Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. november 6.

Sminktrend 2010 ősz-tél

I. rész: Szemek

A trendben a változás ízét lehet szeretni igazán. Várod az újat és megkapod. S hogy mi idén az új a sminktrendben? Ez a három részes trendösszeállításunk során kiderül. Első részünk középpontjában a szemek állnak, ahol számos továbbfejlesztett, jól meghatározott irányvonallal találkozunk, na meg persze egy kis művészettel is.

A természet lágy ölén (Fendi, DKNY)

A minimalizmus hívei a természetesség nagyköveteivé nőtték ki magukat. Itt csak egyetlen elvet követnek, hogy ne legyen erős a smink. Arról persze egyáltalán nincs szó, hogy ne sminkelj, csak az a lényeg, hogy ne nagyon legyen észrevehető. A Fendi modellek hűen példázzák ezt. Náluk látszik, hogy a sminkmesterek dolgoztak, de mégis a végeredmény természetesen hat. Lágy rózsaszín pír az ajkakon, miközben a szempillaspirállal is óvatosan bántak. A DKNY kifutón ezt matt hatással erősítették meg. Vissza a kezdetekhez, mert a lányok így is szépek!

FendiFendiDKNY

Amikor felbukkan a szivárvány (Dior, Valentino, Preen, MiuMiu)

A természetesség nagyköveteivel szemben a szivárványszínek kedvelői állnak. Buli előtt érdemes néhány trükköt ellesni a legnagyobbaktól. Például itt van a Dior divatház, ahol egy vidám és színes sminket álmodtak kifutóra. Nem is akármilyet! Előszeretettel használták a szivárvány összes színét. A fekete füstös szemektől elindulva egészen a geometriai pontossággal elkészített sárga-kék-piros megoldásokig minden belefért a keretbe. A MiuMiu még attól sem riadt vissza, hogy eltérő színű szemhéjfestéket és szemceruzát használjon, ezzel teljesen megbolondítva az egész  sminkösszeállítást. Valentino és Preen ehhez képest csak egy, mégsem szokványos skálát választott alapszínnek: a csillogó ezüsttel a jégbirodalomba kalauzolnak el minket.

DiorDior

DiorDiorMiuMiu

ValentinoPreenPreen

A mérleg nyelve (DG, Chritopher Kane, Marc Jacobs, YSL, Viktor&Rollf)

A sminkelés egyik közismert és oly sokat hangoztatott szabálya, hogy: ha a szájat sminkeled, akkor szem legyen visszafogott, s ha a szem erős, akkor a szájsmink legyen lágy. Ezt az elvet követték kedvenc tervezőink is a kifutón. A D&G páros idén télen a tűzpiros sminkre voksolt, így a szemnek már csak kisebb, mégsem jelentéktelen szerep jutott. A D&G ház, akárcsak a YSL ezúttal elvkövetőként a szemhéjtus ügyes használatát mutatta meg nekünk. A finom ecset kiemeli, mégsem teszi túl hangsúlyossá a szemeket. Bravúros megoldás, érdemes használni, mert így biztos a siker. Christopher Kane ugyancsak a tussal variált, de nála a szemöldöknek is fontos szerepe lett. Fésüld át, fess rajta és a hatás nem marad el. A szemhéjtussal ellentétben Marc Jacobs a spirálra szavazott, megmutatva azt, hogy mire képes önmagában egy ilyen kis tubus. Óriási, légies szempillákat varázsoltak minden modellnek.

D&GChristopher Kane

YSLMarc Jacobs

Körös-körül fekete (Gucci, Zac Posen, Gaultier, Westwood, Chanel)

A füstös szemek továbbfejlesztett változatával találkozhatunk 2010 telén. A fekete domináns, erős szerepét nem lehet vitatni és a kifutón is nyomon lehet követni. A fekete hol töretlen vonalat alkotva körbefutja a szem peremét, ahogy ezt a Guccinál láttunk, hol pedig elmosódik, mely a Gaultier modellek védjegyévé vált. Ez utóbbit minden bizonnyal az indiánok festési technikái ihlették, mely talán néhol furcsán, mégis egyedi és emlékezetes megoldásként jelenik meg a modern korban. Az elmosódott szemek nyomvonalain haladt Zac Posen is. Ezzel szemben Vivienne Westwood a szuper intenzív fekete szemet csak a kihívó és provokatív sminkelési technikájának részeként használta. A Chanel modelleken szintén a bemutatóra elképzelt koncepció részeként felfedezhető fel az igazi ecsetkezelés minden művészi eleme, persze csak és kizárólag fekete színnel dolgozva. Egy biztos, ha van néhány fekete sminkterméked, akkor idén télen nem maradsz le semmiről, ami a sminkelést illeti.

GucciGucci

GaultierZac Posen

ChanelChanel

WestwoodJeremy Scott

Sminkművészet (Jeremy Scott)

A divat rajongóinak többsége szereti a művészi megoldásokat. Nos, ezt a szemsmink területén ezúttal Jeremy Scott hozta el nekünk. Szépen ívelt, dinamikus vonalai az egyiptomi festési mintákat ültette át korunk reflektorfényébe. Művészi beállítottságú lányoknak, íme a sminkművészet néhány remeke.

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Égkék, friss smink a tavasz j...

Megérkezett az üde ARTISTRY Indigo Skies kollekció»»

Fiatalság újratöltve

Az Amway ARTISTRY YOUTH XTEND termékcsaládja segít megállítani az idő kerekét»»

L’école és VAGHEGGI kéz...

Olasz fitokozmetikai termékek a L'école üzletében»»

Tavaszváró körmök

Neon, metál vagy pasztell? Az idei szezonban mindegyikkel dögös lehetsz! »»

Pirosíts úgy, akár a profik!

A pirosító üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de kérdés, hogy kinek milyen való?»»

Douglas Box of Beauty

Kukkants bele a Douglas februári szépségdobozába! »»