Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. május 30.

Vásárolj cukiságot és támogass egy afrikai gyermeket!

Szívet-lelket melengető akcióba fog május hónapban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Freshka Design csapata. Az egyedi tervezésű, kézzel készült gyerekjátékok egészen biztosan elbűvölnek kicsit és nagyot egyaránt, és most egy vásárlással nem csupán a megajándékozottak arcára varázsolhatunk mosolyt, hanem árvaházban nevelkedő, afrikai gyermekekére is.

A jó dolgokhoz általában kell egy nagy találkozás, a nagy találkozásokhoz pedig két remek csapat: a kenyai árvaházat működtető Taita Alapítvány, valamint a Freshka Design. A Freshka, amelynek alapítója, Donner Andrea, mesefestő, grafikus, aki gyerekszobák falfestése után kezdte figurákban is továbbálmodni a mesevilágot. A figurák megalkotásában Mike Tünde lett a társa, így készült el másfél évvel ezelőtt az első horgolt figura, Zebulon, a zebra. A puha, színes, pamut fonalból készült, mosható és formatartó játékok mindegyike önálló személyiséggel és szeretnivaló karakterrel rendelkezik.  A Freshka Design mára már több kollekciót mondhat magáénak.

A Freshka afrikai kollekciója keltette fel a Taita Alapítvány érdeklődését, és az alapítvány önkéntese Szegedi Andrea felkereste a Freshka-lányokat. Az alapítvány fekete babák tervezését és kivitelezését kérte a design csapattól, Andi és Tünde azonban megismerve a Taita Alapítvány munkáját, ennél többre gondolt.

A Taita Alapítvány ugyanis a kenyai Burában egy árvaházat működtet, ahol jelenleg 40 gyerek nevelkedik. Az alapítvány segíti a gyermekek élelmezését, egészségi ellátását, lakhatását és elsősorban az oktatásukat. Az afrikai élet és a helyi problémák megismertetése a magyar érdeklődőkkel egy további feladat, ennek érdekében gyakran szerveznek programokat, kiállításokat is. Számos önkéntes fordult már meg ebben az árvaházban, sokan pedig rendszeres adományokkal támogatják a gyermekeket.

A Freshka Design azt tűzte ki céljául, hogy a horgolt állatokból álló teljes afrikai kollekció, az új fekete babákkal kiegészülve támogassa most a Taita Alapítványt. Május hónapban az afrikai kollekció bármelyik állatkájának vagy a fekete babák megvásárlásával segíthetünk! Minden eladott figura után 1000 Ft-ot a Taita Alapítvány segítségével Kenyába juttatnak el. Mire elég 1000 Ft Kenyában? Egy gyerek 3 havi vitaminadagja, vagy 2 havi ivóvize, vagy 1 heti élelme, vagy hozzájárulás a havi tandíjához! Nekünk pedig dupla öröm, hiszen gazdagabbak leszünk egy egyedi, bűbájos állatfigurával, azt magunkhoz szorítva pedig egy árva afrikai gyermek mosolyára is gondolhatunk. Minden kis segítség számít, segítsünk hát mi is! 


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«891011121314»

6+1 tipp ránctalanító krém vá...

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. De nem árt ...»»

Levi's Kalifornia kollekció

Ebben a szezonban a márka folytatja a gyökerei felkutatását: bemutatja az ikonikus ruhadarabok otthonát, Kaliforniát...»»

Diktálja a trendet Magyarorsz...

Nemrégiben jelen lehettünk Magyarország második MCS üzletének fergeteges megnyitójának. Volt ott tűznyelő, zsonglőr...»»

Magenta party - Üzletmegnyitó...

A Magenta bemutatta az idei őszi trendeket és egyben megünnepelte az Andrássy úton található legújabb boltját. Termé...»»

Gellért, a divat strandja - d...

Az idei pályamunkák is igen kreatívak voltak»»

Tradicionális, padlóig érő, a...

Esküvői fotó nincs, részletes leírás a ruháról van!»»