Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. október 30.

Karnyújtásnyira a történelem

2011. november 19-én rendezi meg a Magyar Országos Levéltár a Karnyújtásnyira a történelem - Levéltári éjszaka sorozat idei rendezvényét, amelynek vendége Náray Tamás lesz.

A divattervező a 23:00 órakor kezdődő beszélgetés alkalmával az örök nő és a divat szüntelenül változó kapcsolatáról és – a közeledő advent jegyében – az ünnepek fontosságáról vallott gondolatait osztja meg a vendégekkel. És mivel a látvány minden szónál többet mond, a beszélgetést egy külön erre az alkalomra összeállított mini divatbemutató fűszerezi.

Az érdeklődők emellett a levéltár női szerepeket bemutató projektjének részeként 18:00 órától megtekinthetik majd azt a rendhagyó időszaki kiállítást, amely szokatlan szemszögből, egy különleges asszony, Barkóczy Krisztina férjéhez írott levelein keresztül mutatja be a Rákóczi szabadságharc történetét. A kiállítás egyik legszebb darabja egy 18. századi női öltözék rekonstrukciója, amelyet Náray Tamás készített egy Károlyi Kláráról festett 18. századi portré alapján.

18:00 és 23:00 óra között a magyar történelem ismert és kevésbé ismert nőalakjait bemutató érdekes előadásokat hallgathatnak a látogatók, akik kivételesen az egyébként szigorúan zárt levéltári raktárakba is bebocsátást nyernek, hogy eredeti őrzési helyükön tekinthessenek meg néhány kiemelkedő történeti értékű iratot.

A barokk kor hangulatát kamarazenei koncert, barokk táncház és nosztalgiafotózás eleveníti fel. A kávéházban egy csésze tea vagy kávé és barokk receptek felhasználásával készített házi sütemények mellett a levéltárosok szívesen beszélgetnek minden érdeklődővel a levéltári munkáról, és nem marad el az évek óta igen népszerű kézműves program sem.

A részvétel ingyenes az ódon hangulatú Bécsi kapu téri épületben. A részletes program a levéltár honlapján olvasható.

Kató Iringó

Fotók: Magyar Országos Levéltár


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Extra DJ settel indul a night...

Nightshopping, vagyis buli és vásárlás egyszerre»»

Nosztalgia FIBULA-módra

FIBULA 2015 SS»»

A leggings, amely nem mindig ...

Nushi - a szupermenő magyar dizájner leggings»»

DORA ABODI a londoni divathét...

Az immáron nemzetközileg is jegyzett DORA ABODI luxus pret-a-porter márka ismételten meghívást kapott a London Fashi...»»