Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. március 30.

Digitális hímestojásokkal a koraszülött gyermekekért!

Segíteni mindig jó dolog, gyermekeknek kezet nyújtani pedig kifejezetten nemes cselekedet. Az már bevált szokás, hogy Karácsony előtt és tájékán minden szervezet és néhány divat szakmában érdekelt megpróbál valahogy segíteni a rászorulókon, de ez Húsvétkor sem kell, hogy másként legyen. Minden nap megfelelő alkalom arra, hogy segítsünk, ezúttal koraszülött gyermekeken!

A Pazar Cuccok valamint neves hazai grafikusok összefogtak, hogy közösen támogassák a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályának munkáját. A tojást, mint a termékenység, az élet és az újjászületés szimbólumát, minden vallásban megtaláljuk. A tojás a természet által alkotott egyik legtökéletesebb forma, amely egyben a születés titkát is magában rejti. A tojás, mint alapforma több szempontból sem véletlen. Egyrészt a támogatott intézmény tevékenysége, másrészt a közelgő Húsvét aktualitása miatt esett a választás a tojásra, mint a művészi önkifejezés eszközére.

Digitális hímestojások 

Az újragondolt, kortárs hímestojás minták a hazai grafikus szcéna ismert dizájnerei, illusztrátorai munkáit dicsérik. Szalay Zoltán (INS), Királyfalvi Károly (Drez), Varga Zsolt (Sekond), Lőrincz Attila (Zendor), Nádi Boglárka (bigibogi), Csordás Zoltán (Csordi) megmutatták, hogy a digitális tojásfestés területén is otthonosan mozognak.
A vászon, a lúdtojás méretű, 7,5 cm magas tömör bükkfatojások pedig egy hazai asztalosműhelyben kézi megmunkálással készülnek.

Nem csak az alapanyag és a modern hímestojás minták különlegesek, hanem a tojásfestés technológiája is egyedülálló. A jótékonysági projekt keretein belül készülő húsvéti tojásokra Magyarország egyetlen tojásplottere, egy nyílt forráskódú tojásrajzoló robot kanyarintja fel a művészek által megálmodott illusztrációkat.

Digitális hímestojás

A tojásplotter március 19. és április 19. között működés közben is megtekinthető a Pazar Cuccok üzletében. Egy-egy tojás pingálása, az illusztráció összetettségének függvényében 15-30 percet vesz igénybe, így akár a helyszínen is megvárható az elkészítése, de házhozszállítással is kérhető. A tojásplotter a művészi illusztrációk mellett választhatóan 50 illetve 240 karakter hosszú egyedi szöveget, verset, idézetet, személyes üzenetet is képes felírni a bükkfatojás felületére.

A tojásplotter

A projekt szervezői tojásonként 1.000 Ft-ot ajánlanak fel a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött intenzív osztályának javára. Az összegyűlt összegből az intenzív osztály által választott fogyóeszköz vagy készülék kerül megvásárlásra.

Segítsetek Ti is és válogassatok a tojások közül itt

Székely Krisztina

Forrás: Pazar Cuccok


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»