Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. 10. 10.

CEFD - Avagy hogyan zajlik a divathét Budapesten? 1. rész

A divatbemutatók vörös szőnyegét ismét kiterítették, ezúttal Budapesten a Central European Fashion Days tiszteletére ... és nem is akárkik lépdeltek rajta a bemutatók felé! Már meséljük is!

A divathetek Budapestre is megérkeztek a magyar és a külföldi divatkövetők legnagyobb örömére: itt volt Oscar Larion sminkmester, Yvan Rodic, azaz Facehunter, a világjáró- és hírű street- és fashionfotográfus, de még a világszerte ünnepelt Mihalik Enikő is beszállt a buliba! Nyugodt szívvel kijelenthetjük: mindenki ott volt, aki közép-európai közegben számít!

A nemzetközi helyzet fokozódik!

Október 3.-án Budapesten igazi nemzetközi divat lengte be a teret: 1-1 órában szlovák és lengyel tervezők mutatták be legújabb munkáikat. Itt volt: Petra Kubikova, Zlatica Hujbertova, Boris Hanecka, lengyel részről pedig a Pajonk, a Maldoror és az MMC.

Ha kihagytad volna a bemutatókat, akkor a lengyel kollekciókat ITT tudod csekkolni, a szlovákokat pedig ITT.

Jelentjük, a magyar divathetek egyre nagyobb tekintéllyel büszkélkedhetnek és a színpadra vonuló nevek is egyre magasabb színvonalat képviselnek: olyan márkák vonultak fel a kifutóra, mint a Je suis belle, Dori Tomcsányi, Szegedi Kata.

Je suis belle

A Je suis belle divatbemutatóját is nagy izgalommal vártuk, s amint elkezdődött a show már érkeztek is a divat-meglepetések. A szoknyából lógó halvány színű szalagokat nem igazán értettük, viszont a bársonyszerű kabátok megpuhították a szívünket. A kivágásokkal és különböző anyagok játékával tarkított szoknyák pedig egyszerűen zseniálisak voltak! Apró gyöngyök, görög istennőnek való ruhák, mélyen dekoltált darabok. A bemutatót ITT nézheted meg!

Dori Tomcsanyi

Tomcsányi Dóri kollekciójára különösen kíváncsiak voltunk. Vajon a tavalyi panel hangulatot idéző, az általa már ikonikussá vált „panelnövényt” kollekcióban feldolgozó Dóri ezúttal mivel lép elő?Nem csalódtunk benne, egy teljesen új oldaláról mutatkozott be ruhái által: '15 melegebb napjaira a dinamikus vonalvezetést, a játékosságot fodrok formájában választotta. Mozgékony színvilág, friss, vidám és erőteljes. Dori Tomcsányi útjába senki sem állhat!

Kata Szegedi

Hogyan tudnánk jellemezni Szegedi Kata kollekcióját? Nos, először sehogy sem: hiszen szavunk, lélegzetünk elakadt a darabok láttán. Kata munkáiban minden meg volt, ami kell egy ütős kollekcióhóz: dinamika, feszültség, és ennek a szöges ellentététe, egy kis finomság és az anyagok lágy esése. Eleven, imponálóan erőteljes, már-már veszélyesen élénk színek, veszélyes vonalvezetéssel, drámai fodrok, kacér formavilág.

Kinek ajánljuk? A kérdés itt: kinek nem?  EGYSZERŰEN IMÁDJUK!

Fotók: Holecz Endre

Az első két fotó:F acehunter hivatalos Facebook oldala

és www.szeretlekmagyarorszag.hu

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Haute Couture Fashion Week - ...

Tegnap Elie Saab, Jean Paul Gaultier és a Valentino vitte kifutóra a couture álmait. Már mutatjuk is őket!»»

Haute Couture Fashion Week - ...

A hatalmas vonumenű divathét harmadik napján a Chanel, a Giorgio Armani Privé és Alexandre Vauthier mutatta be kolle...»»

Sweatshop is our sweetshop

"A szomorú igazság az, hogy ez a varroda beengedett minket kamerákkal. El tudom képzelni, milyen lehet a többi, ahol nem láttak minket szívesen."»»

Haute Couture Fashion Week - ...

Ti láttátok már, mit tartogatott nekünk a Dior divatház és Giambattista Valli a Haute Couture Fashion Weeken? Mutat...»»

Párizsban hivatalosan is elin...

A haute couture álomruhákat felvonultató divathét hivatalosan is a kezdetét vette, de még hogyan...»»

Új divatmárka a piacon - Elin...

Montero Antonia tervezőt a svéd stílus inspirálta»»