Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 1.

Hercegnői menyasszonyi ruha

Kate Middleton Alexander McQueenben mondta ki a boldogító „I will!”-t.

Április 29-én az évszázad mennyegzőjét hirdette a sajtó minden pólusa. Bárhogy kapcsolgattuk a távirányítót, bármilyen újságba néztünk bele, egyazon dolog köszönt vissza: a nagy esküvő. A britek már napokkal korábban utcabálokon ünnepeltek, ezáltal is áldásukat adva Vilmos herceg és Kate Middleton közelgő házasságára.

Noha számtalan életrajzi film és frigyüket megelőző információhoz jutottunk az elmúlt napokban, mégis egyetlen kérdés járt mindannyiunk fejében: vajon milyen ruhát visel majd az ara?

A királyi ház természetesen mindent megtett a titok végső megőrzéséig, ám a találgatást ezzel sem gátolhatták meg. Sokan a divat szerencsétlenül járt zsenijét, Alexander McQueen nevét hangoztatták. És igazuk lett.

Kate gyönyörűen mutatott az elefántcsont színű uszályos ruhában, melyet Sarah Burton, az Alexander McQueen ház új kreatív igazgatója álmodott meg. Az ifjú ara testvére, Pippa is egy Sarah Burton által tervezett ruhában jelent meg, a koszorúslányok pedig Nicki Macfarlane kreációkban vonultak.

A 29 éves Kate újítást hozott az elévült hagyományok tárházába, hiszen a polgársorból származó lány esküvői fogadalmából kihagyta a férjének való alárendeltséget, továbbá a hintónak is búcsút intve, Rolls Royce-szal érkezett a Westminster apátsághoz. 

Az autóból való kiszállását persze valóságos ováció fogadta, hiszen végre mindenki szeme elé tárult a titkolt menyasszonyi ruha teljes grandiozitásában.

A ruha rendkívül könnyed és elegáns mozdulatokat biztosított a hercegi arának, hiszen modern vonalvezetésének köszönhetően Kate vonalait követte, felejthetővé téve a hagyományos abroncsot.

A ruha V-kivágású, visszafogott dekoltázzsal lett ellátva, melyet még emlékezetesebbé tett a felső részt díszítő, hosszú ujjú csipke kreáció.

A hagyományokhoz híven a menyasszony fejdíszt és fátlyat is viselt, méghozzá nem is akármilyet. A fejdísz igazi relikvia: egy lótusz virágkoszorúval ékesített vintage Cartier, melyet Scroll Tiara-ként ismerhetünk, és melyet VI. György király ajándékozott a ’30-as években az anyakirálynénak.

Az évszázad esküvője feledhetetlen élményt biztosított a világ minden táján élőknek és számos következtetésre is okot adott. A polgársorból származó Kate Cambridge hercegnőjévé való avatása bizonyára közelebb hozza a monarchia intézményét a 21. század britjeihez, hiszen a csodálatos frigy a leghétköznapibb lányokkal is elhitette, hogy csodák márpedig léteznek.

A királynétól megörökölt diadém pedig azt bizonyítja, hogy II. Erzsébet is tanult a Lady Di tragédiából, és ezúttal nem csupán sajtóközleményekben, hanem tettekkel is bizonyítja a népi sarj királyi körökben és a királyi családban való elfogadottságát.

A ceremónia után Kate átöltözött: ismét egy Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruhát öltött magára a Buckingham palotában tartott esti ünnepségre. Ezt a kecses ruhát egy puha boleróval párosította.

Hosszú életet és sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Vaspál Melinda

Forrás, fotók: vogue.fr,

news.instyle.com,

telegraph.co.uk,

people.com,

businessinsider.com,

onsugar.com,

glamour.com,

wedding-pictures.onewed.com,

newsfeed.time.com,

zimbio.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«78910111213»

Stílustippek és vintage ruhák...

Style Republic concept store nyílt az Arena Plazában»»

Árkád 2014 ősz/tél

Divat minden típusnak, minden korosztálynak, mindkét nemnek»»

Weiler Péter legújabb festmén...

...csókkal ünnepli az őszt»»

CEFD - Avagy hogyan zajlik a ...

A divatbemutatók vörös szőnyegét ismét kiterítették, ezúttal a budapesti divathetek tiszteletére... és nem is akárki...»»

A tartós szőrtelenség ma már ...

Bár még messzinek tűnik a következő nyár, de nem árt, ha már most elkezdesz készülni rá!»»

Szálljunk szembe a bőröregedé...

Ha egyszer az utálatos ’’öregedés-lavina’’ elindul, akkor a legtöbb nő (és férfi!) szeretné ...»»