Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. január 27.

Akarom!

Ha eljegyzett téged életed férfija, akkor is, ha nem, vagy ha te fogod eljegyezni őt, itt az ideje, hogy elkezdj nézelődni a 2014-es menyasszonyi trendek között, amit mi össze is gyűjtöttünk Neked!

Az esküvő Rólad és a szerelmedről szól, mindennek úgy kell lennie, ahogy Ti akarjátok. Lehet habos valóra vált álom, vagy vagány punk stílusú menyasszonyi ruhád, de a minimalista alapokhoz is ragaszkodhatsz. A nagy nap, csak a Tiétek… És persze a ruháé.

A mesébe illő ruha

Ki ne álmodna hatalmas uszályról, több méter hosszú valóra vált álomról? Kate Middleton is ilyen menyasszonyi ruháról ábrándozott, Oscar de la Renta pedig meg is valósította számára a gyönyörű darabot. De Palvin Barbara is erre esküszik, legalábbis Rosa Clara 2014-es SS menyasszonyi kampányfotózáson ilyen stílusú, csipkékkel tarkított, masnis álomban merült el, a konzervatív, kellemes hangulatú darabokat népszerűsítve.

A kevesebb néha több

Olykor bizony a kevesebb többnek bizonyul - vallják, akik a minimalista stílus mellett teszik le a voksukat. Valóban, az egyszerű és letisztult vonalak néha sokkal nagyobb hatást tudnak elérni, mint fennhéjázó társaik.

Naeem Kahn gyönyörű menyasszonyi ruháit az egyszerűség hatja át, az apró hímzések csendes szerénységgel adják a visszafogott eleganciát viselőjének. A zavartalan nyugodtság hangulatát a puha pihék még jobban megkoronázzák Kahn ruháin.

Keira Knightley is a kevesebb, néha több szabályra esküszik, legalábbis az esküvőjén ezt tette. A finom, egyszerű szabású Dior modell volt az ő választottja. Szabályt szegve, új szabályt alkotva az ő menyasszonyi ruhája nem a gardróbjának egyik fogasán porosodott, azóta már többször is megjelent benne és derűs megjelenésével tanúbizonyságot tett boldog házasságukról.

Szakíts a hagyományokkal!

A fehér a tisztaság és egyszerűség szimbóluma, a hinduizmusban az örökkévalóság megvalósulását jelenti. De mi van akkor, ha valaki nem csak a fehér mellett szeretné letenni a voksát? A 2014-es Vera Wang menyasszonyi kollekció teljes mértékben elszakadt a hagyományoktól, és a megszokott fehér ruhát a legnagyobb meghökkenésünkre feketével ötvözte. Chanel kis feketéje a menyasszonyi eleganciában is megjelenni látszik. De ha a fekete-fehér színösszeállítás nem lenne elég, Wang bőrkesztyűt ad a ruhád mellé. A bőr idén a menyasszonyi kollekciót is meghódította - Vera Wangét legalábbis határozottan!

Sikkesen színesen

A tavalyi év során már kezdett a trend lábra állni, de idén valósággal le vesz mindenkit a lábáról - ez az őrület pedig nem más, mint a színkavalkád az esküvői ruhák terén. Egy csepp szín elrejtése - öv vagy színes kiegészítők formájában - igazán fel tudja dobni a menyasszonyi ruhát és derűsebbé varázsolja a méltóságteljes fehéret.

Vera Wang, a menyasszonyi ruhák királynője, azonban a 2013-as Fall/Winter kollekciójában messze túlment az eddigi visszafogott darabokon. Wang ugyanis tetőtől talpig rózsaszín menyasszonyi ruhákkal lepett meg mindenkit! De a magyar tervezésű Dalaarna menyasszonyi ruhák sem állnak be az átlagos darabok sorába, sőt a 2014-es kollekcióban Benes Anita is a színeket részesítette előnyben a csak fehérrel szemben.

Aranyláz

A Dior és Chanel művészi vonásokkal tűzdelt csodáitól még a lélegzete is eláll mindenkinek. Aki Diort választ, annak bizony fel kell kötnie a „szoknyáját”, hogy tudja tartani a szintet a ruhával. Csipkék és fodrok, arany hímzések, határtalan csillogás! A Gossip Girl (Pletykafészek) c. sorozat utolsó részében Serena, azaz Blake Lively is aranylázban égett. Itt szavakra nincs szükség…

Na jó, egy igenre azért mégis!

Extrém ruha, extrém esküvő

Ketten a világ ellen? Miért ne? Ki akar a normáknak megfelelni? Ne aggódj, a dizájnerek sem! A tervezők tollvonásait is erőteljesen befolyásolja a szabálytól való eltérés, mert normálisnak lenni unalmas! A McQueen divatház is hasonlóan gondolja, és szőrmékkel díszített, vagy éppen rövid szoknyás-hosszú bőrcsizmás darabokat vonultatott fel. Ha ez még mind nem lenne elég számodra, a fekete bőr övek garantálják a dramatikus hatást. Egy ilyen menyasszonnyal ne szórakozzon senki se!

A Hayley Paige ruhák sem szűkölködnek a vagányságban. A két részes menyasszonyi ruha elnevezés Paige-nél hasvillantást takar, az ékszerként megjelenő nyakrész pedig a dekoltázs után a második éke a ruhának.

De a Givenchy menyasszonyi ruhák is hátat fordítanak a szabályoknak, a tervező az esküvői ruhák terén eddig felhasználatlan technikák után nyúlt. A nagy bugyis, átlátszó maxiszoknyás megoldásnak a nagymamád lehet hogy nem örülne annyira, de életed párjának a szívét csak még jobban elrabolnád! Nos, Hölgyeim! Csak ügyesen!

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»