Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. május 9.

PANDORA - a Nő ünneplése

A görög mitológia szerint Pandora kíváncsiságból kinyitotta azt a szelencét, ami csak bajt hozott az emberiségre. A szenvedéssel teli időszakot Pandora azzal törte meg, hogy újra felnyitotta a kis edényt, s ekkor a benne maradt remény is kiszabadult.

A Nosztalgia virágai elnevezésű ékszerkollekció nem reményt, hanem lehetőséget nyújt arra, hogy minden nő megtalálja és összeállítsa a személyiségéhez leginkább illő ékszert.

A PANDORA ékszergyártó vállalatot Per Enevoldsen dán aranyműves és felesége, Winnie Enevoldsen alapította. Az 1982 óta fennálló társaság ékszereinek különlegessége, hogy azok kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, s minden díszítés és tűzzománc-színezés aprólékos kézimunkával kerül fel rájuk.

A vállalat tervezőit a 2012-es tavaszi-nyári kollekció megalkotásakor a természet örök motívumai ihlették: a virágok, indák, levelek segítségével megszületett egy végtelenül romantikus, elegáns ékszerszett.


A több darabon is megjelenő szitakötő a kecsességet és a törékeny nőiséget szimbolizálja.

Az ékszerek sterling ezüstből (min. 92,5 %-os ezüsttartalom a nemesfém ötvözetben) és 14 karátos aranyból készültek.

A nemesfémek egymással és minőségi alapanyagokkal (muránói üveg, gyöngy, fa, féldrágakövek, drágakövek) való ötvözése pedig a kollekció jellegzetességének, a kombinálhatóságnak egyik eszköze. A tervezők ugyanis minden darabot úgy alkottak meg, hogy azok önállóan és egymásba illesztve is hordhatók. Ez a praktikus és ötletes megoldás teszi lehetővé, hogy alkalomhoz és egyéniségünkhöz illő ékszert viselhessünk.

A kollekció gyűrűit a beágyazott színes, úgymond születésköveknek köszönhetően bárki a saját születési hónapja szerint viselheti, vagy kapcsolhatja egymásba más születéskő gyűrűkkel. Állítólag a születéskő a pozitív tulajdonságokat is erősíti, jókívánságokat hordoz.

A lágyságot sugalmazó motívumok a kollekció svájci óraszerkezetű karóráin is megjelennek. A változatosságot a több mint tízféle színű óraszíj, valamint a mintás és egyszínű óratok biztosítja.

A PANDORA ékszergyártó vállalat a Pandora jelentéséhez (görög: csupa ajándék) hűen 2012 áprilisától különleges kedvezményekkel várja látogatóit. Részletek itt olvashatók.

Pesti Zora

Fotók: Psprovocative


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Haute Couture Fashion Week - ...

Tegnap Elie Saab, Jean Paul Gaultier és a Valentino vitte kifutóra a couture álmait. Már mutatjuk is őket!»»

Haute Couture Fashion Week - ...

A hatalmas vonumenű divathét harmadik napján a Chanel, a Giorgio Armani Privé és Alexandre Vauthier mutatta be kolle...»»

Sweatshop is our sweetshop

"A szomorú igazság az, hogy ez a varroda beengedett minket kamerákkal. El tudom képzelni, milyen lehet a többi, ahol nem láttak minket szívesen."»»

Haute Couture Fashion Week - ...

Ti láttátok már, mit tartogatott nekünk a Dior divatház és Giambattista Valli a Haute Couture Fashion Weeken? Mutat...»»

Párizsban hivatalosan is elin...

A haute couture álomruhákat felvonultató divathét hivatalosan is a kezdetét vette, de még hogyan...»»

Új divatmárka a piacon - Elin...

Montero Antonia tervezőt a svéd stílus inspirálta»»