Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. november 10.

Sminktrend 2010 ősz-tél

II. rész: Ajkak

Csillogó és vonzó ajkak. A sminktrend második részében a szájfestésre koncentráltunk, ahol ezúttal forradalmi újdonságokkal kevésbé találkozhattunk. Örök trendnek számítanak a tűzpiros ajkak, miközben idén is hódít a puritánság. Újításként visszatérnek a szájfények, melyek igazán jól állnak mindenkinek.

Hatvanas évekbeli nosztalgia (Lagerfeld, Proenza, Karen Walker)

A tűzpiros ajkak igazi slágernek számítanak még mindig. Ha még nincs, akkor ideje beszerezned egy vakítóan piros vagy cseresznye színű darabot (Proenza), mert úgy tűnik, ez tartós és hasznos kelléke lesz a sminkes dobozoknak. A hatvasas évekbeli hangulat megidézésében mást elképzelni sem tudnánk, mint a finoman megrajzolt, erotikus ajkakat. Lagerfeld dinamikus ívei tökéletes kiegészítői a hajpántos, feltűzött hajnak. Gyakorlatilag a modellek arcán a száj dominál, akárcsak a Karen Walker kifutón. Egy piros rúzs a legfáradtabb, legkevésbé sminkelt arccal is csodákra képes.

LagerfeldProenzaKaren Walker

Művészi pontosság (D&G, Westwood, ISSA)

Nehéz a művészi pontosságot a piros ajkaktól leválasztani, mert az igazi rajzolás legfőképp a dinamikus színekkel lehetséges. Az erős színárnyalatokat használva különös fontos szerepe van a pontosságnak. Kövesd a száj peremét, használj tust és légy te is igazi művész. A D&G páros és az Issa tökéletes példákkal szolgálnak a mesterien elkészített ajkak terén. Persze ez esetben is igaz a szabály: a tökéletesen megrajzolt száj épp elég, mellé nincs szükség az arc más területeinek hangsúlyozására. Természetesen a formabontók ezt nem veszik figyelembe. Westwood nemcsak a szabályszegők közé tartozik, hanem művészetét bajuszok, extrém megoldások (piros rúzs kombinálása a fekete szájceruzával, fekete, kis méretű ajkak megrajzolása) formájában fejezte ki. Ez utóbbi csak buliba és a legbátrabbaknak ajánlott, hiszen még a kifutón is meghökkentő erővel tarolt.

D&GD&G

WestwoodWestwood

WestwoodIssa

Puritán egyszerűség (Fendi, LV, Marc Jacobs, McQueen, Rodriguez)

A szemeknél tapasztalt természetközeliség a szájfestés területén is felfedezhető; ugyanakkor örömmel tapasztaltuk, hogy visszatértek a szájfények. A puritánság idén télen visszafogottságként értelmezhető. Ez a Fendi, Marc Jacobs vagy Louis Vuitton modelleknél rózsaszín pír formájában fedezhető fel.  Ezektől eltérően Narciso Rodriguez és a korábbi években kihívó megjelenésiről közismerté vált McQueen divatház idén teljes puritánsággal rukkolt elő. A szem után a szájfestést sem viszik túlzásba. Rúzsra pedig egyáltalán nincs szükségük.

FendiLouis Vuitton Marc Jacobs

Narciso Rodriguez McQueen

Szabálykövetők (YSL, Cavalli, Maxmara) kontra szabályszegők (Dsquared, Westwood, L.A.M.B, Dior)

A sminkelés során számtalanszor leírt és oly sokat hangoztatott szabály, hogy vagy a szemet vagy a szájat fesd, de semmiképp ne ess túlzásba. YSL, Cavalli és Maxmara - sok tervező közül néhány, akik ezeket az elveket szem előtt tartották. YSL fekete kalapjaihoz tökéletesen eltalálta a rózsaszín rúzst, ami a merev és komoly ruhái mellé színt varázsolt. Eközben Cavalli és Maxmara az évek alatt kialakult, tuti receptnek számító füstös szemek-halvány ajak összeállítást alkalmazta. A szabályszegők között azokat tartjuk nyilván, akik a szemet és a szájat is erősen hangsúlyozták. A legmerészebbek közé tartoznak Dior, L.A.M.B., Dsquared, akik a füstös szemeket tűzpiros szájjal variálták, míg Westwood a fent leírtaknak megfelelően művészi szinten vadult meg.

YSLRoberto CavalliMaxmara

DsquaredL.A.M.B.Dior

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Égkék, friss smink a tavasz j...

Megérkezett az üde ARTISTRY Indigo Skies kollekció»»

Fiatalság újratöltve

Az Amway ARTISTRY YOUTH XTEND termékcsaládja segít megállítani az idő kerekét»»

L’école és VAGHEGGI kéz...

Olasz fitokozmetikai termékek a L'école üzletében»»

Tavaszváró körmök

Neon, metál vagy pasztell? Az idei szezonban mindegyikkel dögös lehetsz! »»

Pirosíts úgy, akár a profik!

A pirosító üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de kérdés, hogy kinek milyen való?»»

Douglas Box of Beauty

Kukkants bele a Douglas februári szépségdobozába! »»