Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. július 6.

Make-up malőrök

Tanulj a hírességek hibáiból, Te sminkelj tökéletesen!

Mindenkinek lehet rossz napja, amikor vagy bal lábbal kelt fel az ágyból és mindent ügyetlenül csinál, illetve gyakran lehetünk egyszerűen csak kimerültek. A magára adó nő azonban megpróbálja eltüntetni az ezekre utaló jeleket és a lehető legtökéletesebben kinézni – minden pillanatban, minden helyzetben. Akkor meg aztán pláne, ha valamilyen fontos eseménynek néz elébe.

Így tesznek a sztárok is: ha meg kell jelenniük valahol, igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni megjelenésükből. Néha túlságosan sokat is, amit megbocsátunk nekik, mert mi is néha túllövünk a célon és előnytelen sminket készítünk magunknak. Ám míg mi ilyenkor bízhatunk abban, hogy nem sokan látnak aznap vagy környezetünk gyorsan elfelejti tökéletlen make-upunkat, a hírességek nem tudnak elbújni a kamerák elől, így maradandóan károsíthatja hírnevüket egy-egy ízléstelenebbre sikerült kinézet.

Tőlük fogunk tanulni, mi az, amire figyeljünk sminkeléskor.

Drew Barrymore minden erejével azon lehetett, hogy szemeit hangsúlyozza. A vakítóan fehér szemárnyékoló viszont bőven túllépte a szem környékét: arca felső részét egészen a hajtövekig mindenhol beborította a festék, vizihullás külsőt kölcsönözve viselőjének. Mi ne kenjük sokkal tovább a sminket szempilláink vonalánál!

Jennifer Lopez a természetes ajkakra esküszik, ám volt olyan, amikor túlságosan natúr színnel festette be ajkait. Ez a fakó árnyalat télen jól harmonizálhat a sápadtabb arcbőrrel, ilyen napbarnította bőr mellett viszont egyáltalán nem mutat jól. Mi igazodjunk mindig bőrünk színéhez rúzsunk kiválasztásakor is.

Nicole Kidmanen évtizedek óta hamvas arcbőrrel jelenik meg minden rendezvényen. Igen ám, de ha a Nine premierjén van és vaku is villan a közelében, fény derül a titokra: a szeme körüli finish púder természetes fénynél nem látható az emberi szem számára, de a fényképeken bizony észrevehető a nem megfelelően eldolgozott smink. Mi minden esetben simítsuk-ütögessük alaposan bőrünkbe a festékeket és porokat is, majd ellenőrizzük vakus fotók segítségével sminkünket még indulás előtt.

Leighton Meester bronzos orcákkal szeretett volna megjelenni egy Chanel butikmegnyitón. A barnás ragyogással viszont túllőtt kissé a célon, így a napcsókolta hatás helyett inkább egészségtelenül csillogónak tűnt arca. Ajánlott csínján bánni a bronzosítóval, ne vigyük túlzásba a használatát.

Taylor Momsen szeret kitűnni a tömegből extravagáns megjelenésével, de ha már ragaszkodik az erőteljes, füstös stílusú szemsminkhez, emellé legalább választhatna valamilyen visszafogottabb árnyalatú rúzst. Mi csak egyvalamit tegyünk dominánssá arcunkon, a többi területet sminkeljük szolidabban!

Rihanna ragyogó megjelenést akart a németországi Echo Awards-ra, de ez csak rossz értelemben sikerült neki. Gyönyörű kapucsínószínű bőrére ugyanis sok-sok árnyalattal világosabb alapozó került, így kissé kísértetiesnek tűnt arca. Mi körültekintően válasszunk magunknak alapozót, amely csuklónk bőrszínével megegyezik.

Amúgy sem valószínű, hogy Courtney Love követendő példa lehet a divatvilágban, de ajka kifestésében semmiképpen ne tekintsük őt irányadónak. A vérvörös rúzzsal még nem lenne baj, de a lekopott árnyalatokkal és elmaszatolódott kontúrokkal annál inkább. Mi minden esetben satírozzuk egybe a rúzsunkat ajakceruzánkkal a tartós hatás érdekében.

Doroszlai Beáta

Fotók: bellasugar.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Égkék, friss smink a tavasz j...

Megérkezett az üde ARTISTRY Indigo Skies kollekció»»

Fiatalság újratöltve

Az Amway ARTISTRY YOUTH XTEND termékcsaládja segít megállítani az idő kerekét»»

L’école és VAGHEGGI kéz...

Olasz fitokozmetikai termékek a L'école üzletében»»

Tavaszváró körmök

Neon, metál vagy pasztell? Az idei szezonban mindegyikkel dögös lehetsz! »»

Pirosíts úgy, akár a profik!

A pirosító üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de kérdés, hogy kinek milyen való?»»

Douglas Box of Beauty

Kukkants bele a Douglas februári szépségdobozába! »»