Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. március 17.

Holly Suan Gray

Napjaink egyik legkeresettebb stylistja összeállításaival egy párhuzamos dimenziót nyit meg előttünk. Megtalálta a megfelelő embereket, akikkel együttműködve bepillantást enged saját világába, ami az álom és valóság határán mozogva az egyes embert állítja középpontba.

Meghatározó gyökerek

Holly Suan az Egyesült Királyságban született és London kreatív miliőjében nőtt fel. Szármázásából adódóan már gyermekkorában több kultúrával megismerkedett, hiszen édesanyja maláj és kínai felmenőkkel rendelkezik, míg édesapja angol család sarja. Eddigi élete folyamán dolgozott Londonban, Kína területén Beijing és Hong Kong városában, illetve a japán fővárosban, Tokióban is. Jelenlegi székhelye az Egyesült Államokban, New Yorkban van. 1994-1997 között végezte a három éves BA alapképzést a Westminster Egyetem Mixed Media Art szakán. Ez alatt a kifejezés alatt olyan produktumokat értünk, amelyek alkotása során többféle anyagot használnak fel; például egy kép, mely olaj és akril festéket, valamint tintát is tartalmaz.

Ázsia, az inspiráció

Gray nyugati lány ázsiai ősökkel, s a hely, ahonnan elődei származnak, mindig is izgatta fantáziáját. Az egyetem elvégzése után a távoli kelet felé vette az irányt. Hátizsákkal bejárta Ázsia jelentős részét, majd Tokióban telepedett le. Az ottani emberek stílusa, az öltözködés terén mutatott bátorság és ötletgazdagság lenyűgözte Gray-t. A „nagykönyvben” megírt szabályok – ne viselj feketét a tengerész szerkóddal, ne kombináld az eltérő mintákat, ne viselj együtt élénk színeket - a szigetországban nem érvényesek, sőt kifejezetten működnek, így a lehetőségek új horizontját nyitották meg Holly gondolkodásában. A londoni kreatív légkör azonban haza hívta, s a Carlton TV-nél kutatói állást szerzett, valamint emellett szabadúszó stylistként vállalt munkákat.

Holly munkásságának nagy része Ázsiában készült. Az eddigi életvitelét jellemző multikulturális légkör alkotói tevékenységére is kihat: munkái meghökkentőek és furcsák. Egy teljesen új, szürreális és absztrahált világ nyílik meg előttünk. Hol a színek harmóniája, hol a kontraszt ejti rabul a nézőt.

Baldovino Barani és az olasz látásmód

Baldovino Barani egy francia-olasz származású fotós. New Yorkban nőtt fel, majd Londonban, a Central Saint Martins College-ban tanult. Fotós karrierjét Párizsban kezdte, olyan modelleket fotózott, mint Anabela Belikova, Irina K vagy Kamila Filipcikova. Utazásai során eljutott Hong Kongba, ahol megismerkedett az éppen ott tartózkodó Holly Suannal és a sminkes Angie Pasley-vel. Együtt bebarangolták Kínát és az elhagyatott fantomvárosokban fotósorozatokat készítettek ötvözve ezzel a divatfotózás művészetét és az elfelejtett architektúrák újrafelfedezését. Ők hárman jelenleg egy csapatot alkotnak és több jelentős magazin számára dolgoznak együtt egy-egy editorial kedvéért.

2008-ban a Privé Asia Hong Kongban megjelenő lap Evangelist című editorial fotósorozatában például az egykor Ázsia területére érkezett nyugati papok vallási térítő munkásságát mutatták be. Holly a couture ruhák alkalmazását preferálja, s ebben Baldovino Barani személyében társra talált.

Legutóbb a Milk X magazin számára készítettek közösen egy editorialt Foster Twins címmel, Juliet Wesley és Brandon Wilson modellek segítségével. Holly Suan Gray tökéletes munkát végzett, hogy a halhatatlan testvérpár élettelen, mégis mozgó és létező minőségét ruházatukban megjelenítse. Viktoriánus stílusú ruhák, mazoista jelleget sugárzó eszközök és beállítások, harc az élettel és szenvedéssel.

A The Prophet c. editorial - mely egyike közös munkásságuk legutóbbi termékeinek - a Tatler Hong Kong májusi számában jelent meg 2010-ben. 

Tudatosság és elkötelezettség

Mint vegetáriánus és az állatok jogaiért küzdő aktivista, Holly nem használ bundákat, bőröket, állati eredetű anyagból készült ruhadarabokat. 2010-ben látásmódjából adódóan felkérték, hogy az Ecochic Genfben, az Egyesült Nemzetek központjában, a Palais des Nations-ban 2010. január 20. és 21. között a közreműködő divattervezők ruháit felvonultató divatbemutatón ő feleljen a kifutó látványvilágáért. A másfélnapos tanácskozás a divatvilágának reformálását célozta: a természetes alapú anyagok használatának és a fenntartható fejlődés normáit szem előtt tartó divatkultúra kialakításának ösztönzését. Holly Suan Gray tehát nemcsak egyedi nézőpontjával, hanem környezettudatos felfogásával is a formabontó egyéniségek között foglal helyet a divatvilágban.

Berei Andrea

Forrás, fotók: hollysuangray.com,

seemanagement.blogspot.com,

blog.marieguillaumet.com,

swaggerandgrace.com,

eccoeco.blogspot.com,

ecochicfashions.com,

emptykingdom.com,

trendhunter.com,

designscene.net,

zoominfo.com,

lemonde.fr,

pbase.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook

Patricia Field

A tehetséges divat- és jelmeztervező, valamint stylist barátságos, nyitott és kedves személyiség.»»

Rachel Zoe

Rachel Zoe utálja a “celebrity stylist” kifejezést.»»