Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. június 11.

Te hogyan ápolod a sminkecseteidet?

Több kozmetikussal folytatott beszélgetés alkalmával kiderült, hogy noha alapvető fontosságúnak tartjuk a higiéniát, mégsem fordítunk elég figyelmet az egyik legalapvetőbb sminkeszköz, az ecset tisztítására.

A különböző módszerek bemutatása előtt le kell szögezni, bármelyik alternatívát is választod, vagy már alkalmazod, ügyelj arra, hogy hetente mindenképp szakíts időt az ecsetek kimosására. Az olajos arcbőr, az elhalt hámsejtek, a kozmetikumok és a baktériumok ugyanis könnyen beivódnak a pamacsba, ezzel esélyt adva a bőrproblémák kialakulásának.

Miután tehát összegyűjtötted az ecseteket, vonulj a fürdőszobába és kezdődjön a rituálé!

1. Benzines

Az elsőként ismertetett módszer valójában ijesztően hangzik, viszont a legtöbb általunk megkérdezett kozmetikus ezt alkalmazza. Önts egy erre a célra kinevezett tálkába benzint (gyógyszertárakban kapható), és párszor mártogasd bele egyenként az ecseteket. 

Figyelj arra, hogy lehetőleg csak a sörték kerüljenek a benzinbe, az ecset nyele már ne. A folyadék ereje ugyanis fel tudja oldani a ragasztót, amivel a szőröket egymáshoz és a nyélhez erősítették. Vedd ki a tálkából a benzinnel felitatott ecsetet. Húzogass vonalakat és végezz körkörös mozdulatokat vele egy félbehajtott konyhai papír törlőkendőn.

A kioldott festékanyag mennyiségéből látni fogod, meddig kell ezt ismételgetned. Az ecset fejének nagyságától is függ, mennyi időt vesz igénybe a tisztítása. A benzin állítólag nem fertőtlenít, ezért a legvégén fújd le kevés alkohollal a pamacsokat.

2. Samponos

A második megoldáshoz nem kell egyéb, csak egy tubus sampon és vízcsap. Tartsd a folyó langyos víz alá az ecsetet, s miután jól átnedvesedett, tegyél rá egy csepp sampont. Kezdd el a tenyeredben körkörös mozdulatokkal kitisztítani a fejet.

A szükséges idő után alaposan öblítsd le, hogy ne maradjon benne sem festékanyag, sem sampon. A nedves fejet lazán nyomogasd egy puha törülközőbe, felitatva a nedvességet.

3. Ecetes

A környezetbarát megoldások híveinek tökéletes recept a benzin és sampon helyett ecet alkalmazása.

Az ecet ugyan sokoldalúan hasznosító, szúrós szaga miatt azonban nem kedvelt tisztítószer. Ha viszont hozzáöntöd egy gerezd citrom levét, kiküszöbölhető a kellemetlen szag. Nem kell sok folyadék, majd látni fogod, hogy mennyit vesz fel az ecset feje. Ezután elkezdheted az öblítését, langyos vízben. Az ecet helyett olíva olajat is használhatsz, ebben az esetben még citromot sem kell megkezdened.

Valamennyi esetben utolsó lépés az ecsetek alapos megszárítása, illetve megszáradni hagyása. Fektesd őket pamut törülközőre. Nem szabad hajszárítóval gyorsítani a folyamatot. Praktikus, ha a mosást este végzed el. Egy éjszaka alatt megszáradnak a pamacsok, s reggel már sminkelheted is magad.

Pesti Zora

Fotók: in-lala-land.com,

ladyzona.com,

makeup.about.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Égkék, friss smink a tavasz j...

Megérkezett az üde ARTISTRY Indigo Skies kollekció»»

Fiatalság újratöltve

Az Amway ARTISTRY YOUTH XTEND termékcsaládja segít megállítani az idő kerekét»»

L’école és VAGHEGGI kéz...

Olasz fitokozmetikai termékek a L'école üzletében»»

Tavaszváró körmök

Neon, metál vagy pasztell? Az idei szezonban mindegyikkel dögös lehetsz! »»

Pirosíts úgy, akár a profik!

A pirosító üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de kérdés, hogy kinek milyen való?»»

Douglas Box of Beauty

Kukkants bele a Douglas februári szépségdobozába! »»