Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. december 7.

Jason Wu

A tajvani születésű tervező már nagyon fiatalon megismerte a változást, amikor szüleivel Vancouverbe költözött. A család úgy látta jobbnak, ha az ifjú Wu ott kezdi meg tanulmányait, hiszen azt az oktatási rendszert sokkal jobbnak találták, mint a tajvanit.

Jason WuJason Wu okosan kihasználva szülei támogatását és lehetőségeit már 9 évesen tervező iskolába járt. Tanulmányait Eaglebrookban, Deerfieldben kezdte, majd a Loomis Chaffe bentlakásos iskolában folytatta, Connecticutban. Hamar elsajátította, hogyan kell tervezni, varrni, babaruhákat készíteni, és a babákat manökenként használni. Később Tokióban szobrokat tanulmányozott, majd egy csereprogram diákjaként Franciaországban (Rennes, Bretagne) tanult, sőt, Párizsban is megfordult, ami szeretetét a divat iránt végleg megerősítette.


Hello Dolly

Visszatérve az Államokba következő lépésként beiratkozott a Parsons Művészeti és Design iskolába, miközben a családja hazaköltözött Taipeibe. 16 éves korára olyan elképesztő szinten állt, hogy már saját babaruha kollekciója volt. Kreációit, a Jason Wu babákat később Fashion Royalty néven ismerték meg rajongói. A tervező saját elmondása szerint kiskorában imádott babákkal játszani, így fiú létére kis ruhákat készített nekik. „Azt hiszem, ha ezt a családom nem hagyja, hatalmasa trauma ért volna." - nyilatkozta Wu nemrégiben.

Hihetetlen karrierjét tovább fokozta azzal, hogy 17 évesen az Integrity Toys nevű cég kreatív igazgatója lett. Wu ruhái és tervei nagy sikert arattak, sőt az Év Babaruha tervezője díjat is elnyerte. Kis idő elteltével elhatározta, hogy divattervező lesz, ezért párizsi tanulmányai után Narciso Rodrigueznél gyakornokoskodott.Jason Wu modellek

A Rodrigueznél eltöltött tanulóidő után szülei támogatásával megalkotta saját márkáját, ami világossá tette vonzódását a báli- és koktélruhák iránt. Sokan már ebben az időben az alkalmi viseletek specialistájaként emlegették, méltó utódaként Oscar de la Rentá-nak és Carolina Herrerá-nak.

Amikor egy újságíró azt kérdezte tőle, hogyan jutott eszébe a ruhatervezés, nevetve csak ennyit válaszolt: ,,Nem emlékszem, hogy bármi mást akartam volna csinálni életemben. 1992-ben vagy 1993-ban a Vogue-ban megjelenő Lacroix Couture modelljei és egy szövetraktár hangulata inspirált leginkább.”

Debütálása az amerikai Vogue 2007. januári számában volt, amikor a brit modell, Lily Donaldson viselte az egyik ruháját a fotózás során. Az első legerőteljesebb megmérettetése 2006-ban volt. Megnyerte a 2008-as Fashion Group International Rising Star díját, ebben az évben jelölték a Vogue Fashion Fund díjára is. A fiatal tervező ügyfelei közt pedig olyan neveket találunk, mint Ivana Trump, January Jones, Amber Valletta Joy Bryant, Gretchen Mol, Kerry Washington és persze Michelle Obama.

Jason Wu 2010Jason Wu 2010

Az Elnökné embere

Michelle Obama a divattervező ruhájában szerepelt a Vogue Magazinban, ahol mint a leendő First Lady-t mutatták be. A 2008-as novemberi választások előestéjén Barbara Walters műsorában, majd a beiktatási bálon, és a II. Erzsébet királynővel elfogyasztott első teáján is Wu ruhájában debütált az Elnök felesége. Michelle Obama a hajnalig tartó beiktatási bálra egy gyöngydíszítésű, egyvállas fehér estélyi ruhát választott. (Ez a ruhadarab a hagyománynak megfelelően a híres Smithsonian-múzeum gyűjteménybe került.) Wu klasszikusan elegáns ruhái tehát elcsábították az Egyesült Államok első asszonyát, aki azóta is széles körben reklámozza kedvence kreációit.

Szabados Melinda

Forrás, fotók: style.com,
time.com,
kaleidoscopefashionmag.files.wordpress.com


Eve 2009-12-08
Szerintem tehetséges!
lili 2009-12-07
Nekik csak megszületni nehéz.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234

Az haute couture kis hercege

YSL „Hiszek abban, hogy a megjelenés, az öltözködés által képviselt hatás behozhatatlan fegyver a nők tár...»»

Yamamoto világa

A fekete filozófia Yojhi Yamamoto japán divattervező elrugaszkodik az aktuális trendektől, célja az önkifejezés...»»

Trussardi

Nyughatatlan tervező Trussardi mindenkinek felkínál egy világ filozófiát, amelyben a divat, a dizájn, a művésze...»»

Arany Dior

\"\\"\\"\" Christian Dior 1905-ben született egy tisztes polgári családba és már korán rájött arra, hogy leginkább a művészet és a divat érdekli, ezért először galériát nyitott egy barátjával, majd 33 korában elszegődött modelltervezőne...»»

A kalóz Vivienne Westwood

Too fast to live too young to die Nevéhez vad, hordhatatlan, megbotránkoztató és szexi ruhák fűződnek, amilyen ...»»

Mademoiselle, a stílusművész

Mademoiselle, a stílusművész A divat világában Gabrielle - Coco - Chanel francia divattervező neve fogalom, his...»»