Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2013. augusztus 9.

Chalayan és az agyag

Miért szeretjük annyira a divatot? Az egyik ok: a szabad asszociáció.

Ebben az értelemben engedjetek meg nekünk egy szabad értelmezést, egy párhuzamot egy kollekció és a természet között. De mi is ez a párhuzam? Chalayan 2013 tavaszi/nyári kollekciója láttán bennünk 3 bizonyos ruha maradt meg leginkább, amit a tervező nem véletlenül az utolsó daraboknak szánt a bemutatón. Az I sziluettű lenge ruhákon csodáson jelenik meg a természet egyik formája: a repedezett föld.

Az, hogy a tervező maga is így látja-e, az más kérdés. A lényeg, hogy számunkra mit mondanak a ruhák. Legközelebb, ha bemutatót néztek, engedjétek szárnyalni a fantáziátokat.

Amit tudni érdemes az agyagról: ,,Az agyag föld, amely gondolkodik, melynek lelke van. Az agyag olyan, mint a türkiz, egy ásványi elem, olyan képességgel rendelkezik, amely összetartja azt, ami egyébként széttörne. Az agyag egy hangszer, olyan képességgel bír, ami a fényt összegyűjti és napot varázsol belőle" - Pierre Derlon.

Az ókor összes népe használta gyógyító, tisztító hatása miatt. Az ókori Indiában és Kínában agyagdarabokat szárítottak ki, melyet a betegek szopogattak, így érve el eredményt a gyógyulásban. Az Egyiptomiaknál a legnagyobb tisztító erővel bíró lényegiség volt, sokszor a Nílus iszapjában fürödtek. A Kárpát-medencében is rengeteg dagonyázó helyet működtettek. Gandhi is elkötelezett híve volt az agyagnak, rájött, hogy a természetes anyagok, köztük az agyag nagy erővel bírnak, olcsók és nem károsítják a szervezetet, mint a szintetikus anyagok. Megfigyelte az állatokat, akik ösztönösen használják az agyagot gyógyító sebeikre.

Mire is használhatjuk ezt a csodás anyagot a szépítkezésben? Alkalmas hajhullásra, borogatásra, lábfürdőre, migrénre, valamint kiváló test és arcpakolásként. A bőrt feszesebbé teszi, javítja a vérellátást. A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket.

Kovács Bernadett


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»