Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. június 17.

Filmszalagra vett divat

A divat világát is eléri a technológia - lézervágott, nyomott mintás ruha -, így nem kell meglepődnünk, ha a meseszép darabok tálalásába is beleszól a fejlődés. A fejlődés pedig a következőt mondja: divat videók!

A divat videók - a rövid filmekbe zárt kollekciók - lassan, de fokozatosan a fotográfiák alkalmazása mellé szöknek fel, amin meg se kell lepődünk: izgalmas és több érzelmet átadni képes technikai megoldás ez, egy zseniális ötlet! Azt nem mondanánk, hogy ezek a kisfilmek fel fogják váltani a fotósok munkáját, de azt megjósolhatjuk, hogy egymás mellett, egymást kiegészítve jól fognak együttműködni! Összegyűjtöttük kedvenc divat videóinkat, íme:

Prada álá Roman Polanski

A Prada divat videóját sem bízza a véletlenre: Roman Polansky rendezésében készítette el impozáns és magával ragadó 2012-es kisfilmjét Ben Kingsly és Helena Bonham Carter főszereplésével. Az antik íróasztalnál tintatollal jegyzetelő, megfontolt pszichológus és a mellette lévő MacBook tökéletes kontrasztjával indul a film, majd az erőteljes színkombinációt viselő díva jelenléte viszi tovább a történetet. Megjelenik benne az úri huncutságként ironizált pszichológusi szakma képe is, majd mindezek után találunk rá a kisfilm üzenetére: Prada-t bizony tényleg bárki viselhet és olyan, vagy talán még nagyobb erővel bír, mint egy terápia!

 

Mademoiselle Chanel

A Coco Mademoiselle: The film című 2011-ben debütált divat videóban  Keira Knightley alakítja a fiatalos és üde Coco-t. Mivel Chanel soha nem házasodott meg, ezért a Franciaország hagyományában mélyen rögzült megszólítás alapján Mademoiselle megszólítást viselte élete végéig. A divat videó készítésének hátterében a márka fiatalos megjelenítése állt, amihez pedig Keira Mademoiselle tökéletes választás volt!

A kisfilmet egy erős kontrasztra felfűzve láthatjuk: This is a man’s world című zeneszám kíséri végig a narratívát. Nos, hát persze... Ugye hölgyek?

Az első magyar lépések

A divat videó élete Magyarországon 2010-ben kezdett éledezni Abodi Dóra kezdeményezésével, a GLAMOUR rendezésével. Az említett divat videó fesztiválon számos rangos név képviseltette magát évről évre. 2012-ben Abodi Dóra The secret layers címre hallgató videóval lépett a közönség elé.

Éder Krisztián 2011-ben, a Fashion Video Festivál keretében vetette le magáról az SP nevet és kezdett elismertté válni a divat világában. (Maybelline különdíjat sikerült bezsebelnie ekkor.) A The Water című divatvideójában saját elmondása szerint koncepciót nem alkalmazott, sokkal inkább a szép fotográfiák egymás mellé helyezésével élt. Első divat videónak nem is rossz, sőt... A jelenetek nagyon stílusosak és esztétikusak, már indulunk is a vízparthoz!

A Fashion Video Festival-t utoljára 2012-ben rendezték meg, de a hivatalos Facebook oldalán egy reményteli poszt áll: "Revival...:)". ["Feltámadás... :)"] Szóval nagyon reméljük, hogy már most meg van, milyen nagy lépésről fogunk beszámolni Magyarország divatéletéből 2014 novemberében!

Az indiai Vogue magyar rendezésben

Olajos Tamásnak köszönhetően 2014 márciusában üdvözölhettük az első magyar interaktív divatvideót, amit ITT tudtok meglesni. A kisfilmből csak úgy sugárzik Olajos Tamás tehetsége: a magyar filmes különleges divatérzékkel rendelkezik, amit tökéletesen és hűen tud átadni nézőinek, éppen ezért nem csoda, hogy olyan nagy magazin, mint a Vogue is lecsapott rá!

Úgy bizony, Olajos Tamás dolgozott már a Vogue-nak is:  a piacvezető lap felkérte, hogy készítsen kisfilmet a Vogue India 2014 márciusi számában megjelenő divatanyag mellé. A káprázatos, meseszerű elemekkel tűzdelt divat videó,amelyben még egy oroszlán is helyet kapott 2014 áprilisában debütált Greenhouse Effect néven, magyar zenei aláfestéssel. (A magyar zenész, iamyank Aurora című dala kíséri az indiai származáú brit modellt.)

Szerintünk hihetetlenül bámulatos lett! Nektek mi a véleményetek?

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Tavaszdopping: 7+6 tipp a tel...

Lélek- és divatszakértői tanácsok a tavaszi felfrissüléshez »»

Daalarna - ahol az álmok éven...

A Daalarna Pearls kollekciójának első magyarországi divatbemutatóján jártunk. Már mutatjuk is a részleteket!»»

Bújjunk madármintákba!

Dark Birds a PRIESTON-tól»»

Az influenza nem trendi...

...De lehet ellene stílusosan védekezni!»»

Puma és MCQ újra együtt!

2015 tavaszára második kollaborációját dobja piacra a PUMA a LONDON MCQ-nel.»»

Rózsabimbók és napsárga

Elkészült a Prieston 2015-ös tavaszi-nyári kampánya!»»