Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. 09. 30.

6+1 tipp ránctalanító krém vásárlásához

Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. Jó-jó, de ne siessük el a döntést! Most összegyűjtöttünk néhány vásárlási tippet, melyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt a kasszához sietnénk a kiválasztott ránctalanító krémmel.


Ránctalanító krém vásárlása előtti tudnivalók


Először is jó, ha tudjuk, hogy a ránctalanító krémek a bőr mélyebb rétegeibe nem tudnak lejutni,
így csupán kb. 2-5%-ot képesek módosítani a ráncok állapotán. Tehát csodát egyáltalán ne várjunk a ránctalanító krémektől! Persze arra jók a ránctalanító krémek is, hogy megfelelő hidratáltságot adjanak az arcbőrünknek, s valamelyest már ez is kordában tartja a ráncosodás mértékét. Ezen kívül a legtöbb ránctalanító krémben van napfényvédő is, ami azért praktikus, mert némiképp távol tartja a ráncok egyik fő ellenségét, a napsugárzást.



6+1 tipp ránctalanító krém vásárlásához

1. Ne a reklám miatt vásároljunk meg egy ránctalanító krémet!

Lehet, hogy tetszik a ránctalanító krém reklámja - szép a modell a plakáton, mutatós a csomagolás, jól hangzik a fantázianév, klassz a szlogen, stb.-stb. - de semmi esetre se emiatt döntsünk a krém mellett! Gondoljunk csak arra, hogy nem a külcsín a fontos, hanem a belbecs!


2. Ne az ár alapján vásároljunk ránctalanító krémet!

Számos felmérés bizonyította, hogy a drágább ránctalanító krém nem hatásosabb sokkal, mint az olcsóbb fajta. Tehát ha nincs jobb időtöltésünk, mint súlyos összegeket otthagyni a drogériák kasszáinál, akkor ne vásároljunk csillagászati összegért ránctalanító krémet, mert nem valószínű, hogy jobban hatna, mint olcsóbbik társa. Vásárláskor vegyük alaposan szemügyre az egész ránctalanító krém kínálatot. Hasonlítsuk össze a ránctalanító krémeket, és fizetés előtt mindig mérlegeljük, hogy az adott ránctalanító krém biztos megéri-e az árát.


3. Nézzük meg a ránctalanító krém összetevőinek listáját a dobozon, tégelyen, tubuson!

A legtöbb ránctalanító krémbe hangzatos összetevőket tesznek, amit aztán jó sokszor fel is emlegetnek a reklámokban. Ilyen összetevők lehetnek például: Q10 koenzim, A vitamin, E vitamin, C vitamin, gyümölcssav, hialuronsav, stb.. Mindettől viszont ne essünk hasra, mert többnyire olyan alacsony koncentrációban vannak jelen ezek az alkotóelemek a ránctalanító krémekben, hogy voltaképpen nem igazán tudják kifejteni hatásukat.
Ezen kívül sajnos gyakran megesik, hogy a gyártó cégek éppen csak akkora mennyiségben teszik bele az adott alkotóelemet a ránctalanító krémbe, hogy büszkén ráírhassák a dobozra, hogy a ránctalanító krém bizony tartalmaz ilyen összetevőt. Aztán a későbbiekben előfordul, hogy az egész reklámkampányt erre az egy összetevőre építik fel, folyamatosan azt hangsúlyozzák ki, hogy minél vonzóbbá tegyék a portékájukat a vásárlók számára. Annak ellenére teszik ezt, hogy az adott alkotóelem tulajdonképpen elhanyagolható mennyiségben van jelen a ránctalanító krémben.


4. Ne vásároljunk olyan ránctalanító krémet, ami káros vegyi anyagot, kőolajszármazékot, paraffint tartalmaz!

Ezek az anyagok gátolják a bőr légzését, eltömítik a pórusokat, bőrproblémákat okozhatnak, stb.. Tehát ha ilyen ránctalanító krémmel kenjük magunkat, akkor sajnos pont az ellenkező hatást érjük el. Például ha az van ráírva a ránctalanító krémre, hogy mineral oil, akkor kezdjünk el gyanakodni,ugyanis kőolajszármazékról van szó!



5. Nézzük meg a ránctalanító krém UV-védelmének mértékét!

Szerencsére a legtöbb ránctalanító krémbe belecsempésztek UV-védelmet, ami azért jó, mert némileg véd a káros és nem utolsósorban bőrcsúfító napsugárzástól. Persze attól még, hogy egy ránctalanító krémben van fényvédő, még nem fogja a meglévő ráncokat eltüntetni - inkább ráncmegelőzőnek érdemes tekinteni. Ha az van ráírva a ránctalanító krémre, hogy SPF 15 vagy SPF 20, az már elég jó UV-védelemnek számít ránctalanító krémeknél.



6. A minőségi natúrkozmetikum jó alternatíva a ránctalanító krémek esetében is!

Ezek azért jók, mert általában nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, tartósítószereket,
színezékeket vagy illatszereket. Választhatunk gyógynövényes ránctalanító krémet is, hiszen atermészetben a legtöbb bőrproblémára létezik gyógyír.


7. Mindig alkalmazzunk bőrpróbát új ránctalanító krém használata előtt!

Hogy az allergiás reakció esélyét kiküszöböljük, mindig alkalmazzunk bőrtesztet új ránctalanító krém használata előtt. Először vigyünk fel egy kis mennyiséget a ránctalanító krémből egy kis bőrfelületre, például az áll környékére, majd 24 óra elteltével alaposan vegyük szemügyre, hogy nem jelentkezett-e bőrpír, vagy esetleg viszketés. Ha ilyesmit nem tapasztalunk, akkor használhatjuk a készítményt az egész arcon.



Jó tudni:

Még a fenti tippek ellenére is előfordulhat, hogy több krémet kell kipróbálnunk
ahhoz, hogy kitapasztaljuk, melyik számunkra a legmegfelelőbb.

Kató Iringó / www.vitaminsziget.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Tollakkal és bőrökkel ékesíte...

Fink Evelin kiegészítő-kollekciója megérkezett!»»

Támogasd Te is az éhező gyere...

Az AMNESIA segít ebben»»

Újévi fogadalmunk betartható:...

Fogyás otthon, kín, műtét, gyógyszer és éhezés nélkül – Forever Slim kavitációs géppel»»

Ordinary people by wonderLAB

Valós világ keveredése a groteszkkel a wonderLAB képsorozatában»»

Teszteltük a Newa ránctalanít...

Melyik nő számára ne lenne vonzó az ígéret, hogy tartósan lefelezheti ráncait? Ráadásul saját otthonában, egy orvo...»»

A pasztell az új fekete!

Little black dress helyett little pastel dress»»