, fotók: millionlooks.com,

business.gather.com,

designersoutfits.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»