Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. március 8. 

Nők napja - amikor minden értünk van

Felkértük kedvenc magyar tervezőinket, hogy halmozzanak el minket tanácsokkal, személyes tapasztalatokkal és mindenféle életmentő divattippel nőnap alkalmából - ők meg is tették!

Ács Ilona, a LAONI design tervezője a táskák világába kalauzol el minket és segít kiválasztani a tökéletes darabot, míg Abodi Dóra a doraabodi divattervezője a divattal kialakult kép megváltoztatása mellett foglal álláspontot, Kovács Marcella stílustanácsadó pedig arra buzdít bennünket, hogy lépjünk ki a tömegből -  finoman.

Ács Ilona, a LAONI design tervezője

"Én milyen táskát szeretek? Ez a látszat ellenére egy bonyolult kérdés. Természetesen nagyon fontos az alkalom. Túrázni sem kis, kézben fogható táskával megyünk, és az elegáns ruhát igénylő alkalmakra sem nagy, sportos táskát viszünk magunkkal - bár erre is látok sajnos gyakran példákat. Annak is fontos szempontnak kellene lennie a táskaválasztásnál, hogy kinek milyen az alkata. Alacsony hölgyeket agyon tud nyomni egy nagy méretű, hosszú vállszíjú táska, illetve a magas, teltebb hölgyeken a nagyon kicsi táska tud groteszken mutatni.

A hétköznapokra én azokat a táskákat szeretem, amelyek színesek, több színű vagy mintázatú bőröknek a kombinációi. Ezt azért gondolom a különlegességükön túlmenően praktikusnak is, mert így többféle színű ruhához tudnak harmonikusan illeszkedni és a sima fekete ruhákat is feldobják. Az egyszínű, fekete táskákat is szeretem egy kicsit megbolondítani különleges felületű vagy fényű bőrökkel, vagy más színű tűzések alkalmazásával. A Kaméleon táskakollekciónk pedig kifejezetten a variálhatóságra épül. Különböző méretű és a két oldalán különböző színű táskákat lehet összekapcsolni, cserélgetni, akár külön is hordani, a szerint, hogy éppen mekkora táskára van aznap szükségünk. Mivel mindegyiknek másik színű az eleje is és a háta is, az aznapi öltözékünk színvilágához lehet őket alakítani."

Abodi Dóra, a Dora Abodi tervezője

"Vásárlóként a divatot inkább játékként érdemes felfogni és nyitottan, lazán állni hozzá. A kifutókon látható kollekciók, a magazinok divatanyagai mind segítenek megtalálni az egyéni stílust. A "hú, ez csak egy 34-es modellen néz ki jól", vagy "ez nekem megfizethetetlen, mit képzel ez a divattervező", "ezt nem tudom felvenni a villamosra", "ennyi pénzért inkább vásárolnék egy olasz divatháztól, mint egy magyar tervezőtől", "ez nevetséges, ez jelmez, ez nem ruha" típusú gondolatok helyett inkább arra érdemes koncentrálni, hogy az adott kollekcióból mi tetszik, illetve hogy a sok gyenge minőségű fast fashion darab helyett érdemes lenne inkább egy-két jó minőségű tervezői darabot beszerezni.

A legfontosabb mindig az alapruhatár felépítése, ami egy szilárd bázis az igazi játékhoz. A játék lényege pedig az, hogy igazából kőbe vésett szabályok nincsenek és szabadon lehet kísérletezni. Ha nagyon elakad a játékos, érdemes esetleg egy "role modelt" választani, valakit, akinek tetszik a stílusa és alkatilag is hasonlít és érdemes tőle öltözködési tippeket ellesni. Nem kell utánozni, de inspirálhat a mindennapokban."

Kovács Marcella stílustanácsadó

"Az öltözködés akkor adja viselőjének a legtöbbet, ha nincs benne görcsösség, megfelelni akarás, utánzási kényszer. Mennyivel magabiztosabb az a nő, aki ismeri önmagát, az erősségeit, a stílusát, és nem a tömeggel tart valamerre, hanem arra tart, amerre viszi az útja. Hétvégente a szórakozóhelyek sokszor nem szép lányokkal telnek meg, hanem erőltetettséggel, feszengéssel és beváltnak tűnő klisékkel - és itt most az öltözködésre gondolok. Ha mindannyian ugyanúgy nézünk ki, mert ugyanazt, a trendek által diktált outfitet erőltetjük magunkra, akkor mégis hol marad az igazi tündöklés, az igény arra, hogy észrevegyék a többiek (a srácok), én más vagyok? A belülről jövő természetességet, az egyediséget, a könnyedséget más is észreveszi, és végre olyat lát, amin fennakad a szem: végre valami új, szerethető, bátor. Lányok, legyetek bátrak lassítani, és hagyni a tömeget, hogy elvonuljon, utána jöttök (csak igazán) Ti! "

Ezúton is boldog nőnapot kíván a Fashion Time!

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Tollakkal és bőrökkel ékesíte...

Fink Evelin kiegészítő-kollekciója megérkezett!»»

Támogasd Te is az éhező gyere...

Az AMNESIA segít ebben»»

Újévi fogadalmunk betartható:...

Fogyás otthon, kín, műtét, gyógyszer és éhezés nélkül – Forever Slim kavitációs géppel»»

Ordinary people by wonderLAB

Valós világ keveredése a groteszkkel a wonderLAB képsorozatában»»

Teszteltük a Newa ránctalanít...

Melyik nő számára ne lenne vonzó az ígéret, hogy tartósan lefelezheti ráncait? Ráadásul saját otthonában, egy orvo...»»

A pasztell az új fekete!

Little black dress helyett little pastel dress»»