Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. július 24.


Magyar divattervező debütált Firenzében

Az egyik legjelentősebb nemzetközi divatkiállításon a Pitti Uomo-n, Firenzében mutatta be a 2013-as tavaszi-nyári kollekcióját a Kele Clothing. A több mint tízezer buyer-t és a nemzetközi divat meghatározó újságíróit, bloggereit vonzó esemény egyetlen magyar résztvevőjét nagy érdeklődéssel fogadták.

Kele Ildikó

Kele Ildikó 2010-ben végzett a MOME-n, kötő szakirányon és tanulmányait jelenleg is itt folytatja doktori képzés keretében. 2011-ben az Apolda European Design Award húsz éves története során Ildikó első magyar résztvevőként harmadik helyezést ért el, ami nagyban hozzájárult első önálló kollekciója létrejöttéhez. Még ebben az évben két barátjával megalapította saját márkáját, a Kele Clothing-ot.

Kele ClothingKele ClothingKele Clothing 

Nemzetközi vizeken 

A korábbi pozitív külföldi visszajelzéseken felbátorodva tovább folytatja a nemzetközi terjeszkedést a Kele. A Pitti Uomo divatkiállítás és vásár forgatagában Kele Ildikó harmadik kollekciója számos érdeklődőt vonzott, melynek köszönhetően a közeljövőben, Szingapúr, az Egyesült Államok és Spanyolország után Olaszországban és Japánban is elindulhat a márka forgalmazása.

Kele ClothingKele ClothingKele Clothing

A tervező új kollekciója a márka eddig is pontosan definiálható irányelveit követi: „A Kele egyedi módon tartja fenn az egyensúlyt az újdonság, a tradicionális elemek, a természetesség és a városi viselet között, ettől olyan izgalmas. Nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Szórakoztató letisztultságot, egyszerűséget és praktikus viseletet kínál, mellőzve a felesleges elemeket.” – mondta el Ildikó.

Kele ClothingKele ClothingKele Clothing 

A kollekció

A Kele kollekcióit végignézve olyan tudatos tervezői attitűddel találkozhatunk, melyben a hangsúly az organikus alapanyagokon, az élénk színeken és a jól megkülönböztethető stílusjegyeken van. Az öltözékeket alkotó színes nadrágok, virágos ingek, kötött ruhák, pulóverek, kardigánok a különleges anyagoknak és a szellemes megoldásoknak köszönhetően váltak igazán egyedivé. Kifejezetten izgalmasak a gallér alatt és a zsebekben megbúvó váratlan színváltások. A harmonikus színválasztás, a színek összekapcsolása egy-egy öltözéken belül rendkívül érzékeny, helyenként kifejezetten humoros. Ildikó ismét alkalmazza az általa kedvelt, áttört mintákat, azonban újfajta kelmeszerkezettel, hogy ezzel is kellemesebbé, szellősebbé tegye kötött ruhadarabjait. A kényelmes, praktikus, jól variálható öltözékek a különböző pamut és len alapanyagok, valamint a fa gombok által megőrizték természetességüket. A 2013-as tavaszi-nyári kollekció darabjai az urbánus dzsungelben minden gardróbot felfrissítenek!

Kele ClothingKele ClothingKele Clothing 

A Kele Clothing tavaszi-nyári kollekciója 2012-ben Budapesten, Los Angelesben, Londonban, San Fransiscoban, Barcelonában és Szingapúrban került a boltok polcaira. A következő, 2012/13 őszi-téli kollekció már férfi vonallal is bővül.

Székely Krisztina

Fotók: Kele Clothing


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«78910111213»

Stílustippek és vintage ruhák...

Style Republic concept store nyílt az Arena Plazában»»

Árkád 2014 ősz/tél

Divat minden típusnak, minden korosztálynak, mindkét nemnek»»

Weiler Péter legújabb festmén...

...csókkal ünnepli az őszt»»

CEFD - Avagy hogyan zajlik a ...

A divatbemutatók vörös szőnyegét ismét kiterítették, ezúttal a budapesti divathetek tiszteletére... és nem is akárki...»»

A tartós szőrtelenség ma már ...

Bár még messzinek tűnik a következő nyár, de nem árt, ha már most elkezdesz készülni rá!»»

Szálljunk szembe a bőröregedé...

Ha egyszer az utálatos ’’öregedés-lavina’’ elindul, akkor a legtöbb nő (és férfi!) szeretné ...»»